Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

554 Yazı

EKOPOLİTİK: “KADINA ŞİDDETİ PROTESTO” DÜNYA REKORLAR KİTABI’NA GİRİYOR!

**HORZUM “CHP TÜZÜK KOMİSYONU’NDA!”

**DENİZLİ’DE KADINLAR ŞİDDETE “DARBUKA İLE DUR” DİYECEK!




Denizlili kadınlar “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde” bir ilki gerçekleştirecek. Ve Denizli Kadın Platformu üyesi 300-400 kadın kitlesel bir şekilde darbuka çalarak “kadına şiddete dur” diyecek.



Darbukacı Kadınların hedefi ise Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girecek bir “kadın darbukacı sayısına” ulaşmak. Ve hep birlikte, “Kadına şiddete cephe al, şiddete karşı darbuka çal” demek.





DENİZLİ KADIN PLATFORMU GUİNNESS DÜNYA REKORU İÇİN HAZIRLANIYOR!
Çok sayıda bileşenden oluşan Ege Bölgesi ve Denizli’nin en etkili platformlarından; Denizli Kadın Platformu kentte bir ilke daha imza atmak için hazırlık yapıyor. ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Denizlili Kadınlar “şiddete darbuka ile” dur diyecek. Şu anda 300’ün üzerinde kadın Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde bu anlamlı protesto eylemi ve Guinness Dünya Rekoru için hazırlanıyor. Murat Gürsoy tarafından çalıştırılan “darbukacı kadınlar” keyifli bir hazırlık yaşarken, kursa katılan kadın sayısı da her geçen gün artıyor.



KADINA ŞİDDETE CEPHE AL, HEP BİRLİKTE DARBUKA ÇAL!
Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Eğitimci Ayşegül Odabaşıoğlu, “Denizlili kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde bir ilki gerçekleştirerek kitlesel bir şekilde şiddete darbuka ile dur diyecek. Hedefimiz Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girecek bir kadın darbukacı sayısına ulaşmak. Şu anda çeşitli kadın dernekleri üyesi olan (ve de olmayan) 300’ün üzerinde kadın bu anlamlı eylem için kurs alıyor ve çalışıyor. Kadınlar katılmaksızın ne ekonomi olur, ne politika olur ne de yaşam olur” dedi. Platform rekor ve daha etkili bir protesto için “darbuka kursuna katılım” çağrıları yapıyor. 



KADINLARA DARBUKA KURSLARI MKM’DE VERİLİYOR!
Öte yandan platform Guinness Rekorlar Kitabı rekoru ve çok daha etkili bir protesto için “darbuka kursuna katılım” çağrıları yaparken, her yaştan kadın kursiyer Merkezefendi’nin kadın Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın kendilerine açtığı MKM’de keyifli ve eğlenceli saatler de geçiriyor. Darbuka ustası Murat Gürsoy tarafından çalıştırılan Denizlili, kadınlar 25 Kasım’da kadınlar olarak şiddete protestomuzu hem çok daha güçlü bir şekilde haykıracağız, hem de bu rekoru kıracağız” dediler.





DENİZLİ KADIN PLATFORMU EN GÜÇLÜ STK!
Çok sayıda bileşenden oluşan Denizli Kadın Platformu’nun gündemini ağırlıklı olarak; “Kadın, insan canlı yaşamı hakları” oluşturuyor. Eylemci bir platform olan oluşum; “Konser, tiyatro, oratoryo,drama gibi protest kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları, köy çalışmaları, paneller, sergiler, kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddete dur demek için düzenlenen basın açıklamaları ve eylemler ile tacize uğrayan çocuklar için sokak eylemleri” düzenleyerek ülke sorunları ile kadın sorunlarına dikkat çekiyor.



BOZBAŞ’TAN EĞLENCE TADINDA REHBERLİK!
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, lise öğrencilerinin soyut matematik ve fizik alanlarına ilgilerini geliştirmek ve gençlerin yaz tatillerinin dolu dolu geçirmeleri amacıyla projelendirdiği “Matematik, Fizik ve Satranç Gençlik Kampı” büyük ilgi görürken, Büyükşehir Genel Sekreter Bülent Bozbaş kampın ilk gününden itibaren gençleri yalnız bırakmıyor. Meslek ve Yaşam Koçu uzmanlığı da bulunan, (seminerler de veren) Bozbaş Büyükşehir’deki yoğun temposu yanında şimdi de kampa katılan gençlere rehberlik ediyor. Her fırsatta onlarla buluşup bol bol sohbet eden Bülent Bozbaş gençlere kulaklara küpe olacak destek niteliğinde tavsiyelerde de bulunuyor.



BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK KAMPI’NA İLGİ BÜYÜK
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği “Bilim, spor, kültür ve eğlencenin” bir arada olduğu, her anı dolu dolu geçen kampın yeni dönem kayıtları da www.denizli.bel.tr adresinden sürüyor. Büyük ilgi gören kamp programına Denizli genelindeki 2024-2025 eğitim öğretim döneminde 10, 11, 12. sınıf öğrencileri katılabiliyor. Gençler beş gün boyunca farklı etkinliklerin tadını çıkartırken, kampla verimli ve eğlenceli bir tatil de geçiriyor. Gençlerin matematik ve fizik alanlarında ufuklarını geliştirmenin hedeflendiği programda söyleşi, araştırma toplantıları, resital, gökbilim ve gökyüzü gözlem, oryantiring, drama, tiyatro, spor, resim, karikatür ve sinema gibi etkinlikler de düzenleniyor.



BİLAL DURAN’IN TORUN MÜRÜVETİ!
Denizli CHP’nin önde gelen isimlerinden ve Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Bilal Duran torunu Bilal Duran’ı evlendirdi. Geçtiğimiz hafta sonu Vivaldi Garden Event Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen düğün töreninde; Aliye-Ömer Güner’in kızı Emel Güner ile Gülsüm-Mehmet Emin Duran’ın oğlu (CHP’li Bilal Duran’ın torunu) Bilal Duran dünya evine girdi ve mutlu bir yaşama adım attı.



Emel ile Bilal Duran’ın nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kıyarken, genç çiftin düğününde ise Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Büyükşehir Başkanvekili Ali Marım’ın yanı sıra CHP Denizli’nin önde gelen isimleri ile politikacılar da hazır bulundu. Emel ile Bilal’e ömür boyu mutluluklar dileriz…



PERAŞ GENEL MÜDÜRÜ KAYA BAŞKAN ÇELİK’İ ZİYARET ETTİ!
Bozkurt İlçesi’nin başarılı Belediye Başkanı Birsen Çelik kendisini makamında ziyaret eden Denizli Büyükşehir Şirketi Peraş A.Ş.’nin Genel Müdürü Erden Kaya’ya sosyal medya hesabından teşekkür etti. Başkan Çelik, “PERAŞ Genel Müdürümüz Erden Kaya’ya nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz” dedi.



BU HABERLER YARIN BU KÖŞEDE…

**CHP TÜZÜK KURULTAYI KOMİSYONU’NDA BİR DENİZLİ’Lİ VAR!
CHP'nin 4-9 Eylül'de yapılacak olağanüstü tüzük kurultayı için hazırlıklar son sürat devam ediyor. 5 Eylül’de 81 ilden temsilcilerin, parlamento grubundan ve genel merkezden yetkililerin ve teknik düzenlemeler için katkı sağlayacak hukukçu veya dil bilimcilerin yer alacağı yaklaşık 90 kişilik tüzük komisyonu toplanacak. İşte bu Tüzük Komisyonu’nda Denizli’den de bir temsilci yer alacak. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un büyük bir olasılıkla 5 Eylül’da toplanacak ‘CHP Tüzük Komisyonu’nda görev alacağı belirtiliyor.



**ALİ OSMAN HORZUM “CHP TÜZÜK KOMİSYONU’NDA!”
CHP'nin tüzük kurultayı ilanı, 6 Ağustos'ta gazetelerde yayımlandı. İlana göre CHP'nin tüzük kurultayı, 6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde saat 10.00'da, tüzük değişikliğini görüşmek ve karara bağlamak için ATO Congresium'da toplanacak. Kurultay, açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. Devamında, Kurultay Başkanlık Kurulu seçilecek ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel açılış konuşması yapacak. Ardından, kurultay tüzük komisyonu ve program komisyonu oluşturulacak. Tüzüğün değiştirilmesi konusunda komisyonca hazırlanan rapor görüşülerek oylanacak. Program, kurultay öncesi yapılacak çalışmaların, hedeflerin ve yöntemlerin görüşülmesiyle devam edecek. Bu arada CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum büyük bir olasılıkla 5 Eylül’da toplanacak ‘CHP Tüzük Komisyonu’nda görev alan isimlerden biri olacak.

**YENİ TÜZÜKLE NELER DEĞİŞECEK?
Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda “Cumhurbaşkanı adayı da dahil tüm adayların ‘ön seçim’le belirlenmesi, milletvekilleri ve belediye başkanlarına ‘dönem sınırı’ getirilmesi, Parti Meclisi (PM) üye sayısının artırılması ve ‘eşit temsil’ politikasının uygulanması, kadın kotasının yüzde 50’ye çıkarılmasına yönelik talepler öne çıkacak.”



**ÇAVUŞOĞLU'NDAN CHP İLÇE BAŞKANLARI İLE DENİZLİ ZİRVESI!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu İl Başkanı Ali Osman Horzum Başkanlığı'nda 19 CHP Denizli İlçe Başkanı ile bir Denizli Zirvesi topladı.

**ONLAR OLASI BİR ERKEN GENEL SEÇİMİN “MUHTEMEL VEKİL ADAYLARI!”

fixed-whatsapp-icon