Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

504 Yazı

(EKOPOLİTİK) “HALKA YAKIN, SALTANATTAN UZAK!”

**İŞTE “BELEDİYECİLİKTE YENİ KUŞAK!”



31 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte gelen “Siyasette Yeni Türkiye Düzeni”,  ülkede yeni bir dönemin ilk müjdeleri ve ipuçlarını verirken, CHP’nin başlattığı “sokakta bir CHP ve mitingler süreci” halka kulak veren, sokaktan yükselen sesi dikkate alan bir muhalefeti de müjdeliyor.



İşte bu politikanın lideri CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Emeklinin sorunlarını çözmezsek bu meydanlar, sokaklar bizim değildir. CHP’nin değildir” sözleri ile Tandoğan Meydanı’nda toplanan binlerce emeklinin yüreğine biraz olsun su serpti.



CHP LİDERİ ÖZEL 68 KUŞAĞI’NIN İZİNDE!
Büyük Emekli Mitingi öncesi DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi’nde ağırlayan CHP Lideri Özel, miting geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan mitingde de, “Emeklinin sorunlarını çözmezsek bu meydanlar, sokaklar bizim değildir. CHP’nin değildir”  sözüyle de halka ve halktan yükselen sese ne kadar yakın olduklarını ortaya koydu.



CHP’nin mitingleri bundan sonra da devam edecek. Sıkıntı içinde yaşamaya ve üretmeye çalışan bütün halk kesimlerinin sorunlarına dikkat kesileceği sözü veren CHP ve Genel Başkan Özgür Özel şimdi de önümüzdeki ay Rize’de yapılacak bir Çay Mitingi’ne hazırlanıyor.



ÜZÜM, TÜTÜN, İNCİR VE KİRAZ MİTİNGLERİ GELİYOR!
68 kuşağının öncülük ettiği “üretici, çiftçi mitingleri” dönemini anımsatan CHP Lideri Özel adından Karadeniz’de bir “fındık mitingi”, Adana’da “pamuk mitingi” ve Ege illerinde “Üzüm, tütün ve incir mitinglerine” de önderlik etmeyi planlıyor. Hatta kiraz üreticilerinin içine düştüğü krize karşı; Bursa’nın ilçeleri ve İzmir’in Kemalpaşa ilçesi ile Denizli’nin Honaz ilçesi ile Afyon’un Çay ve Sultandağı İlçelerinin üreticilerini kapsayan bir büyük  “kiraz mitingi düzenlenmesi de olası gözüküyor.   



“HALKA YAKIN, ŞATAFATTAN UZAK”,
İŞTE “BELEDİYECİLİKTE YENİ KUŞAK!”
Evet, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası başlayan yeni siyasi dengeler döneminde bir “yeni kuşak belediyecilik tarzı ve yöntemi” de hayata geçirilmeye başlandı. Buna en iyi örnekler de Denizli’nin Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Başkanları oldu.



2019 yılından bu yana “halka ve insana dokunan belediyecilik” örneği çizen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın kente gösterdiği bu yeni tarz belediyecilik; şimdi başta Pamukkale ve Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere ilin bütün belediyelerine yayılan bir “yeni kuşak belediyecilik” halini aldı.



Örneğin; Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği gençlik şenliğine katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ile birlikte gençlerle basket oynadı, şut attı ve alabildiğince eğlendi.



Nerede spor yapan gençleri görse hemen ceketini kravatını çıkartıp onlarla maç yapan; “ok atan, masa tenisi oynayan, satranç maçı yapan öğrencilere “çoban matı’nı” öğreten  Başkan Çavuşoğlu, “halka yakın, koltuktan ve şatafattan uzak” sözünü adeta her fırsatta hayata geçiren bir başkan halini aldı.



“İÇİMİZDEN BİRİ, HALKÇI BAŞKAN!”
İşte, “halkın içinde halkla beraber sözüne” bir örnek de Başkan Çavuşoğlu’nun “üç sayılık basket şutuna” yorum yapan CHP Denizli’nin Gençlik Lideri Tugay Odabaşıoğlu’nun paylaşımıyla geldi.  Odabaşıoğlu’nun bu paylaşımı ise şöyleydi; “Samimidir, dedik. Verdiği sözü tutar, dedik. Halk adamıdır, dedik. Hepsini yaşayıp görüyoruz. Bir de bir şey daha dedik. Bu göreve gelsin 10 yılda Denizli’mizi Avrupalının gıptayla baktığı bir şehir yapar, dedik. Bekleyin, yaşayıp göreceğiz. İçimizden biri, Halkçı Başkan…”



EFSANE BAŞKAN MARIM HALEN “EFELERİN EFESİ!”
Denizli’de Anadolu Sanat ve Müzik Derneği tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, müzik eşliğinde Tavas Zeybeği oynadı ve adeta gençlere taş çıkarttı. Dernek Başkanı ve sanatçı Kadriye Kaymak’ın daveti ile Zeybek oynayan Marım sahnedeki performansı ile yine Tavas ve Denizli’de “Efelerin Efesi” olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.



“HALK İÇİN YÜRÜYÜŞÜMÜZ HİÇ BİTMEZ”
Büyükşehir Başkanvekili Marım ardından geçtiğimiz hafta sonu bu yıl 24.’sü düzenlenen geleneksel “Kızılcabölük-Denizli Doğa Yürüyüşü” etkinliğine katıldı.



Yürüyüşe eşi emekli öğretmen Sevim Marım’la birlikte katılan Ali Marım, “Eşim ve yol arkadaşım Sevim Marım ve Tavas Belediye Başkanımız Kadir Tatık ile birlikte katıldığımız yürüyüşte bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Halka hizmet yolunda başlattığımız bu yürüyüş hiç bitmeyecek. Başkanımız Kadir Tatık ve Osman Erkli’ye bu güzel etkinlik için şükranlarımı sunuyorum ” dedi.





Kısacası Denizli’nin Büyükşehir Başkanı Çavuşoğlu gençlerle maç yapıyor, başkanvekili Marım da katıldığı etkinlikte Tavas Zeybeği oynuyor. Biz de “İşte böyle olur halkçı belediyecilik” demekten kendimizi alamıyoruz.



BÜYÜKŞEHİR’DE İKİ ATAMA; “PERAŞ’A KAYA VE KIRSAL HİZMETLERE ARAZSU!”
Denizli Büyükşehir’de bir genel müdür ve bir daire başkanı daha belli oldu. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na Yücel Arazsu getirilirken, Büyükşehir Şirketleri’nden Denizli Büyükşehir Belediyesi Personel, Temizlik ve Ulaşım A.Ş. (PERAŞ)’nin Genel Müdürlüğü’ne ise Erden Kaya getirildi.



Önceki dönemde PERAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını Büyükşehir Başkanvekili Ali Değirmenci yürütüyordu. (Denizli Büyükşehir Belediyesi ve kuruluşlarının Yönetici Kadrosunun da Bülent Nuri Çavuşoğlu Başkanlığı’nda yaptığı haftalık gündem toplantısından bir fotoğrafı burada verelim istedik)



LAİK EĞİTİM İÇİN YÜRÜDÜLER
Denizli’de geçtiğimiz hafta düzenlenen yürüyüşlerden biri de “Laiklik Yürüyüşü” idi. Denizli Laiklik Platformu, “Laiklik ve bilim karşıtı müfredatı reddediyoruz” başlığı altında Denizli Valiliği önünden Çınar Meydanı’na kadar bir yürüyüş tertip etti. CHP örgütlerinin de doğrudan destek verdiği yürüyüşte Denizli Laiklik Platformu bir bildiri okudu. Platform Sözcüsü Ayşegül Odabaşıoğlu ve Esma Aydın tarafından okunan bildiride mücadelenin süreceği vurgusu yapıldı.  Platform adına yaptığı açıklamada Odabaşıoğlu, "Öncelikle şunun altını çiziyoruz. Kullanımdan kalkan "maarif" sözcüğünün bugünkü karşılığı "Eğitim"dir. Yalnızca bu programın adı bile iktidarın ülkemize ve halkımıza ne kadar yabancılaştığının kanıtı niteliğindedir. Eğitimde program geliştirme bilimsel bir çalışmadır. Tarikat ve cemaatleri '"sivil toplum örgütü" olarak gören ve onlarla protokoller imzalayarak küçücük çocuklarımızla buluşturan bir anlayış bilimsel bir eğitim programı yapamaz" ifadelerini kullandı.



"BU TASLAĞI ÇÖPE ATIYORUZ"
Eğitim-Sen Denizli Şube YK Üyesi Esma Aydın ise "Bizler tüm toplumu ikna eden gerekçelere sahip açık ve sağlam bir hazırlık sürecinden geçmiş; geniş ve şeffaf bir toplumsal katılımın sağlandığı ve pilot uygulama ile denenerek yapılacak bir eğitim ve öğretim programı istiyoruz. Bu isteklerimizi karşılamayan ve çağın gereklerine uymayan laik ve bilimsel eğitimi göz ardı eden "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı Taslağı"nı çöpe atıyoruz" dedi. Açıklama sloganlarla sona erdi.
.


ABD’DEKİ TÜRK YÜRÜYÜŞÜNE YILDIZ VE ZEYBEKCİ’LER DE KATILDI!
Denizli’de geçtiğimiz haftalarda düzenlenen 19 Mayıs kutlamaları büyük coşku ve dolu dolu programlarla geçerken, ABD’de de 19 Mayıs’larda yapılan ve bu yıl 41’incisi düzenlenen Geleneksel “New York Türk Günü Yürüyüşü’nde” bu kez Denizli’de vardı. Yürüyüşe, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Denizlili Büyükelçi Ahmet Yıldız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı son Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci de katıldı.



Etkinliğin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Denizlili Büyükelçi Ahmet Yıldız “Bugün New York’ta Türk günü yürüyüşü ve festivali muhteşemdi. Türk Amerikan toplumu gurur verici” ifadelerine yer verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ise “Türk kültürünü, tarihini ve değerlerini yurt dışında tanıtmak ve yaşatmak amacıyla 41’incisi düzenlenen Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü’ne katıldık. Milli ve manevi değerlerimizin uluslararası alanda paylaşılmasına vesile olan bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

fixed-whatsapp-icon