Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

458 Yazı

(EKOPOLİTİK) KARABACAK BAŞKAN, NECİP FİLİZ ŞAMPİYON!

AFYON GÜNEY SANDIK BAŞINA GİTTİ, AK PARTİ AFYON İL KOORDİNATÖRÜ NECİP FİLİZ DENİZLİ DIŞINDAKİ İLK SINAVINDAN BAŞARI İLE GEÇTİ…

Afyon’un Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney Beldesi’nde 6 Haziran’da yapılan ve AK Parti Adayı Erol Karabacak’ın kazandığı belediye başkanlığı seçimi Afyon İl Koordinatörü Necip Filiz’in görevli olduğu yeni bölgesindeki ilk siyasi başarısı oldu. Hafta sonu yapılan Güney Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise AK Partili aday Karabacak yüzde 63.6, Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) adayı Süleyman Çağlar ise yüzde 31.4 oranında oy aldı. Diğer altı adayın toplam oy oranı ise yüzde 3’te kaldı. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından önce Ege Bölgesi Koordinatörleri arasına seçilen AK Parti Denizli eski İl Başkanı Necip Filiz geçtiğimiz ay da Afyon İl Koordinatörlüğü görevine getirilmişti.




AK PARTİ VE BBP’NİN ADAYI

OYLARIN YÜZDE 97’SİNİ ALDI
Yeniden belediye statüsü kazanmasının ardından sandık başına gidilen Güney’de, tarihinin en hareketli seçim günleri yaşandı. 1.800 oyun kullanıldığı beldeye seçim öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da aralarında bulunduğu bakanlar ve çok sayıda AK Partili Milletvekili ziyarette bulundu. Eski Orman Bakanı ve Afyon Milletvekili Veysel Eroğlu ile İl Koordinatörü Necip Filiz’in seçimin yapıldığı 6 Haziran tarihine kadar adeta ful mesai verdiği beldede seçimin galibi geçerli 1.704 oyun 1.021’ini alan AK Parti’nin adayı Erol Karabacak oldu. AK PARTİ VE BBP’nin adayları oyların yüzde 97’sini aldı. 24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimlerde Sinanpaşa’ya bağlı olarak 4 sandığın kurulduğu beldede Cumhur İttifakı’nı temsil eden AK Parti ve MHP oyların yüzde 68’ini almıştı. 



İKTİDAR CEPHESİNDE SEVİNÇ..
Seçim sonuçlarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Erken seçim çığırtkanlığı yapanlara duyurulur” ifadeleriyle duyurdu. Afyon Milletvekili eski Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise iddialı konuştu: “Erken seçim olursa da yine böyle kaybedecekler” dedi. AK Parti Afyon İl Koordinatörü Necip Filiz ise, “Bu sonuç yine ve yeniden Cumhur İttifakı’nın zaferidir. Emeği geçen herkesin başarısıdır. Güney beldemiz Erol Karabacak Başkanımıza emanet. Yolunuz açık olsun” dedi.



MUHALEFET CEPHESİNDE
ÖNEMLİ İDDİALAR VAR!
Güney Beldesi seçim bölgesinde önemli iddialar da havalarda uçuştu. Yıllardır atıl durumda olan yolların onarıldığı, çekmeyen telefonların mobil alıcılarla çekmesinin sağlandığı, bakanların ve milletvekillerinin çıkarma yaptığı Güney seçimlerinde sandık başında engellemeler olduğu ve seçmenlerden iktidar partisi adayı için oy istendiği iddiaları da gündeme geldi. Güney’de seçimi takip eden Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, seçim gözlemlerine ilişkin, “30 yıldan beri seçimlere katılıyorum. Dünkü manzarayı hayatımın hiçbir zamanında görmedim. Sandık başlarında jandarmanın müdahalesine tanıklık ettik, gençlerin tartaklanıp biber gazına maruz bırakıldığını gördük. Silahların gölgesinde bir seçim yapıldı. Seçim gecesi neredeyse bütün seçmenlere tablet verildiği söylendi” şeklinde açıklamalarda bulundu. 



“BIRAKIN DA GÜNEY’E HİZMET GELSİN!”
Seçime Cumhur İttifakı’nın adayı olarak giren, Türkiye Belediyeler Birliği’nin beldeye hibe ettiği araçların üzerine fotoğraflar çekilen ve seçimi kazanan AK Partili Erol Karabacak, “Seçim sonuçları gayet güzel oldu. En azından hükümetimizin elini kuvvetlendirdik. Partiler seçim seçim diye Cumhurbaşkanımıza yükleniyorlardı. Bu bizim için gurur verici. Bakanlarımızın verdiği sözlerle inşallah Güney’i şık bir vaziyete getireceğiz” dedi. Bakanların kendisine verdiği desteğin eleştirilmesini anlamadığını ve bu durumu “olması gereken bir şey” ifadeleriyle değerlendiren Karabacak, “Bakanların partisinin belediye başkanı adaylarına destek vermemesi mi gerekiyormuş? Bakan da olsa tabii ki destek vermesi gerekiyor. Bu Türkiye’de tek seçim olduğu için abartılı gözüküyor ama buraya diğer partilerin temsilcileri de geldi. Biz bakanlarımızdan projelerimizin hayata geçmesi noktasında sözlerimizi aldık. Güney’i güzel bir yer haline getireceğinin sözünü verdiler. Bırakın da Güney’e hizmet yapılsın” dedi.



GÜNGÖR İLÇELER TURUNDA
Öte yandan Afyon Koordinatörü Necip Filiz’den sonra yapılan kongrede AK Parti Denizli İl Başkanlığı’na seçilen Yücel Güngör ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. İl Başkanı Güngör Beyağaç’a yaptığı son ilçe ziyaretinde adeta milletvekili gibi karşılandı. Yücel Güngör ilçede partilileri tarafından büyük ilgi ve alaka gördü.

fixed-whatsapp-icon