Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

563 Yazı

(EKOPOLİTİK) İSİMLER ORTADA, GÖZLER ÇAVUŞOĞLU’NDA

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimine sadece 108 gün kala, adaylık yarışının iyice ısındığı CHP Denizli’de “aday adayları, olası adaylar ve başkanlık koltuğuna yakıştırılan muhtemel ve potansiyel adaylar” isim isim ortaya saçılırken, şimdi gözler CHP Denizli’nin en belirleyici adı PM Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu’na çevrildi.



İSİMLER ORTADA, ŞİMDİ GÖZLER

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU’NDA…
CHP Denizli’de potansiyel aday Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ismiyle başlayan, CHP’nin ağır topu Adnan Keskin ile devam eden ve en son PAÜ eski Rektörü Hasan Kazdağlı ismiyle iddialı ve heyecanlı bir hal alan “CHP’nin Denizli Büyükşehir Adayı kim olmalı?” arayış ve tartışmaları bütün sıcaklığı ile devam ediyor.



CHP PM Üyesi ve Örgütlenme Koordinatörü Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un CHP PM, MYK ve Genel Başkan Özgür Özel’in önüne hangi ismi götüreceği en çok merak edilen konu haline geldi.   



ONLAR “UZLAŞININ” ADAYLARI
Bu arada; CHP PM Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu ve  CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum uzlaşı turları ve demokratik görüşmeler ile ilçe başkan adaylarını Genel Merkez ve Seçici Kurul öncesi sadeleştiriyor. Birden fazla aday başvurusunun olduğu 3 ilçe; Serinhisar, Bekilli ve Çal’da Çavuşoğlu ve Horzum’un uzlaşı turları ile başkan aday sayıları bire indirildi.



Buna göre Bekilli’de Önder Demir, Çal’da Ahmet Hakan ve Serinhisar’da Osman Kılıç uzlaşının adayı oldu. PM Üyesi Çavuşoğlu uzlaşı turuna memleketi Serinhisar’dan başladı ve adaylar Ercan Usta ve Osman Kılıç ile yapılan mütalaalarla sonuca gitti.



“DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR’İ ALIN!”
SÖZÜNÜN DAYANILIR AĞIRLIĞI!
Peki; CHP Denizli Büyükşehir’i kimle, hangi aday ismiyle alabilir? CHP Denizli’de, daha doğrusu CHP saflarında “Büyükşehir ile ikinci büyük ilçesi Pamukkale’nin” alınması için yoğun bir “arayış ve araştırma trafiği” ile denklemlerle dolu beyin fırtınası çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Bursa, Balıkesir ve Manisa Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte Denizli Büyükşehir’i de mutlaka istiyoruz” iddiası CHP Denizli Teşkilatlarına önemli ve ağır bir görev yüklemesi yaparken, CHP’nin Denizli’yi almasına yarayacak en etkili ve esaslı formüller (kazanma olasılığı yüksek isimlerden oluşan formüller de) arka arkaya patlamıştı.



Tam da bu aşamada CHP PM’nin Denizlili Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ve il Başkanı Ali Osman Horzum’u da rahatlatacak en etkili ve esaslı formüller de ortaya atılıyor ve kamuoyunda öne çıkıyordu. Bu arada açık görüşlü, rahat ve rasyonel duruşu ile tanınan Çavuşoğlu’nun CHP Denizli için belirleyici konumunun da avantajı ile “kazanacak formüllerin” arkasında olacağı beklentisi ise oldukça yüksek. (Ayrıca taktik ve stratejileri ile; içinde 20 yıl sonra alınan Merkezefendi Belediyesi de olan CHP Denizli’nin son 10 yılının kurgusuna ve organizasyon başarısına damgasını vuran ekibin beyni durumundaki “Eski Yolcu” Ömer Naci Yağcı’nın da büyükşehiri kazanacak adayın seçilmesi ve belirlenmesi konusuna da olumlu katkı koyacağı gerçeğini unutmamak gerek)



‘SPONTAN MİLLET İTTİFAKI’NA
EN UYGUN ADAY KAZDAĞLI!
Denizli’de Büyükşehir Başkan Adaylığı için uzun süredir gündemde olan Şeniz Doğan ve son 2-3 haftadır gündemde olan Adnan Keskin isimlerinin ardından, şimdi de 14 Mayıs seçimlerinde CHP’den vekil aday adayı olan PAÜ eski Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ismi CHP’nin Denizli Büyükşehir adaylığı için yoğun olarak konuşulmaya başlandı. Bu formüle göre Hasan Kazdağlı Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Şeniz Doğan Merkezefendi Belediye Başkan Adayı, Birsen Çelik veya Süleyman Boz Pamukkale Belediye Başkan Adayı olacak ve ortaya Denizli ile Çavuşoğlu’nu kurtaracak-kazandıracak” etkili ve esaslı formül” çıkmış olacak. Aslında bu formül Denizli’de lokal anlamda “Millet İttifakı Ruhunu” kotaracak ve ete kemiğe büründürecek en uygun formül olarak CHP Genel Merkezi’nin tam karşısına dikilmiş bir formül. (CHP’nin ağır topu ve eski Milletvekili Ali Rıza Ertemur’un da dediği gibi; bu saatten itibaren Denizli Büyükşehir’i kazanmak açısından önemli olan parti aidiyetinden çok ‘kazanacak ismin somut tahlili ve doğru seçimidir’)



SAĞCI’DAN LİBERAL’DEN
OY ALACAK BİR İSİM!
CHP’de Denizli Büyükşehir için adı geçen ve ortaya atılan son “kazanacak formülde” başrolde yer alan Prof. Dr. Hasan Kazdağlı kurucu Rektör Arif Akşit’in görevden alınmasının ardından Denizli’ye dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ataması ile gönderildi. Hasan Kazdağlı o dönemde Savunma Sanayi Müsteşarı idi. Pamukkale Üniversitesi’ni (asıl kurucu rektör işlevi ile) bugünkü haline getiren isim oldu.



8 yıl PAÜ Rektörlüğü yaptı. Daha sonra Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Kredi Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi kurucu mütevelli heyeti üyeliği gibi görevler üstlendi. Halen Türkiye Ekonomi Kurulu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve PEV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Kazdağlı 14 Mayıs seçiminde (üst düzey bir davet üzerine) CHP Denizli’den aday adayı oldu. Babası Mustafa Kazdağlı Adalet Partili bir politik simaydı ve Acıpayam’da DYP’den Belde Belediye Başkanlığı yaptı. Kısacası Hasan Kazdağlı “İyi Parti, DYP, Demokrat Parti ve eski ANAP’lı çevrelerden” de oy alabilecek ve kentte lokal olarak “Millet İttifakı” modelini sağlayabilecek bir isim olarak biliniyor. 
fixed-whatsapp-icon