Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

452 Yazı

(EKOPOLİTİK) İKİSİNDE DE; “KIZ EVİ DEVRİMCİ!”

İKİSİNDE DE; “KIZ EVİ DEVRİMCİ!”

“DENİZLİ, İKİ YENİ Sİ YASETÇİ KAZANIYOR”, İKİSİ DE ÇAL’IN DAMADI VE ‘EŞ DURUMU’NDAN SOLCU, DENİZLİ’NİN ESKİ İL EMNİYET MÜDÜRÜ DEMİR; SEMA SİLKİN ÜN’Ü DESTEĞE GELDİ… BOZ; “DENİZLİ GELİNİNİ, KIRSAL KESİMDE DE ÇOK SEVMİŞ!”


Mimarlar Odası Denizli Şubasi eski Başkanlarından ve Tarihçi-Yazar Mimar Hüsamettin Ataman seçimlere 24 saat kala yine etkili bir sosyal medya paylaşımı ile politik durum saptamasında bulundu.



Ataman’ın “Denizli iki yeni siyasetçi kazanıyor” başlıklı WhatsApp paylaşımında; CHP vekil adayı Şeref Arpacı ile İyi Parti vekil adayı İbrahim Şenel’e adeta “destek” niteliğinde gönderme yaptı. Yerel Tarihçi ve Belgesel Yazarı Hüsamettin Ataman’ın bu paylaşımı ise şöyle;

DENİZLİ, İKİ YENİ SİYASETÇİ KAZANIYOR”
İki Aday; İkisi de bu toprakların evladı. Biri Babadağlı. Diğeri Acıpayamlı. İkisi de İş İnsanı. İkisi de Millet İttifakı’ndan. İkisi de ikinci sırada. İkisinin de siyasette ilk sınavları.. CHP Adayı; Şeref Arpacı Babadağ Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD) Başkanı. İYİ Parti Adayı; İbrahim Şenel Denizli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Başkanı. Her ikisinin de Milletvekili seçileceklerine, Türkiye'ye ve Denizli’ye önemli katkılarda bulunacaklarına inanıyorum. Başarılar diliyorum. Yolları açık olsun. (Hüsamettin Ataman)”



İKİSİ DE ÇAL’IN DAMADI, İKİSİ DE EŞ DURUMU’NDAN DEVRİMCİ...
Evet, Hüsamettin Ataman’ın bu paylaşımına biz de bir ekleme yapalım istedik. İbrahim Şenel ve Şeref Arpacı. Şeref Arpacı Babadağlı, İbrahim Şenel Acıpayamlı. Ancak Şeref Arpacı’nın eşi Öncü Yanmaz Arpacı ve İbrahim Şenel’in eşi Serap Nil Şenel Çallı ”Solcu, Atatürkçü ve Devrimci” birer ailenin kızları. Kısacası iki milletvekili adayı Şenel ve Arpacı da Çal’ın damadı. İkisinin eşinin (Serap Nil Şenel ve Öncü Yanmaz Arpacı’nın) aileleri de solcu, ilerici ve devrimci..

İKİSİNDE DE; “KIZ EVİ DEVRİMCİ!”
CHP Milletvekili Adayı Şeref Arpacı’nın eşi PAÜ Dr. Öğretim Üyesi Öncü Yanmaz Arpacı’nın babası Hamza Yanmaz Çallı ve 12 Eylül öncesi Manisa’da öldürülen devrimci ve ilerici Okul Müdürü Süleyman Yanmaz’ın kardeşi. Yanmaz’lar ailecek, sosyal demokrat, Atatürkçü ve solcu bir aile.

ARPACI’NIN EŞİNİN AMCASI DA ÇALLI İLERİCİ BİR ÖĞRETMENDİ…
Öncü Yanmaz Arpacı’nın amcası Manisa Ticaret Lisesi Müdürü Süleyman Yanmaz dönemin kaotik ortamında 1979 yılında evinin önünde kurşunlanarak öldürülen bir devrimci öğretmen. Süleyman Yanmaz öldürüldüğünde henüz 32 yaşında genç bir öğretmen idi. (Arpacı’nın kayınpederi Aşağıseyitli Öğretmen Hamza Yanmaz aynı zamanda Mimar-Yazar ve Entellektüel Süleyman Boz’un arkadaşı)

İBRAHİM ŞENEL’İN KAYINPEDERİ KUTLUBEY’Lİ YİĞİT BİR DEVRİMCİ!
İYİ Parti Millevekili Adayı İbrahim Şenel’in eşi Serap Nil Şenel’in babası Fuat Turan; Kentin tanınmış “Devrimci, yurtsever” mühendis, politikacı, meclis üyesi ve Denizli Belediyesi eski müdürlerinden Kerim Turan’ın ağabeyi. Turan Ailesi sosyal demokrat, Atatürkçü ve devrimci bir aile. Aslında Fuat Turan için bu köşede ayrı bir bölüm açmak yerinde olacaktır.

Fuat turan 1943 Bekilli Kutlubey (o dönem Çal’a bağlı) doğumlu. CHP Lideri ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da bitirdiği yüksek okulu Ankara Ticari Bilimler Akademisi’ni bitirdi. Denizli belediyesi İktisat İşleri Müdürü’ydü. 12 Eylül Darbesi’nde gözaltında kaldı. (İki yıl Almanya’da ikamet etti) 15 Mayıs 1982 vefat etti. Yiğit bir devrimciydi..”

DENİZLİ’NİN ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ SEMA SİLKİN ÜN’Ü DESTEĞE GELDİ
Türkiye’nin odaklandığı seçime saatler kala; Gelecek Partisi Kurmayları; Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün ve Denizli Eski Emniyet Müdürü Gelecek Partisi Kurucusu Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir Sema Silkin Ün’e destek için Denizli’ye geldi ve DGC Basın Merkezi’nde bir toplantı düzenledi.



Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Denizli Eski Emniyet Müdürü ve Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir, Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım ve Millet İttifakı CHP Denizli Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün DGC’de basının karşısına geçti ve açıklamalar yaptı. Feramuz Üstün, Denizli Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün için, “Sema hanım işini savsaklamaz. Elinden gelenin en iyisini yapar” dedi. Milletvekili Adayı Sema Silkün Ün ise, “Denizli’yi Türkiye’nin ilk 5 ili arasına sokacağız” dedi.

SEVİLEN MÜDÜR DEMİR; BU KEZ SEÇİM İÇİN GELDİ!”
Gelecek Partisi toplantısında tanıdık ve Denizli Halkının sevdiği bir isim de vardı. Denizli eski İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir. Gelecek Partisi Kurucu Üyesi ve Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir ise Denizli’ye dair övgülerini sıralayarak; “Denizli benim yuvam, evim. Ekmeğini yiyip havasını teneffüs ettiğimiz bir il. Denizli sevda ve üretim şehri. Denizli demokratların, özgürlüklerin ve kendi değerlerine sahip bir il. Denizli tabiri caiz ise ‘paket program-butik” bir şehir. Dünyanın en önemli yerlerinden birisi. Hak ettiği değeri almalı” diye konuştu. Mevlüt Demir Konya İl Emniyet Müdürlüğü de yapmış ve Denizli’ye iki kez tayini çıkmış bir Emniyet Müdürü olarak tanınıyor.

BOZ; “DENİZLİ GELİNİNİ, KIRSAL KESİMDE DE ÇOK SEVMİŞ!”
Öte yandan CHP Denizli eski Belediye Başkanı ve CHP SKM Başkanı Ali Marım’ın köyü Pınarlar da dahil Tavas’ın köylerinde ve mahallelerinde seçim çalışmaları yürüten CHP Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün, köy kahveleri ve mahallelerde toplantılar düzenliyor.



Ve halkla iç içe oluyor. Sema Silkin Ün’ün ziyaret ve toplantılarını kapsayan bu seçim gezisinde CHP Denizli’nin ağır topları “Süleyman Boz, Zekayi Demiray ve Mahmut Biçer’in” yanı sıra Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Suzan Milli ile Cumhuriyet Gazetesi’nden Ali Başbahar ve çok sayıda CHP üyesi de yer alıyor. Tavas çalışması ile ilgili Mimar-Yazar Süleyman Boz’un yorumu ise; “Denizli’nin kırsal kesimi gelinini çok sevmiş. Buna yerinde ve sahada şahit olduk, tespit ettik” şeklinde oldu.

fixed-whatsapp-icon