Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

575 Yazı

(EKOPOLİTİK) İŞTE DEMİR’E GÖRE BÜYÜKŞEHİR’İ KAZANABİLECEK CHP’Lİ ÜÇ İSİM!

Adı 24 Eylül Pazar günü yapılacak CHP Denizli İl Kongresi’nde İl Başkan Adaylığı için de geçen Adil Demir “Büyükşehir’i kazanma olasılığı yüksek” CHP’li isimleri sıraladı.



Adil Demir’e göre CHP’den Denizli Büyükşehir’e aday olup kazanma şansı yüksek olan üç isim var. Bunlar; Şeniz Doğan, Adnan Keskin ve kendisi yani; Adil Demir.



Öte yandan CHP Denizli’nin il başkanlığı yarışında parti tabanının önemli bir bölümü tarafından “Adil Demir İl Başkanı olmalı ve CHP Denizli’de toparlayıcı misyon üstlenmeli” sözleri ile desteklenen Demir, “Ya Büyükşehir ya da Pamukkale Belediye Başkan adaylığı için öneri bekliyorum” diyor.



ADİL DEMİR İÇİN KARAR HAFTASI
14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası; “zaman birlik zamanı” diyerek yola çıkan CHP’li Adil Demir iddiaya göre; CHP Denizli İl Başkanlığına sıcak baktığı mesajları veriyordu. Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun vekil adaylığı sonrası CHP Genel Merkezi ve Denizli teşkilatlarınca İl Başkanlığına atanmasına sıcak bakılan Demir’in bu hafta sonu (24 Eylül Pazar günü) yapılacak CHP Denizli İl Kongresi öncesi siyasi geleceği açısından “önünü açacak” ne tür bir çıkış yapacağı ve neye karar vereceği siyasi kulislerde merakla bekleniyor.



AHMET DİVARCI’YA İLK GEÇMİŞ
OLSUN ZİYARETİ HORZUM’DAN
CHP Denizli’de 24 Eylül’de yapılacak İl Kongresi’nde aday olduğunu açıklayan Ahmet Divarcı geçtiğimiz günlerde bir safra kesesi rahatsızlığı nedeniyle PAÜ Hastanesinde tedavi altına alındı. Divarcı’nın durumunun iyi olduğu bildirildi. Bu arada hastanede Ahmet Divarcı’ya ilk geçmiş olsun ziyaretinde bulunan isim ise; CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum oldu. Horzum “CHP kongresinde rakip olsak da biz CHP’liyiz ve bu bir kardeş yarışı” dedi. 2019 seçimlerine CHP’nin Pamukkale Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Divarcı’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.



BU HABERLER BU HAFTA BU KÖŞEDE;

**HER YER ZOLAN, HER YER DOĞAN!
31 Mart 2024 yerel seçimlerine 7 aydan az bir zaman kala Denizli’de “Belediye Başkan Adaylığı” kulisleri hızlandı. Özellikle de Denizli Büyükşehir ile Denizli’nin iki büyük ilçesi Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Başkan Adaylıkları için isimler siyasi kulislerde yakıcı ve iddialı bir şekilde yer almaya başladı. Bu kulislerde en ön plana çıkan isimlerin ise Denizli Büyükşehir için; AK Parti’den Osman Zolan ve CHP’den Şeniz Doğan olduğu gözleniyor. İşte AK Parti, CHP, İyi Parti ve MHP’den Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Merkezefendi Belediyeleri için adı geçen olası Başkan Adayları; “Osman Zolan, Şeniz Doğan, Nihat Zeybekci, Gülizar Biçer Karaca, Adnan Keskin, Adil Demir, Muhammet Subaşıoğlu, Melike Basmacı, İbrahim Şenel, Ahmet Gökşin (Denizli Büyükşehir). Şeniz Doğan, Ekrem Başer, Muhammet Subaşıoğlu, Uğur Erdoğan, Müjdat İlhan, Ali Atlı, Yavuz Aki, Dr. Berna Öztürk, Demet Özkan Değirmenci, Muhammet Subaşıoğlu, Fatih Coşkun, İbrahim Şenel, (ve  Şeniz Doğan Büyuksehir Başkan adayı olursa) Birsen Çelik Merkezefendi Adaylığına talip (Merkezefendi). Avni Örki, Uğur Gökbel, Adil Demir, Yücel Güngör,Yüksel Kepenek, Ali Kurt, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Türkay Berberoğlu(Genel Başkan Akşener tarafından açıklandı) ve Mehmet Ali Yılmaz (Pamukkale)…”



Evet, yerel seçimler öncesi Denizli’de Büyükşehir ve iki büyük ilçe için sıklıkla ismi geçen aday adayları böyle. Ancak Büyükşehir için AK Parti’de en çok konuşulan siyasi aktör ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan. CHP’de de hem Büyükşehir ve hem de Merkezefendi’ye yakıştırılan politik aktör ise Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan. Kısacası şu sıralar Denizli’de her yer Osman Zolan, her yer Şeniz Doğan..”

**“BİR OĞLUM VARDI, BİR DE KIZIM OLDU!”
TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca bu hafta sonu en mutlu günlerinden birini yaşadı. Kendisi gibi avukat olan oğlu Ozan Karaca’ya İzmir Torbalı’da nişan takan Karaca, “Ezgi&Ozan. Bir oğlum vardı, bir kızım oldu. Mutluluklar sizinle olsun, canım oğlum Ozan ve canım kızım Ezgi…” dedi. Eşi ile 16 Eylül 1995’te nişanlanan Gülizar Biçer Karaca’nın oğlu ozan da; (28 yıl sonra) anne babası ile aynı tarihte nişanlanarak ironi dolu bir tesadüfe imza attı. Gülizar Biçer Karaca’nın gelini Ezgi de yine oğlu gibi avukat ve aynı Hukuk Fakültesi’nden mezun. 



**TALAT ARSLAN DENİZLİ’DE
KAZAK ABDAL TÜRBESİ ZİYARETİ
Almanya Alevi Bektaşi Federasyonu kurucularından ve Almanya CHP Birlikleri Kurucusu Talat Arslan ve eşi Yeter Arslan Denizli’de Mimar-Yazar ve Politikacı Süleyman Boz ve eşi Firdevs Boz’a misafir oldu. Talat Arslan ve eşi Yeter Arslan Pamukkale İlçesine bağlı Cankurtaran Karataş Mahallesi’ndeki Kazak Abdal Türbesini de ziyaret etti.



Talat Aslan ve eşi ayrıca Atatürk’ün ilk Milletvekillerinden (Denizli) Aydın din adamı Hacı Hüseyin Mazlum Balım (Bababalım)’ı da burada bulunan mezarına ziyarette bulundu ve dua etti. Talat Arslan ve eşi Yeter Arslan; Bozlar’ın Almanya’daki firması Hoagard’a da konuk olmuşlardı. Ayrıntılar bu hafta  



**ONLAR TAVAS VE DENİZLİ SEVDALISI!
Son Ekonomi Bakanı, Denizli eski Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci; Beyağaç Belediyesi tarafından düzenlenen “Beyağaç 12. Hüseyin Çokal Pehlivan Yağlı Güreşleri Festivali’ne” konuk oldu. AK Parti Denizli’nin en önemli isimlerinin hazır bulunduğu etkinliklerde Bakan Zeybekci yine “toplan düdüğünü” çaldı ve Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ile Tavas eski Belediye Başkanı ve Bakan Yardımcılarından Mehmet Karabay’la birlikte bir fotoğraf verdi. Kadraj bu peki ayrıntılar… Bu fotoğrafla ilgili detaylar bu hafta bu köşede…
fixed-whatsapp-icon