Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

559 Yazı

EKOPOLİTİK: İKİSİ DE TARLADAN GELDİ, ZİRVEYE YERLEŞTİ!

**O’ TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI ÜÇÜNCÜ BELEDİYE BAŞKANI!

**BİRİ TÜTÜN TARLASINDAN, DİĞERİ KAMYON KASASINDAKİ KARPUZ TEZGAHINDAN GELİP DENİZLİ’YE BAŞKAN OLDU!




Nihat Zeybekci ve Bülent Nuri Çavuşoğlu… Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ünlü sözü “Köylü Türk’ün Efendisidir!” deyimi bu iki isimle Denizli’de son 20 yılda adeta ete kemiğe büründü ve gerçek oldu. Tavas’ın Pınarlar Köyü’nde Çiftçilik ve tütün işçiliği ile geçimini sağlayan bir ailenin çocuğu olarak doğan ve küçük yaşta tarlada çalışma hayatıyla tanışan Nihat Zeybekci ile Serinhisar’da öğretmen bir babanın oğlu olarak doğan ve çocuk yaşlardan itibaren ailesinin ilçedeki çiftçilik işlerinde çalışan ve kamyon kasasında karpuz satan Bülent Nuri Çavuşoğlu siyasette; “tarladan, zirveye” öyküsü yazan iki politik aktör olarak imza attı. 





Evet, Zeybekci de, Çavuşoğlu da çiftçi ailelerin içine doğdu. İkisi de parasız yatılı okullarda (Kütahya ve İzmir), şehir dışında okudu. Biri politikada “tütün tarlasından, başkanlık ve bakanlığa kadar” uzanan bir öykünün kahramanı olurken, diğeri de “kamyon kasasında karpuz sattığı kente Büyükşehir Belediye Başkanı olarak” siyasi bir başarı destanı yazdı. (Tabii ki iki ismin de siyasi yaşamlarında üstlendikleri AK Parti MYK ve CHP PM Üyelikleri de bu başarıların cilası oldu)





BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI 3’ÜNCÜ BELEDİYE BAŞKANI!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Nuri Çavuşoğlu, yerel yönetimler memnuniyet araştırmasında yüzde 53,0 memnuniyet oranıyla Türkiye'nin en beğenilen büyükşehir belediye başkanları arasında üçüncü olarak ilk beş başkan arasına girdi. Araştırma sonuçlarına göre Çavuşoğlu; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından üçüncü oldu.



ÇAVUŞOĞLU, TÜRKİYE'NİN EN BEĞENİLEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI ARASINDA!
ORC Araştırma Şirketi'nin 15-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdiği yerel yönetimler memnuniyet araştırması sonuçlandı. Araştırma, 30 büyükşehirde 100 bin nüfusun üzerindeki 184 ilçede toplam 15.200 katılımcıyla yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, vatandaş memnuniyeti düzeyi en yüksek büyükşehir belediye başkanı olarak öne çıktı. Araştırma sonuçlarına göre Başkan Fatma Şahin, yüzde 58,1 memnuniyet oranıyla listenin zirvesinde yer aldı. Şahin'in ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 54,5 memnuniyet oranıyla ikinci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Nuri Çavuşoğlu yüzde 53,0 oranıyla üçüncü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın yüzde 52,8 ile dördüncü ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yüzde 52,1 ile beşinci sırada yer aldı.



ORC ANKETİ: 'EN BEĞENİLEN' 15 BELEDİYE BAŞKANINI SEÇTİ!
ORC Araştırma, memnuniyet düzeyi en yüksek belediye başkanları anketi yaptı. Anketle, en beğenilen 15 belediye başkanı soruldu. Anketteki listede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın olmaması dikkat çekti. Katılımcılara, yaşadıkları büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarından ne düzeyde memnun oldukları soruldu.



'EN BEĞENİLEN 5 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'
15-25 Temmuz tarihleri arasında, 30 büyükşehire bağlı 184 ilçede, bilgisayar destekli telefon yöntemiyle 15 bin 200 kişiyle görüşülerek yapıldığı belirtilen ankete göre, en beğenilen 5 büyükşehir belediye başkanı şöyle:
1- Fatma Şahin - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı - Yüzde 58,1
2- Ekrem İmamoğlu - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı - Yüzde 54,5
3- Nuri Çavuşoğlu - Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı - Yüzde 53
4- Ahmet Akın - Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı - Yüzde 52,8
5- Mustafa Bozbey - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı - Yüzde 52,1

EFSANE VALİ YAZICIOĞLU’NUN OĞLU 'EN BEĞENİLEN 5 İL BELEDİYE BAŞKANI' İÇİNDE!
15-25 Temmuz tarihleri arasında, 51 il merkezinde, 7 bin 620 katılımcıyla yapıldığı belirtilen ankete göre en beğenilen 5 il belediye başkanı da belli oldu. Denili valiliği de yapan “Efsane Vali Kemal Yazıcıoğlu’nun Tokat Belediye Başkanı seçilen oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu” da en beğenilen 5 il belediye başkanı arasına girdi.
1- İsmail Hakkı Esen - Çankırı - 63,5
2- Bursu Köksal - Afyonkarahisar - Yüzde 58,4
3- Abdurrahman Tutdere - Adıyaman - Yüzde 57,5
4- Rasim Arı - Nevşehir - Yüzde 56,7
5- Kemal Yazıcıoğlu - Tokat - Yüzde 56

'EN BEĞENİLEN 5 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI'
15-25 Temmuz tarihleri arasında, 30 büyükşehire bağlı 184 ilçede, 15 bin 200 katılımcıyla yapıldığı belirtilen ankete göre, en beğenilen ilçe belediye başkanları şöyle:
1- Ahmet Serkan Tuncer - Mezitli - Yüzde 64,7
2- Sinem Dedetaş - Üsküdar - Yüzde 60,9
3- Fatma Kaplan Hürriyet - İzmit - Yüzde 58,2
4- Umut Yılmaz - Şehitkamil - Yüzde 56,9
5- Ömer Eşki - Bornova - Yüzde 55,8



ZEYBEKCİ’NİN BAHÇE GÜNÜ!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Pazar gününü memleketi Tavas’taki köyünde bahçede çalışarak geçirdi. Çocukluk ve gençlik yıllarında ailesine çiftçilik uğraşılarında yardımcı olan son Ekonomi Bakanı Zeybekci yoğun geçen seçim döneminin ardından parti içi çalışmalardan bulduğu ilk fırsatta kendini adeta köyüne ve toprağa attı. AK Parti’deki Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı görevlerinden fırsat bulan Nihat Zeybekci, hafta sonunda Pazar tatilini köyünde bahçede çalışarak geçirdi. Zeybekci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün pazar ve bir bahçe günü. Toprağın verdiği huzur ve dinginliğe bıraktık bugün kendimizi. Bereketi verene hamd olsun” ifadelerini kullandı.



İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ’NDE TAVASLI MÜDÜR GELENEĞİ!
Tavas Pınarlar eski Belediye Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandı. Hüdaverdi Otaklı görevi, 5 yıldır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yapan Tavas eski Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’dan devraldı.



OTAKLI BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU VE BAŞKANVEKİLİ MARIM’I ZİYARET ETTİ!
Otaklı yeni görevine başlamadan önce Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Başkan Vekili Ali Marım’ı ziyaret etti ve uzun süre görev yaptığı belediye çalışanları ile vedalaştı. Ardından Kültür ve Turizm Müdürlüğü makamına geçerek fiilen yeni görevine başladı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Otaklı, “Denizli İl Kültür ve Turizm müdürü olarak görevime başladım. Uzun yıllar Pınarlar Belediyesi, Denizli Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesinde hizmetlerde bulundum. Bu hizmetleri yürütürken desteklerini esirgemeyen büyüklerime ve sevenlerime yürekten teşekkür ediyorum. Haklarınızı helal ediniz” dedi.

fixed-whatsapp-icon