Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

482 Yazı

(EKOPOLİTİK) “ERDOĞAN VE BAHÇELİ İSİMLERİNİ” DEĞİŞTİRDİ!

**CHP’Lİ CESUR YÜREK BAŞKAN’DAN İLK HAREKET;



Denizli’nin Kale İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Erkan Hayla işe ilçede Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin adını taşıyan iki tesisin adını değiştirerek başladı…





KENDİ KOYDUĞU İSİMLERİ, YİNE KENDİ DEĞİŞTİRDİ…
Kale Belediye Meclisi’nin aldığı kararla “Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı'nın” ismi değiştirilerek, güreş etkinliklerini Kale'de başlatan “Durmuş İncedayı'nın ismi” verilirken, “Dr. Devlet Bahçeli Stadyumu'nun” ismi de “Emmoğlu Kemal Candan Stadyumu” oldu. Cesur Yürek Başkan Erkan Hayla böylece daha önce (ironik bir şekilde) kendi koyduğu “Erdoğan ve Bahçeli” isimlerini yine kendisi değiştirmiş oldu.





ERDOĞAN İSMİ YERİNE; “KALEDAVAZ DURMUŞ İNCEDAYI ER MEYDANI” ADI!
Kale’de 2014-2018 yılları arasında AK Parti’li Belediye Başkanı olarak görev yapan Erkan Hayla’nın ilk döneminde hayata geçirilen projelerle yenilenen güreş alanına “Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı” ismi verilirken, Kale Belediyespor'un mücadele ettiği ilçe stadına ise “Kale Dr. Devlet Bahçeli” adı verildi. Temmuz 2017'de AK Parti’den ihraç edilen Hayla, 2018'de görevinden alındı.



Erkan Hayla, 31 Mart yerel seçiminde CHP'den belediye başkanı seçilerek ikinci kez aynı koltuğa oturdu. Hayla başkanlığındaki Belediye Meclisi, yaptığı mayıs ayı ilk toplantısında güreş alanının ismi ile ilçe stadının isminin değiştirilmesini görüştü. Hayla'nın ilk görev süresi içinde hayata geçirilen Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı'na ilçeye büyük hizmetler eden, güreş etkinliğini Kale'de başlatan Durmuş İncedayı'nın ismi verildi.



BAHÇELİ ADI YERİNE; “KALE EMMOĞLU KEMAL CANDAN STADYUMU” İSMİ!
Kale Belediye Meclisinin kararıyla güreş meydanının yeni ismi “Kaledavaz Durmuş İncedayı Er Meydanı” oldu. Öte yandan yine Hayla döneminde MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli'nin ismi verilen Kale Belediyespor'un karşılaşmalarını yaptığı ilçe stadının ismi de Belediye Meclisinin aldığı kararla “Kale Emmoğlu Kemal Candan Stadyumu” olarak değiştirildi.



Kale’nin tavrı ve duruşu ile “Cesur Yürek Başkan” olarak anılan Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın bu kararı üzerine Denizli’de gözler kent merkezinde 2008 yılından itibaren değiştirilen, “cadde, sokak ve meydan isimleri ile kamu mekanlarının” isimlerine çevrildi.
fixed-whatsapp-icon