Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

556 Yazı

(EKOPOLİTİK) “FİLİSTİN'DE DOĞDUM; YERİM DE YOK, ZAMANIM DA YOK, YURDUM DA YOK!”

**KEÇECİ, TAHKİM KURULU YÖNETİMİNE YENİDEN SEÇİLDİ… SÜLEYMAN BOZ’DAN 100.YIL İÇİN ÖNEMLİ ARMAĞAN! FEDERASYON BAŞKANI DURMUŞ’TAN MİLLİ TENİSÇİ KEÇECİ’YE TEŞEKKÜR! BU FOTOĞRAF ÇOK ŞEY ANLATIYOR; BAŞKAN ZOLAN İLE BAŞKAN DOĞAN AYNI YEMEĞE KAŞIK SALLADI!

“Naci en Palestina (Filistin’de doğdum); Yerim yok/ Ve ülkem yok/ Benim Anavatanım yok/ Parmaklarımla ateşler yakıyorum/ Sana şarkılar söylüyorum kalbimle/ Yürek telim ağlıyor../Ben Filistin'de doğdum/ Yerim de yok, zamanım da yok, yurdum da yok/ Ellerimle alevler yakıyorum/ Kırık kalbimden/ Senin için yaralı bir tını çalıyorum/ Ben Filistin'de doğdum/ Tarihim silinmeyecek…”



Filistin’i, Filistinliyi ve 75 yıllık Filistin mücadelesini en iyi anlatan şarkıcılardan biridir Emel Mathlouthi.  Emel Mathlouthi büyüleyen sesiyle özgürlük ve barış için söylediği (Hatta Birleşmiş Milletler Binası salonlarında söylediği) “Naci en Palestina. Filistin’de doğdum” ağıt şarkısı ile anlatır Filistin’i.



BU SAVAŞ EN HAKSIZ SAVAŞ!
Sosyolojik tespitlere göre savaşlar ve sıcak çatışmalar “ekonominin devamı” eylemlerdir. Yani temelinde ekonomik rekabet ve paylaşım(paylaşamama) dürtüsü vardır. Sömürgecilik, kolonyal niyetler ve stratejiler, sömürgecilik ile yayılmacılık vardır. Evet, kapitalizmde ulusların ve ekonomilerin eşit gelişmeme yasası bulunur. Ve tüm savaşlar da genellikle bunun için çıkar. Diplomasinin bittiği yerde savaşlar başlar. En önemlisi de savaşlar; “haklı savaşlar, haksız savaşlar” şeklinde ikiye ayrılır. “Ne olursa olsun en kötü barış herhangi bir savaştan çok daha iyidir” desek de tepkilerimizi haklı-haksız üzerine kurarız.





Peki, bu savaşın tarafları kimler? İsrail ve İsrail’i destekleyen ABD, Birleşik Krallık ve AB Ülkeleri. “Kanun tanımaz ve hiçbir şartta hesap vermez” Haydut devlet İsrail ve destekçisi bu devletler ile Filistin’de iktidarda olan FKÖ (El Fetih) dışındaki bu coğrafyanının iktidarını gıyaben elinde tutan (İran destekli) Hamas, İslami Cihad ve Hizbullah gibi örgütler. O zaman bu iki taraftan hangisi haklı? 75 yıldır bölgeyi işgal altında tutan ve Gazze’yi bir açık hava hapishanesine dönüştüren İsrail mi? Yoksa vatan savunması şu sıralar Hamas’a kalmış Filistin halkı mı? (Bu arada Hamas’ın; “Arap Baharı” adı altında bütün Arapça konuşan coğrafyayı ateş  çemberi ve kan gölü haline dönüştüren Mısır kökenli Müslüman Kardeşler Örgütü’nün yani İhvan Hareketi’nin bir kolu olduğunu unutmayalım)



“EVLATLARIMIZI VERİN,
NETENYAHU’YU ALIN!”
İsrail'in Gazze'ye saldırıları 23 gündür kesintisiz bir şekilde sürerken; bir çok dünya ülkesi ve ülkemizde ve hatta İsrail’de de Filistin soykırımına karşı tepki eylemleri devam ediyor. Kısacası “Haydut Devlet” İsrail’in haydutluğu sınır tanımadan sürerken, ölümler ve katliamlar için kimseye hesap vermeyen ve hesap verme niyeti bile bulunmayan İsrail’e en güzel tepkiyi de yine kendi halkı, yani İsrailli’ler veriyor. Nasıl mı? Her fırsatta Tel Aviv'de Savunma Bakanlığı önünde toplanan İsrailliler ateşkes çağrısında bulunurken, sık sıkta Hamas'a seslenerek rehinelere karşın Netanyahu'yu takas etme teklifinde bulunuyor. Ve , “Evlatlarımızı verin, Netenyahu’yu alın!” diyorlar. (Bu haberleri Fars Haber Ajansı ve aljazeera.com’dan izleyebilirsiniz. Bu arada TRT Arapça da Al Jazeera ile Gazze’den ortak özel çalışmalara imza atıyor)



KEÇECİ, TAHKİM KURULU
YÖNETİMİNE YENİDEN SEÇİLDİ…
Denizli Sanayi Odası eski Başkanı, TOBB KOSGEB Genel Müdürü ve Erbakır A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci İstanbul Tahkim Merkezi yönetimine yeniden seçildi. İstanbul Tahkim Merkezi Başkan Vekilliği görevini de yürüten Keçeci konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımında “Hukuki problemlerin modern hukuk kurumsallığında dünyanın da en çok rağbet ettiği İstanbul Tahkim Kurulu’nun yönetimine yeniden seçildim. Mahkemelerimizin hukuki sorunlarımıza tatmin edici çözümler getiremediği toplumumuzda Tahkim vazgeçilmez bir hukuki kurum olarak artık en önemli yargı merciidir. Kurumun yeniden yönetim kurul üyesi olmaktan şeref duyuyorum” dedi. İstanbul Tahkim Merkezi Genel Kurulu; TOBB, Adalet Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Barolar Birliği, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Yükseköğretim Kurumu, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Borsa İstanbul A.Ş., TESK, TİSK ve Türk-İş olmak üzere 14 kurum ve kuruluştan gelen 25 temsilciden oluşuyor. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde İstanbul'da bağımsız ve özerk bir yapıya sahip olarak kurulan İTM, ticari uyuşmazlıkların çözümünde adli yargıya alternatif bir yapı ile faaliyetlerini sürdürüyor.



SÜLEYMAN BOZ’DAN 100.YIL
İÇİN ÖNEMLİ ARMAĞAN! 
Denizlili tanınmış mimar, siyasetçi ve köşe yazarı Süleyman Boz Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle yazarı olduğu 7 kitabını 100. Yıl Denizli İl Halk Kütüphanesine armağan etti.



Boz kitaplarını İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Müdür Yardımcısı Hayrullah Akgün, Şube Müdürü Orhan Parlak ve Kütüphane Müdürü Hasan Ersoy huzurunda imzaladı ve teslim ettim. İl Kültür Müdürü Turan Veli Akyol ve yetkililer Süleyman Boz’a teşekkürlerini sundu. Bundan böyle kütüphane üyeleri Denizlili yazar Boz’un kitaplarına rahatça ulaşabilecek.



FEDERASYON BAŞKANI DURMUŞ’TAN
MİLLİ TENİSÇİ KEÇECİ’YE TEŞEKKÜR!
O bir Cumhuriyet Kadını. O modern, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği yatırım yapan, üreten, ihraç eden ve yenilikçiliği ile bilinen sanayici bir ailenin üyesi bir iş kadını. Kim mi? Pamukkale Tenis Kulübü kurucularından Başkan Yardımcısı ve Milli Tenisçi (65+ Veteran) Nilgün Keçeci.



Evet, geçtiğimiz günlerde Türkiye Tenis Federasyon Başkanı Cengiz Durmuş, Denizli’ye geldi ve Pamukkale Tenis Kulübünü ziyaret etti. Ülkemizi tenis dünyasında bayanlar veteran milli takım oyucusu olarak temsil eden Nilgun Keçeci’ye gençler için yaptırdığı iki toprak tenis kortunu kulübe kazandırdığı için teşekkür etti. Keçeci, “Her şey gençler için, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizim için kurduğu ülkemiz için” dedi.

BU HABERLER YARIN BU KÖŞEDE;

**BU FOTOĞRAF ÇOK ŞEY ANLATIYOR. BAŞKAN ZOLAN İLE BAŞKAN DOĞAN AYNI YEMEĞE KAŞIK SALLADI!



**MEHMET SELÇUK’TAN EN ANLAMLI “YÜZÜNCÜ YIL KARİKATÜRÜ”



Bu haberlerle ilgili ilginç ayrıntılar yarın bu köşede. Sakın kaçırmayın
fixed-whatsapp-icon