Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

573 Yazı

EKOPOLİTİK: “İŞTE POLİTİKADA DENİZLİ FOTOĞRAFI!”

**O’ ÖZGÜR ÖZEL’İN GÖZÜNDEN YAŞ GETİRDİ



Bir fotoğraf. Tarih 26 Ocak 2024. Fotoğrafta soldan sağa; “Bilal Duran, Ömer Naci Yağcı, Mehmet Boyar, Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Müjdat İlhan” var. Bu fotoğraftaki isimleri ve buna benzer fotoları son 10 yıldır bu köşedeki politika kulislerinde çok kez gördünüz. Tabii ki bu fotoğrafın eksik isimleri de var. Kimler mi? Ali Osman Horzum ve Şeniz Doğan. 181 gün önce çekilmiş bu fotoğrafa baktığımızda, kadrajda yer alan politik simaların omuzlarındaki büyük yükü görmeniz ve hissetmeniz de mümkün.





BU FOTOĞRAFIN ÜZERİNDEN 181 GÜN GEÇTİ!
Evet, bu fotoğraf 26 Ocak 2024 tarihinde çekildi. Bu tarihin ne önemi var? Şöyle bir önemi var. Dönemin CHP PM Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu işte bu tarihte CHP’nin “Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı” yapıldı ve bu karar o akşam açıklandı. Karar öğrenildiğinde CHP’nin en ön sırada gelen 5 Atlısı  “Ömer Naci Yağcı, Mehmet Boyar, Müjdat İlhan, Bilal Duran ve de Bülent Nuri Çavuşoğlu” neredeydi? Mehmet Boyar’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Nakosan Tekstil Fabrikası’nın bahçesinde. Fotoğrafta da görüldüğü gibi Denizli CHP’nin çekirdek kadrosu habere önce sevindi. Ancak ardından omuzlarına “büyük bir sorumluluğun” ağırlığı çöktü. Ve Mehmet Boyar ayağa kalktı. “Biz bu seçimi alırız!”



KİMSE UNUTMASIN, DİYE-(SON)
Denizli 31 Mart Yerel Seçimleri ile 25 yılın sonunda gelen bir zafer sonucu “soldan soldan esen” bir rüzgarla adeta “yeni baharlar” yaşadığı bir sürece girdi. Seçimin üzerinden yaklaşık 4 ay geçti, Denizli halkı halen mutlu ve sevinçli. Sokakta yüzler gülüyor. Kolay değil CHP Denizli’de Cumhuriyet Tarihi’nin en açık ara siyasi utkusunu kazandı. 15 İlçe Belediyesi ve Büyükşehir CHP’li oldu. Evet, bu köşede bu seçimin CHP Denizli’ye bu başarıyı getiren ekibinden çok kez söz ettik. Ve 7-8 yıl önce çekilen fotoğraflardan da bahsettik.



DENİZLİ SEÇİMİNİ BU EFSANE EKİP KAZANDI!
Bu ekibin aslında kökleri çok eskilere (35-40 yıla) Adnan Keskin ve Ali Marım’lı dönemlere dayanıyor. Denizli’de de CHP siyasetinin son 15-20 yılında damgası var bu ekibin. CHP Denizli’nin hafızası ve derinliği de olan bu ekip kimlerden oluşuyordu? “Ömer Naci Yağcı, Mehmet Boyar, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ali Osman Horzum, Müjdat İlhan, Şeniz Doğan, Efsane Başkan Ali Marım, Bilal Duran ve daha sonraları Ahmet Çağın ve Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu” isimleri bu ekibi oluşturan aktörlerdi. Aslında aynı ekipte en başlarda dönemin baro başkanlarından Adil Demir de vardı.



AYNI YERDE İKİ KİŞİLİK BİR NOSTALJİ
İşte bu ekibin baş oyuncularından biri olan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ile sıcak bir Temmuz sabahında aynı, ayn mekanda  masalardan birinde bu kez birlikte bir kadraj verdik. Ve iki kişilik bir fotoğraf çektirdik. CHP’nin Büyük Kurultay sürecinde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında olan ve yaptığı çıkışlarla adeta “Özel’in Genel Başkan Adaylığını pekiştiren bir isim” olarak gündeme yerleşen Horzum CHP’de Ege Bölgesi’nde üstlendiği rolle ön plana çıkan bir isim haline geldi.



HORZUM ADETA CHP’NİN BÖLGE BAŞKANI
CHP Lideri Özgür Özel ve CHP’nin (yurt içi ve yurt dışı) Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in Ege Bölgesi’ndeki eli ayağı haline gelen Ali Osman Horzum adeta; CHP Genel Merkezi’nin bölgedeki bütün toplantılarında (Ege VE İç Ege Bölgesi’ndeki 9 ilin İl Başkanları zirvelerinde) boy gösteren bir “Bölge Başkanı” işlevini üstlendi. Evet, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e en yakın İl Başkanlarından biri.



O’ ÖZGÜR ÖZEL’İN GÖZÜNDEN YAŞ GETİRDİ!
Genel Başkanı ile giriştiği “seçim iddiası” sonrası Özgür Özel’den (Özel’in kendi cebinden) 300 Milyon liralık bir VESPA motosiklet kazanan ve seçim sonrası bu motosikletle arkasında Genel Başkanı Özel ile Denizli Büyükşehir Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu belediyede ziyarete giden Ali Osman Horzum geçtiğimiz günlerde bir ilke daha imza attı. Ve “CHP Lideri Özgür Özel’in gözünden; ameliyat sonrası ilk gözyaşlarının dökülmesine yol açtı.” Nasıl mı? Şöyle; Bir talimatı ile ilgili bigi vermek için Genel Başkanı Özgür Özel’i arayan Ali Osman Horzum, konuşmanın sonuda; “Genel Başkanım size bir maruzatım var, Vespa Motosikleti kargoluyorum ve size geri gönderiyorum” dedi. Bu söz üzerine telefon görüşmesinde kısa bir sessizlik oldu. Özel, “Ne oldu Başkan?” dedi. Horzum da o anda espriyi patlattı. Ve “Bu hayat pahalılığında benzin parası yetiştiremiyorum Genel Başkanım! Bu da pahalılığa dikkat çeken haber olur” deyince CHP Lideri Özel kahkahaya boğuldu ve uzun süre güldü. Özel, “Ya Başkan, Allah seni bildiği gibi yapsın. Ameliyat olduğumdan bu yana ilk kez gözlerimden yaş geldi” dedi ve gülmeye devam etti. Kısacası CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum yaklaşık 90 gün önce göz ameliyatı olan CHP Lideri Özgür Özel’in gözlerinden yaş getiren ilk isim oldu.





“MAKAMDA DEĞİL HALKIN İÇİNDE BİR A TAKIMI!”
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin A Takımı “Mutlu ve Yaşanabilir bir Denizli” için interaktif bir şekilde var gücüyle  çalışıyor. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım ve Genel Sekreter Bülent Bozbaş “kentin ve halkın içinde” olmayı hiç ihmal etmiyor. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu sabahın ilk ışıkları ile Denizli Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım  şirketi Ulaşım A.Ş. çalışanı otobüs şoförlerini ilk çıkış merkezlerinde ziyaret etti. Ve kolaylıklar diledi.





“KAZASIZ BELASIZ, HAL’İNİZ NASIL?”
Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Mithat Tüzüner’in de hazır bulunduğu ziyarette Çavuşoğlu, “Denizli halkına hep birlikte en iyi hizmeti vermemiz gerekiyor. Hayırlı yolculuklar” dedi. Ardından Denizli Büyükşehir Yaş Meyve Sebze Toptancı Hali esnafını ziyaret eden Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “günün ilk ışıklarında çalışmaya başlayan” esnafın dertleri ve sorunlarını dinledi. Bu arada Denizli Yaş Meyve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) Başkanı Halil Öztürk ve dernek yöneticileri de Çavuşoğlu’na eşlik etti. Bülent Nuri Çavuşoğlu sabahın erken saatlerinde kısacası; belediye otobüs şoförlerine “kazasız belasız”, hal esnafına da “hal’iniz nasıl?” demeyi ihmal etmedi.





O’ DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR’İN ARA YÜZÜ!
Öte yandan aynı zamanda Denizli Kent Konseyi Başkanlığı’na da seçilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım ise adeta “Büyükşehir’in bir ara yüzü ve bir Halkla İlişkiler Merkezi” gibi çalışıyor. Denizli’ye 10 yıl başkanlık yapan “efsane isim” Ali Marım Denizli’nin geçmişi ile bugünü arasında adeta köprü vazifesi üstlenmiş durumda. Marım doğası gereği yine hep dışarıda ve her zaman halkla birlikte: 



BOZBAŞ LİSELİLERLE MATEMATİK KAMPINDA!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun kısa süre önce müjdesini verdiği “Matematik, Fizik ve Satranç Gençlik Kampı” 22 Temmuz’da start aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin, lise öğrencilerinin soyut matematik ve fizik alanlarına ilgilerini geliştirmek ve gençlerin yaz tatillerinin dolu dolu geçirmeleri amacıyla projelendirdiği “Matematik, Fizik ve Satranç Gençlik Kampı” büyük ilgi görürken, Genel Sekreter Bülent Bozbaş kampın ilk günde gençleri yalnız bırakmadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bozbaş, liseli gençlerle birlikte yemek yedi ve bol bol sohbet etti. Bozbaş, “İl kez düzenlediğimiz matematik, fizik ve satranç Gençlik kampı onları geleceğini doğru ve güzel inşa edebilme açısından önemli. Sayın Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun tüm Denizli halkına verdiği sözler için var gücümüzle çalışıyoruz” paylaşımı yaptı.



GENÇLER BU KAMPI ÇOK SEVDİ
İlk etabı neşe ve heyecanlı bir katılımla başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesinin Cankurtaran Mesireliğindeki kampı 5’er günlük periyodlar olacak şekilde planlandı..Kamp programı lise müfredatı ya da üniversite giriş sınavı gibi belli bir alana yönelik olmayacak. Matematik, fizik ve satranç alanlarına meraklı öğrencilere ulaşmanın hedeflendiği etkinlikte öğrencilerin soyut matematik ve fizik alanlarına ilgilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Kampın yanında gençlere yönelik seminer, söyleşi, araştırma toplantıları, resital, gökbilim ve gökyüzü gözlem, oryantiring, drama, tiyatro, spor, resim, karikatür, sinema gibi etkinlikler düzenlenecek. Yaz boyunca devam edecek kampın ilk etap 22-27 Temmuz arasında tamamlanacak. Dolu dolu ve eğlenceli geçen 5’er günlük kamp programının yeni dönem kayıtları da bir yandan devam ediyor. Kayıt başvuruları;  www.denizli.bel.tr adresinden yapılabiliyor.



BU HABER VE YAZILAR BU KÖŞEDE, KAÇIRMAYIN!

**“PAMUKKALE’Yİ ANCAK YEREL YÖNETİMLER KURTARIR!”

**ERTEMUR’LARIN EN MUTLU GÜNÜ!

**EKREM İMAMOĞLU’NDAN  BAŞKAN TATIK’A TEŞEKKÜR MEKTUBU!

**HÜDAVERDİ OTAKLI BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU VE BAŞKANVEKİLİ MARIM’I ZİYARET ETTİ!

**DENİZLİ DOSTU USTA TİYATROCU ŞENER KÖKKAYA HAYATA VEDA ETTİ!

**KAMU EMEKÇİLERİNİN BÜYÜK KAYBI; GÜLTEN ÖZTÜRK GÖKÇEN!
fixed-whatsapp-icon