Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

465 Yazı

(EKOPOLİTİK)  GÜLMEK POLİTİKAYA ÇOK YAKIŞIYOR

DENİZLİ ZAFERİ’Nİ BU “EFSANE EKİP” KAZANDI!-5 (Üst Spot)



**Çavuşoğlu; “Bugün de sol tarafa bakalım Başkanım!”, Bir esprili hareket de Genel Başkan Özel’den; Kırmızı motosiklet! O’ Özgür Özel’i üten adam oldu, Doğan ile İlhan’dan Tavas Zeybeği, Ertemur ile Örki’den Demokrasi Örneği!



Denizli’de son iki gündür devam eden makam “devir teslim törenleri” siyasette önemli “barış ve demokrasi örnekleri” ile saygılı ve nezaketli politik vedalaşmalara sahne oldu. “Kalabalık ve coşkulu mazbata törenleri, güler yüzlü ve esprili başkanlar, yüzü gülen vatandaş toplulukları ve partililer” adeta politika cephesine “baharlar ve demokratikleşme” getirdi. Kısacası, “esprili politika, siyasi şakalaşma ve bol bol gülmenin” yıllar sonra politikaya ne kadar yakıştığını da yeniden görmüş olduk.



GÜLER YÜZLÜ BELEDİYECİLİK VE MUTLU BİR HALK
31 Mart Yerel Seçimlerinde, CHP adayı olarak 25 yıl sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Bülent Nuri Çavuşoğlu, oyların yüzde 48,12'sini alarak sandıktan birinci çıktı. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Çavuşoğlu, İl Seçim Kurulunda düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını aldı. Mazbata teslim töreninde, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ile çok sayıda partili katıldı. Partililerin yoğun kalabalığı ile birlikte mazbatasını alan Çavuşoğlu; “Bizi bugüne getiren tüm Denizli ittifakına her renkten her dokudan arkadaşımıza teşekkür ederiz bir hizmet yolculuğu için bugün yola çıkıyoruz umarız Denizli Halkı’na en güzel hizmeti yapmak bize nasip olur. O anlamda da elimizden geleni yapacak ve gecemizi günümüze katarak Denizli halkının mutluluğu için çalışacağız” dedi.



GÜLMEK VE ESPRİ YAPMAK POLİTİKAYA ÇOK YAKIŞIYOR
Çavuşoğlu daha sonra partililer ve vatandaşlardan oluşan büyük bir kalabalık ile Çınar Meydanı’ndaki Denizli Büyükşehir Belediyesine geçti. Belediye binası önündeki yoğun kalabalık, hizmet binasının koridorlarına kadar devam etti. Kalabalıktan güçlükle içeri girebilen Çavuşoğlu’nu makam katında önceki Başkan Osman Zolan karşıladı. İkilinin devir teslim sırasındaki sıcak sohbeti dikkat çekti. Zolan ve Çavuşoğlu’nun sık sık espri yaptığı gözlenirken, bu güler yüzlü ve keyifli konuşmalar alkışlarla karşılandı.



“BUGÜN BARİ SOL TARAFA BAKALIM BAŞKANIM!”
Makamda kalabalık bir basın ordusuna ellerinde çiçeklerle görüntü veren Başkan Zolan ve Başkan Çavuşoğlu, görüntü alan gazeteciler tarafından “sağa bakar mısınız başkanım, ortaya bakar mısınız başkanım, sola bakar mısınız başkanım” diye uyarılırken, Başkan Zolan’ın “sola bakalım, biraz da sola” sözleri makam odasındaki herkesi güldürdü. Bunun üzerine Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu da; “Bugün bari o tarafa, sol tarafa bakalım başkanım!” diye espriyi sürdürünce iki başkan da gülenlere katıldı ve basın mensupları da bu keyifli anlara tanıklık etti. Kısacası Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin esprili bir belediye başkanı vardı. Şimdi Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yine espirili bir başkanı oldu. Propaganda döneminde “esprili ve çarpıcı” basın toplantıları ve açıklamaları (fahiş su faturaları Sergisi gibi) ile dikkat çeken Başkan Çavuşoğlu Denizli Halkı’nın “güler yüzlü başkanı” olacağının sinyallerini de vermiş oldu. Devir teslim töreninden sonra Osman Zolan belediye binasından ayrılırken, Bülent Nuri Çavuşoğlu önceki başkanı otomobiline kadar uğurladı ve siyasi bir nezakete imza attı.



ZOLAN; “KÖK SALMAMAYA GAYRET ETTİM”
Törende uzun bir konuşma yapan Osman Zolan şehre hizmet etmenin gururunu yaşadığını belirterek “Tabi ki gelinen yerden gitmek de lazım. Demokrasinin gereği. Ben bugün hakikaten huzur duyarak ayrılıyorum. Hiçbir ayrım yapmadan herkese ulaşmaya çalıştım. İnşallah sizde bugünkü yerinden Denizli’yi daha iyi yere taşırsınız. Sizin yaptığınız her türlü eser beni gururlandırır. Burada çok yoğun çalıştık. Kök salmamaya gayret ettim, ayrılırken zor olmasın diye. Çok şükür nereye baksak eserlerimiz var. Bu şehirde bu gururla yaşamaya devam edeceğim. Şehre izimizi bıraktık. Ben her zaman yardıma hazırım” dedi. 



“SİZİN ESERLERİNİZE HEM SAHİP ÇIKACAĞIZ, HEM DE ÜSTÜNE ESER KOYACAĞIZ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu; “Bizim inandığımız kurumsal hafızanın bütünlüğüdür. Denizli halkının takdiri ile Denizli ittifakını oluşturduk. Her renkten dostumuzun üzerinde uzlaşıp buraya gelmemiz sadece CHP’nin değil bütün renklerin bir araya gelmesiyle mümkün oldu. 13 sene bu şehre hizmet verdiniz. Bu anlamda da teşekkür ediyoruz. Bundan sonra biz de bir taş koyarız. İnsanların gönlüne sevgiyi inşa edelim. Memleketin kalkınmasına katkı koyalım. Umarız şehrimiz için hayırlısı neyse o olur. Elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sizin eserlerinize hem sahip çıkacağız hem de üstüne koymak için gerekli mücadeleyi vereceğiz” ifadelerini kullandı. 




“SİZE SÖZ DENİZLİ İÇİN TÜM GÜCÜMLE ÇALIŞACAĞIM”
Öte yandan makamdaki devir teslim töreni sonrası belediye önünde kalabalık bir kitleye konuşan Başkan Çavuşoğlu, büyük coşku ve tezahüratla alkışlandı. Çavuşoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında ise; “Devir teslim törenimize gösterdiğiniz ilgiye, coşkuya ve oluşan sevgi seline layık olmak için tüm gücümle çalışacağıma söz veriyorum” dedi.



SİZ BENİ DEĞİL ÖZGÜR ÖZEL’İ ÜTEN ADAMI MERAK EDİN!”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli mitinginde İl Başkanı Ali Osman Horzum’a söz verdiği Kırmızı Vespa’yı aldı ve Denizli’ye gönderdi. Bu sabah CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen  Halk TV’nin çok izlenen programı İsmail Küçükkaya ile  Yeni Bir Sabah programında, canlı yayında konuyu açan Özgür Özel; “Herkes seçim gecesi beni merak etti. Siz beni değim, Özgür Özel’i üten adamı merak edin” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli’de büyükşehir belediye başkanlığı seçimini kazanan Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’a Kırmızı Vespa hediye etti, “Beni üten tek adam” dedi. İlginç olayın öyküsü Denizli’de aday belirleme çalışmaları sırasında başladı. Kentte Parti Meclisi Üyesi Nuri Çavuşoğlu ve İl Başkanı Ali Osman Horzum aday belirleme sürecinde CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı arayışı vardı. Teklif götürülen ve başvuru yapan isimler oldu ancak anket sonuçları aday konusunda tereddütler yarattı. Adaylık sürecinin sonunda İl Başkanı Horzum’un önerisi ve örgütün desteği ile Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. CHP Genel Başkanı Özel, Denizli mitingi sırasında yaptığı konuşmada; “İl başkanıma söz verdim. Kırmızı bir Vespa alacağım. İkimiz birlikte şehri turladıktan sonra belediyeye Çavuşoğlu başkana ziyarette bulanacağız” diye konuştu.



İDDİAYI HORZUM KAZANINCA KIRMIZI VESPA ALINDI
Ve; 31 Mart seçimlerinde Çavuşoğlu yüzde 48,12 oranında oy alarak AK Partili rakibi Osman Zolan’ı geride bıraktı ve büyükşehir belediye başkanı seçildi. Kısacası CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e karşı  kazanan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum oldu. Bu Halk TV’de Yeni Bir Sabah programına katılan Özel, ‘Kırmızı Vespa’nın hikayesini anlattı.



ÖZEL HİKAYEYİ ANLATTI
Özel aday belirleme sürecinde yaşanan sıkıntılara değinerek; “Parti Meclisi üyemiz Nuri Çavuşoğlu ve İl Başkanımız Ali Osman Horzum doğru bir büyükşehir adayıyla kazanacağımıza inandılar. Çok gayret ettiler. Teklifler götürdüler. Bazılarını o hayallerine ortak edemediler, inandıramadılar.  Sonra il başkanı Horzum ‘Nuri Çavuşoğlu’nu aday yapalım’ dedi. Yapabiliriz dedik. Gitti kampanyasını başlattı. O sırada il başkanı ile konuşurken, ‘İki tane hayalim var. İnşallah gerçek olacak’ dedi. Ben de ‘Hayalin nedir?’ diye sordum. Denizli Büyükşehiri kazanan il başkanı olmak istiyorum. Bu işleri bırakınca bir tane Kırmızı Vespa alacağım. Denizli’de gezeceğim’ dedi” ifadelerini kullandı. ‘Ben de büyükşehri kazan Kırmızı Vespa benden’ dedim. Kırmızı motor benden dedim” diye konuştu.



ÖZEL; “O GECE KAYBEDEN BEN OLDUM!”
CHP Lideri devamla, “Bizim altın sandık uygulamamız var. Seçim akşamı erken sonuç almamız lazım. Onlar da az veri girmişler. Aradım dedim ki altın sandığa üç veri girmişsin. ‘Başkanım ben de bir şey sorabilir miyim? 300cc olsa olur mu, 100 cc çekmiyormuş’ dedi. Olur olur, dedim. Şimdi insanlar seçim gecesi Özgür Özel nereleri kazandı diye merak ediyor. Kaybettiğimiz de var. Vespa motor gitti. 300 bin lira verdik. Siz beni değil, o gece Özgür Özel’i üten adamı merak edin. Ali Osman Horzum o gecedeki tek kaybımı bana yaşattı” dedi. Öte yandan Özel, satın aldığı Kırımızı Vespa’yı Denizli’ye gönderdi. İl Başkanı Ali Osman Horzum, Özel’in bayram sonrası kenti ziyaret edeceğini belirterek, “Genel başkanımız gelene kadar plaka işlemlerini bitirmeyi planlıyoruz. Geldiğinde de söz verdiğimiz gibi bir Denizli turunun ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ziyarete bu motor ile gideceğiz” dedi.



ŞENİZ DOĞAN’A MUHTEŞEM KARŞILAMA
Merkezefendi Belediye Başkanlığı’na tekrar seçilen Başkan Şeniz Doğan, yeni dönemin mazbatasını Merkezefendi İlçe Seçim Kurulu’nda aldı. Başkan Doğan, “5 yıl boyunca halkçı belediyeciliği Merkezefendimizde uyguladık. Bizler, omuzlarımızdaki sorumluluğun farkındayız. Yeni dönemimiz ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde, Merkezefendili seçmenlerin yüzde yüzde 57.78 oranında oyunu alan Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, mazbatasını ikinci kez aldı. İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştiren Doğan, kendisine gösterdikleri desteklerden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan’a, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Kadın Kolları, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Gençlik Kolları, meclis üyeleri ile hemşehrilerine teşekkür etti. Ardından mazbatasını almak için Merkezefendi İlçe Seçim Kurulu’na giden Doğan, davul ve zurnayla karşılandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Şeniz Doğan’a, gerçekleştirilen tören ile mazbatası takdim edildi.



“BU BELEDİYE, HALKIN BELEDİYESİ!”
Merkezefendi Belediyesi’nde çoşkulu bir kalabalık tarafındankarşılanan Doğan çalışma arkadaşlarına seslendi, Doğan, “Belediyecilik siyasetin içinde belki ama bence siyaset üstü, ideoloji üstü bir kavram. Bu makam halkın makamı, bu belediye halkın belediyesi. Beş yıl boyunca kimseyi ötekileştirmeden, ayırmadan, eşit bir şekilde hizmet ettik. Söz veriyorum, yeni dönemde de bu düşüncemizi, bütün Merkezefendili hemşehrilerimizi kucaklamayı devam ettireceğiz. Adil ve şeffaf belediyeciliğimiz sürecek. Bizim dönemimizde hiçbir çocuk, kadın ve büyüğümüz kendini yalnız hissetmeyecek. Sizlerle birlikte, hemşehrilerimizin iyi gününde de kötü gününde de yanında olacağız. Beş yıldır Denizli’ye ve Türkiye’ye örnek olan Merkezefendi Belediyesi’nin başarısı sizlerin sayesindedir. Burası halkın belediyesidir” dedi.



“MERKEZEFENDİ’DEN SONRA ŞİMDİ DE TÜM DENİZLİ’YE BAHAR GELDİ”
Daha çok çalışacaklarını ve daha güzel işler yapacaklarının altını çizen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “2019’da Merkezefendi’ye gelen bahar şimdi Denizli’ye de geldi. Türkiye’de güven, huzur, adalet, demokrasi yeniden tecelli etmeye başlayacak. Umudumuz var, gençliğimiz var, kararlılığımız var, enerjimiz var. Omuzlarımızdaki sorumluluğu biliyoruz. Şimdi artık daha güzel işler yapma, daha fazla çalışma zamanı” şeklinde konuştu.



DOĞAN İLE İLHAN’DAN TAVAS ZEYBEĞİ
Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan da konuşmasında birlik ve beraberlikten bahsetti. Başkan İlhan, “Hep birlikte inanmıştık. Önümüzde, elle tutulur, somut hizmetleri olan, herkesim imrendiği bir Belediye Başkanımız var. İnandık, başardık, iyi ki varsınız, iyi ki bizlerlesiniz. Bu başarı bizlere gösteriyor ki, birçok vatandaşımızın hayatına dokunmuşuz, kendimizi ifade edebilmişiz. Yolumuz açık olsun” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Doğan ve Başkan İlhan zeybek oynadı. Programın sona ermesiyle birlikte Başkan Şeniz Doğan, çalışma arkadaşları ile hatıra fotoğrafı çekildi.



ERTEMUR İLE ÖRKİ’DEN MÜTHİŞ BİR DEMOKRASİ ÖRNEĞİ!
Pamukkale Belediyesi'nde önceki dönem belediye Başkanı Avni Örki, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde kazanan yeni Başkan Ali Rıza Ertemur'a görevi devretti. Pamukkale Belediye Başkanlığı yarışında seçimi kazanan CHP adayı Ali Rıza Ertemur, mazbatasını Pamukkale İlçe Seçim Kurulu'ndan alarak görevi devralmak üzere Pamukkale Belediyesi'ne geçti.  Pamukkale Belediyesi'nde devir teslim töreni gerçekleşti. Önceki dönem belediye başkanı Avni Örki, yeni başkan Ali Rıza Ertemur'u karşılayarak çiçek takdim etti. Çiçek takdiminin ardından Örki, belediye mührünü Ali Rıza Ertemur'a sundu. Mührü alan başkan Ertemur, Pamukkale Belediye Başkanlığı görevine başlamış oldu. 



ÖRKİ; “ERTEMUR BAŞKANA HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIM”
Devir teslim töreninin ardından bir konuşma gerçekleştiren Avni Örki, 'Her zaman kendisine destek olacağım. Yanındayım' ifadelerini kullanırken Başkan Ertemur ise, 'Nezaketi dolayısıyla Avni beye teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

fixed-whatsapp-icon