**PAÜ TIP HASTANELERİ’NİN BAĞIŞÇILARI HİÇ BİTMİYOR!
Pamukkale Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü her ne kadar Arif Akşit olsa da üniversitenin imarı ve bugünlere gelmesindeki en büyük katkı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Hacettepe Üniversitesi’nden Denizli’ye gönderilen dönemin Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’dandır.
Yeni Üniversite Hastanesi’nin yapımına 2007'de başlandı. Dönemin Rektörü (rahmetli Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun damadı) Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç hastanenin tamamlanması ve tefrişi için "Yaşa ve Yaşat” adlı bir yardım kampanyası başlattı.
Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın başlattığı kampanya büyük ilgi gördü ve çok sayıda yardımsever ve iş insanı kampanyaya katıldı. Kısacası Pamukkale Üniversitesi’nin mimarı Hasan Kazdağlı, PAÜ Tıp Fakültesi’nin bugünlere gelmesinin mimarı da eski Rektör Fazıl Necdet Ardıç’tır.(Bu arada İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretimini sürdüren Denizli Tıp Fakültesi’nin Denizli’ye taşınmasında büyük emeği olan eski Rektör Hüseyin Bağcı’nın katkıları da unutulmamalıdır)
PAÜ TIP FAKÜLTESİ’NİN HİKAYESİ
BUNDAN 40 YIL ÖNCE BAŞLADI…
Denizli’de bir üniversite fikri 80’lerin başından itibaren kentin önde gelenlerinin gündeminde bir konudur. Bu düşünceye bağlı olarak 1987 yılında Denizli Yüksek Öğrenim Vakfı kurulur. Vakıf; o dönemde Türkiye’de toplan 29 üniversite mevcut iken, maddi ve maddi olmayan anlamda sivil altyapıyı harekete geçirerek Pamukkale Üniversitesinin kuruluşuna ilişkin bir heyecan dalgasının oluşmasına katkı sağlar. Pamukkale Üniversitesi kurulmadan önce 3 fakültesi vardır. Denizli Eğitim Fakültesi ve Denizli Mühendislik Fakültesi’nin geçmişi bağımsız okullar olarak 1980 öncesine kadar dayanır. Ardından 1987’de Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Denizli Tıp Fakültesi kurulur. Diğer iki fakülte de Dokuz Eylül’e bağlanır. 1992’de PAÜ kurulduğunda önce Eğitim Fakültesi ve Mühendislik Fakülteleri Pamukkale Üniversitesine bağlanır. Denizli Tıp Fakültesi ise 1994 yılında Denizli’ye taşınır ve Pamukkale Tıp adını alır. Evet, “Denizli’ye Tıp Fakültesi ve Üniversite” fikrinin ete kemiğe bürünmesini sağlayan Denizli Yükseköğretim Vakfı (22.05.1987 tarihinde) dönemin Denizli Valisi Necati Bilican Başkanlığında, Belediye Başkanı Ziya Tıkıroğlu ve yardımsever iş insanlarının çabaları ile oluşturuldu. Denizli Yüksek Öğrenim Vakfı’nın 42 adet kurucu üyesi vardı. Kimler mi? Çoğu aramızdan ayrılan ve rahmetli olan Denizli iş dünyasının önde gelen hayırsever isimleri ile kentin sözü dinlenir aydın öncüleri.
İŞTE PAÜ VE PAÜ TIP FAKÜLTESİ’NİN
TEMELİNDE TUĞLASI BULUNAN AKTÖRLER!
“Necati Bilican (dönemin Denizli Valisi), Orhan Aykan (dönemin Vali Yardımcısı), Ziya Tıkıroğlu (dönemin Belediye Başkanı), Mustafa Demirsoy (dönemin Fakülte Dekanı), M. Haluk Müftüler (dönemin Denizli Ticaret Odası Başkanı), M. Feridun Alpat (Efsane Denizli Sanayi Odası Başkanı), Hikmet Kutlu (dönemin İl Müftüsü), C. Sadık Abalıoğlu (Sanayici), Halil Yıldız (İş İnsanı), Tayip Sarıkaya (Tüccar), Nevzat Gedikoğlu (Mali Müşavir), Ahmet Tuncay (Sanayici), Ali Yıldırım (Tüccar), A: Nuri Özdemir (Doktor), Raşit Özkardeş (İşadamı), Şevket Tıkıroğlu (Avukat), Hulusi Kulaklı (Sanayici), Bekir Karakurt (İş İnsanı), M. Mesut Aygören (İş İnsanı), Y. Bahri Karaosmanoğlu (Doktor-Yazar), İbrahim Köseoğlu (İş İnsanı), Ahmet Kundak(Sanayici), Esat Sivri (Sanayici), A. Nuri Erikoğlu (Sanayici), Burhanettin Akar (Sanayici), Yıldız Karaca( Mimar), Ahmet Dartar (İş İnsanı), Kazım Kaynak (Sanayici), Ali Baysal (Sanayici), Nihat Yalaz (Defterdar), Hasan Serter (İş İnsanı), L. Turan Ülkü (İş İnsanı), Nurten Karakış (Ev Hanımı), T. Fikret Kaya (İş İnsanı), M. İhsan Gökgöz (Noter), Rezzan Koru (Ev Hanımı), Doğan Demircioğlu (Sanayici), M. Macit Karaca (Gazeteci), Mehmet Ünal (Avukat), M. Abdülkadir Uslu (İş İnsanı), A. Behçet Çomakoğlu (dönemin baro başkanı Avukat), Ramazan Etiler (İş İnsanı)
PAÜ TIP FAKÜLTESİ’NİN YILLIK
HASTA TRAFİĞİ 1,5-2 MİLYON!
Tıp Fakültesi 1987 yılında “Denizli Tıp Fakültesi” adı altında Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte olarak kuruldu. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesini 1994 yılında Denizli’de Güneş binasında hizmete açtı. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi ise Denizli’de, Doktorlar Caddesinde, 12.08.1994 tarihinde, 2547 Sayılı YÖK Kanunun 3. Maddesi gereği Araştırma ve Uygulama Merkezi hükümleri doğrultusunda, Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak 41 yatak ve 155 kadro yatak sayısı ile 7.293 metrekare kapalı alanda hizmet vermeye başladı.. 05.11.2003 tarihinde 186 fiili yatak kapasitesiyle Kınıklı kampüsünde yeni bir hastane binası (Mavi Hastane) hizmete girdi. Ayrıca 01 Nisan 2005 tarihinde 7. Blok Poliklinik Binası da hizmete alındı. PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri 2021 yılı itibariyle 3 bölüm ve 1470 öğrenciye sahip hale geldi.
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri 61 Anabilim ve Bilim Dalı ile 10 farklı blokta 1000’e yakın yatak kapasitesi, 85 adet poliklinik, 29 klinik, 9 adet yoğun bakım ünitesi, 21 adet ameliyathane, ayaktan tetkik ve tedavi üniteleri ile Denizli ve civar illerden; Muğla, Aydın, Burdur, Uşak, Afyon, Manisa ve İsparta’da 2,5 milyon nüfuslu bir lokasyona (yıllık 1,5 milyon kişiye poliklinik ve tedavi hizmeti ağlıyor) sağlık hizmeti sunuyor.
ŞEHRİ İLE BÜTÜNLEŞMİŞ ÜNİVERSİTE
Şimdi gelelim poliklinik ve tedavi için başvuran hasta trafiği ile bir “bölge sağlık merkezi” haline gelen PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin son durumuna. PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri gelişimi ve ilerlemesini kesintisiz sürdürüyor. Türkiye’de “Kenti ile bütünleşmiş üniversitelere örnek” olan PAÜ’de bunun öncü fakültesi ve birimi ise Tıp Fakültesi Hastaneleri. PAÜ’de o yılların “yaşa ve yaşat” geleneği ara vermeden sürüyor. Kentin önde gelen isimleri ve firmaları PAÜ Hastaneleri ve Ana Bilim Dalları’na “tıbbi cihaz, alet edevat, tefriş ve mefruşat” hatta inşaat, yenileme ve bina yapımı konularında bağışlarını ara vermeden devam ettiriyor. Denizli’nin biricik üniversitesinin kampus alanını dolaştığınızda bu yardımsever, hayırsever insanların “isimlerini, izlerini” taşıyan bölümleri, servisleri, poliklinikleri, üniteleri, binaları ve hasta odalarını görmeniz çok mümkün.
O’NUN İŞİ GÜCÜ; “CANA
VE HAYATA BAĞIŞ”
PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin öne çıkan bağışçılarından birine şöyle yakından bir bakalım. İş İnsanı, sanayici ve tekstilin duayenlerinden Osman Aydınlı. Osman ağabeyle; Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı dostumuz Osman Aydınlı ile dönemsel, mutad (yani geleneksel) sohbetlerimizden birini yaparken konu dönüp dolaşıp Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geldi. “Ocak 2024’ün başında PAÜ Tıp’a yine bir bağışta bulunmuşsunuz! Bu tür desteklere devam mı” diye sorduk Aydınlı’ya. O da başladı anlatmaya. Osman Aydınlı; “Üniversite hastanemiz bizim gözbebeğimiz. Sadece Denizli için değil, çevre bir çok ilden, köyden kasabadan da hastalar teşhis ve tedavi için buraya geliyormuş. Bu sayılar yıllık milyonu geçiyormuş. Biz de PAÜ Hastanemize tanı ve tedavide ihtiyaç duyulan tıbbi cihazların alımı için elimizden geldiğince destek veriyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Denizli bu konuda çok yardımseverdir. Bizim iş insanımız ‘cana ve hayata’ önem verir. Bu güzide kuruluşumuza herkes destek olmalı” dedi.
PAÜ TIP’IN BAĞIŞÇILARI
HİÇ BİTMİYOR!
En son 2024 yılının başında PAÜ Hastaneleri Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyolu Ünitesi’ne yaptığı bağışlar dolayısıyla imzalanan protokol sonrası PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Onur Birsen tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirilen Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı PAÜ Tıp Fakültesi hastaneleri yoğun bakım servisleri için “pandemi” döneminde 6 adet ventiletör ve solunum cihazı bağışlayan bir isim. Aydınlı’nın çeşitli yıllara dayanan bağış ve destekleri saymakla bitmiyor.
BÜTÜN BU BAĞIŞLARI O YAPTI!
“Ultrason cihazlarından, renkli Doppler cihazlarına, ful yoğun bakım ünitesinden, Bronkoskopi Ünitesi CRYO Cihazı’na ve ventiletörlere kadar” çok sayıda bağışa imza atan Osman Aydınlı’nın bağışlarından bazıları ise şöyle; “Endokrin Bilim Dalı Doppler USG, Girişimsel Radyoloji USG, Girişimsel Radyoloji Renkli Doppler, Nöroloji Servisi Yoğun Bakım Ünitesi, Bronkoskopi Ünitesi CRYO Cihazı, Pediatri Yoğun Bakım Oksijen Terapi Ünitesi (Nazal Yüksek Akışlı Cihaz), Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi USG, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Renkli Doppler, Kalp ve Damar Cerrahisi Poliklinik USG..”
AYDINLI; “SAĞLIK İÇİN
BAĞIŞ EN BÜYÜK HAYIR!”
Özetle “Sağlık alanına destek olmak ve bağış yapmak önemli bir hayırdır” diyen Denizlili hayırsever işadamı Osman Aydınlı, PAÜ Hastaneleri’ne tıbbi cihaz bağışlarını sürdürüyor.
Örneğin triod nodüllerinin tanı ve tedavisinde kullanılan, “nodülde kanser olup olmadığının teşhisini” sağlayan, elastografi işlemi de yapabilen ultrason cihazı bağışı, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalında kullanılmak üzere akciğer hastalıklarında biyopsi alınmasında ve akciğer kanseri tedavisinde kullanılmak üzere “Kriyobiyopsi Cihazı” bağışı ile hastalara daha iyi ve isabetli hizmet verilmesi de sağlanıyor.
DUAYEN SAİT ATICI’NIN GELENEĞİNİ
MEHMET ÇALIŞKAN SÜRDÜRÜYOR…
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin yardımsever bağışçıları hiç bitmiyor. Son dönemde Altınbaşak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan “Kök hücre” çalışmalarında kullanılmak üzere “Nüve marka -86 derecelik Tıbbi Derin Dondurucu” bağışı yaptı. Rektör Ahmet Kutluhan İş İnsanı Mehmet Çalışkan’a teşekkür plaketi verdi. Altınbaşak Tekstil kurucularından Duayen İş İnsanı rahmetli Sait Atıcı tarafından da özellikle Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne her dönem önemli bağışlar yapılmıştı.
ODTÜ OKULLARI’NDAN BAĞIŞ
Yine; PAÜ Hastaneleri Çocuk Mefroloji Anabilim Dalı’na iki adet yaşam kan basıncı izlem cihazı (24 saatlik tansiyon halter cihazı) bağışlayan ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarına övgüyle karşılandı. ODTÜ Okulları adına Ortaokul Müdürü Emel Samanlıoğlu’na ve öğrencilerine teşekkür belgesi verildi.
ESAS TEKSTİL VE SAFFET GİRGİN’DEN
PAÜ HASTANELERİ’NE DESTEK…
Öte yandan Esas İthalat İhracat Tekstil Firması Yönetim Kurulu Başkanı Şermin Kocakaplan’a PAÜ Hastaneleri Pediatri servisi ve yenidoğan yoğun bakım ünitesine bebek tekstil ürünleri bağışlarından dolayı ve hayırsever İş İnsanı Saffet Girgin’e de çocuk hastalar için yaptığı bağışlardan dolayı teşekkür belgeleri verildi.
Pamukkale Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü her ne kadar Arif Akşit olsa da üniversitenin imarı ve bugünlere gelmesindeki en büyük katkı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Hacettepe Üniversitesi’nden Denizli’ye gönderilen dönemin Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’dandır.
Yeni Üniversite Hastanesi’nin yapımına 2007'de başlandı. Dönemin Rektörü (rahmetli Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun damadı) Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç hastanenin tamamlanması ve tefrişi için "Yaşa ve Yaşat” adlı bir yardım kampanyası başlattı.
Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın başlattığı kampanya büyük ilgi gördü ve çok sayıda yardımsever ve iş insanı kampanyaya katıldı. Kısacası Pamukkale Üniversitesi’nin mimarı Hasan Kazdağlı, PAÜ Tıp Fakültesi’nin bugünlere gelmesinin mimarı da eski Rektör Fazıl Necdet Ardıç’tır.(Bu arada İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretimini sürdüren Denizli Tıp Fakültesi’nin Denizli’ye taşınmasında büyük emeği olan eski Rektör Hüseyin Bağcı’nın katkıları da unutulmamalıdır)
PAÜ TIP FAKÜLTESİ’NİN HİKAYESİ
BUNDAN 40 YIL ÖNCE BAŞLADI…
Denizli’de bir üniversite fikri 80’lerin başından itibaren kentin önde gelenlerinin gündeminde bir konudur. Bu düşünceye bağlı olarak 1987 yılında Denizli Yüksek Öğrenim Vakfı kurulur. Vakıf; o dönemde Türkiye’de toplan 29 üniversite mevcut iken, maddi ve maddi olmayan anlamda sivil altyapıyı harekete geçirerek Pamukkale Üniversitesinin kuruluşuna ilişkin bir heyecan dalgasının oluşmasına katkı sağlar. Pamukkale Üniversitesi kurulmadan önce 3 fakültesi vardır. Denizli Eğitim Fakültesi ve Denizli Mühendislik Fakültesi’nin geçmişi bağımsız okullar olarak 1980 öncesine kadar dayanır. Ardından 1987’de Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Denizli Tıp Fakültesi kurulur. Diğer iki fakülte de Dokuz Eylül’e bağlanır. 1992’de PAÜ kurulduğunda önce Eğitim Fakültesi ve Mühendislik Fakülteleri Pamukkale Üniversitesine bağlanır. Denizli Tıp Fakültesi ise 1994 yılında Denizli’ye taşınır ve Pamukkale Tıp adını alır. Evet, “Denizli’ye Tıp Fakültesi ve Üniversite” fikrinin ete kemiğe bürünmesini sağlayan Denizli Yükseköğretim Vakfı (22.05.1987 tarihinde) dönemin Denizli Valisi Necati Bilican Başkanlığında, Belediye Başkanı Ziya Tıkıroğlu ve yardımsever iş insanlarının çabaları ile oluşturuldu. Denizli Yüksek Öğrenim Vakfı’nın 42 adet kurucu üyesi vardı. Kimler mi? Çoğu aramızdan ayrılan ve rahmetli olan Denizli iş dünyasının önde gelen hayırsever isimleri ile kentin sözü dinlenir aydın öncüleri.
İŞTE PAÜ VE PAÜ TIP FAKÜLTESİ’NİN
TEMELİNDE TUĞLASI BULUNAN AKTÖRLER!
“Necati Bilican (dönemin Denizli Valisi), Orhan Aykan (dönemin Vali Yardımcısı), Ziya Tıkıroğlu (dönemin Belediye Başkanı), Mustafa Demirsoy (dönemin Fakülte Dekanı), M. Haluk Müftüler (dönemin Denizli Ticaret Odası Başkanı), M. Feridun Alpat (Efsane Denizli Sanayi Odası Başkanı), Hikmet Kutlu (dönemin İl Müftüsü), C. Sadık Abalıoğlu (Sanayici), Halil Yıldız (İş İnsanı), Tayip Sarıkaya (Tüccar), Nevzat Gedikoğlu (Mali Müşavir), Ahmet Tuncay (Sanayici), Ali Yıldırım (Tüccar), A: Nuri Özdemir (Doktor), Raşit Özkardeş (İşadamı), Şevket Tıkıroğlu (Avukat), Hulusi Kulaklı (Sanayici), Bekir Karakurt (İş İnsanı), M. Mesut Aygören (İş İnsanı), Y. Bahri Karaosmanoğlu (Doktor-Yazar), İbrahim Köseoğlu (İş İnsanı), Ahmet Kundak(Sanayici), Esat Sivri (Sanayici), A. Nuri Erikoğlu (Sanayici), Burhanettin Akar (Sanayici), Yıldız Karaca( Mimar), Ahmet Dartar (İş İnsanı), Kazım Kaynak (Sanayici), Ali Baysal (Sanayici), Nihat Yalaz (Defterdar), Hasan Serter (İş İnsanı), L. Turan Ülkü (İş İnsanı), Nurten Karakış (Ev Hanımı), T. Fikret Kaya (İş İnsanı), M. İhsan Gökgöz (Noter), Rezzan Koru (Ev Hanımı), Doğan Demircioğlu (Sanayici), M. Macit Karaca (Gazeteci), Mehmet Ünal (Avukat), M. Abdülkadir Uslu (İş İnsanı), A. Behçet Çomakoğlu (dönemin baro başkanı Avukat), Ramazan Etiler (İş İnsanı)
PAÜ TIP FAKÜLTESİ’NİN YILLIK
HASTA TRAFİĞİ 1,5-2 MİLYON!
Tıp Fakültesi 1987 yılında “Denizli Tıp Fakültesi” adı altında Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte olarak kuruldu. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesini 1994 yılında Denizli’de Güneş binasında hizmete açtı. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi ise Denizli’de, Doktorlar Caddesinde, 12.08.1994 tarihinde, 2547 Sayılı YÖK Kanunun 3. Maddesi gereği Araştırma ve Uygulama Merkezi hükümleri doğrultusunda, Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak 41 yatak ve 155 kadro yatak sayısı ile 7.293 metrekare kapalı alanda hizmet vermeye başladı.. 05.11.2003 tarihinde 186 fiili yatak kapasitesiyle Kınıklı kampüsünde yeni bir hastane binası (Mavi Hastane) hizmete girdi. Ayrıca 01 Nisan 2005 tarihinde 7. Blok Poliklinik Binası da hizmete alındı. PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri 2021 yılı itibariyle 3 bölüm ve 1470 öğrenciye sahip hale geldi.
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri 61 Anabilim ve Bilim Dalı ile 10 farklı blokta 1000’e yakın yatak kapasitesi, 85 adet poliklinik, 29 klinik, 9 adet yoğun bakım ünitesi, 21 adet ameliyathane, ayaktan tetkik ve tedavi üniteleri ile Denizli ve civar illerden; Muğla, Aydın, Burdur, Uşak, Afyon, Manisa ve İsparta’da 2,5 milyon nüfuslu bir lokasyona (yıllık 1,5 milyon kişiye poliklinik ve tedavi hizmeti ağlıyor) sağlık hizmeti sunuyor.
ŞEHRİ İLE BÜTÜNLEŞMİŞ ÜNİVERSİTE
Şimdi gelelim poliklinik ve tedavi için başvuran hasta trafiği ile bir “bölge sağlık merkezi” haline gelen PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin son durumuna. PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri gelişimi ve ilerlemesini kesintisiz sürdürüyor. Türkiye’de “Kenti ile bütünleşmiş üniversitelere örnek” olan PAÜ’de bunun öncü fakültesi ve birimi ise Tıp Fakültesi Hastaneleri. PAÜ’de o yılların “yaşa ve yaşat” geleneği ara vermeden sürüyor. Kentin önde gelen isimleri ve firmaları PAÜ Hastaneleri ve Ana Bilim Dalları’na “tıbbi cihaz, alet edevat, tefriş ve mefruşat” hatta inşaat, yenileme ve bina yapımı konularında bağışlarını ara vermeden devam ettiriyor. Denizli’nin biricik üniversitesinin kampus alanını dolaştığınızda bu yardımsever, hayırsever insanların “isimlerini, izlerini” taşıyan bölümleri, servisleri, poliklinikleri, üniteleri, binaları ve hasta odalarını görmeniz çok mümkün.
O’NUN İŞİ GÜCÜ; “CANA
VE HAYATA BAĞIŞ”
PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin öne çıkan bağışçılarından birine şöyle yakından bir bakalım. İş İnsanı, sanayici ve tekstilin duayenlerinden Osman Aydınlı. Osman ağabeyle; Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı dostumuz Osman Aydınlı ile dönemsel, mutad (yani geleneksel) sohbetlerimizden birini yaparken konu dönüp dolaşıp Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geldi. “Ocak 2024’ün başında PAÜ Tıp’a yine bir bağışta bulunmuşsunuz! Bu tür desteklere devam mı” diye sorduk Aydınlı’ya. O da başladı anlatmaya. Osman Aydınlı; “Üniversite hastanemiz bizim gözbebeğimiz. Sadece Denizli için değil, çevre bir çok ilden, köyden kasabadan da hastalar teşhis ve tedavi için buraya geliyormuş. Bu sayılar yıllık milyonu geçiyormuş. Biz de PAÜ Hastanemize tanı ve tedavide ihtiyaç duyulan tıbbi cihazların alımı için elimizden geldiğince destek veriyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Denizli bu konuda çok yardımseverdir. Bizim iş insanımız ‘cana ve hayata’ önem verir. Bu güzide kuruluşumuza herkes destek olmalı” dedi.
PAÜ TIP’IN BAĞIŞÇILARI
HİÇ BİTMİYOR!
En son 2024 yılının başında PAÜ Hastaneleri Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyolu Ünitesi’ne yaptığı bağışlar dolayısıyla imzalanan protokol sonrası PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Onur Birsen tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirilen Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı PAÜ Tıp Fakültesi hastaneleri yoğun bakım servisleri için “pandemi” döneminde 6 adet ventiletör ve solunum cihazı bağışlayan bir isim. Aydınlı’nın çeşitli yıllara dayanan bağış ve destekleri saymakla bitmiyor.
BÜTÜN BU BAĞIŞLARI O YAPTI!
“Ultrason cihazlarından, renkli Doppler cihazlarına, ful yoğun bakım ünitesinden, Bronkoskopi Ünitesi CRYO Cihazı’na ve ventiletörlere kadar” çok sayıda bağışa imza atan Osman Aydınlı’nın bağışlarından bazıları ise şöyle; “Endokrin Bilim Dalı Doppler USG, Girişimsel Radyoloji USG, Girişimsel Radyoloji Renkli Doppler, Nöroloji Servisi Yoğun Bakım Ünitesi, Bronkoskopi Ünitesi CRYO Cihazı, Pediatri Yoğun Bakım Oksijen Terapi Ünitesi (Nazal Yüksek Akışlı Cihaz), Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi USG, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Renkli Doppler, Kalp ve Damar Cerrahisi Poliklinik USG..”
AYDINLI; “SAĞLIK İÇİN
BAĞIŞ EN BÜYÜK HAYIR!”
Özetle “Sağlık alanına destek olmak ve bağış yapmak önemli bir hayırdır” diyen Denizlili hayırsever işadamı Osman Aydınlı, PAÜ Hastaneleri’ne tıbbi cihaz bağışlarını sürdürüyor.
Örneğin triod nodüllerinin tanı ve tedavisinde kullanılan, “nodülde kanser olup olmadığının teşhisini” sağlayan, elastografi işlemi de yapabilen ultrason cihazı bağışı, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalında kullanılmak üzere akciğer hastalıklarında biyopsi alınmasında ve akciğer kanseri tedavisinde kullanılmak üzere “Kriyobiyopsi Cihazı” bağışı ile hastalara daha iyi ve isabetli hizmet verilmesi de sağlanıyor.
DUAYEN SAİT ATICI’NIN GELENEĞİNİ
MEHMET ÇALIŞKAN SÜRDÜRÜYOR…
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin yardımsever bağışçıları hiç bitmiyor. Son dönemde Altınbaşak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan “Kök hücre” çalışmalarında kullanılmak üzere “Nüve marka -86 derecelik Tıbbi Derin Dondurucu” bağışı yaptı. Rektör Ahmet Kutluhan İş İnsanı Mehmet Çalışkan’a teşekkür plaketi verdi. Altınbaşak Tekstil kurucularından Duayen İş İnsanı rahmetli Sait Atıcı tarafından da özellikle Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne her dönem önemli bağışlar yapılmıştı.
ODTÜ OKULLARI’NDAN BAĞIŞ
Yine; PAÜ Hastaneleri Çocuk Mefroloji Anabilim Dalı’na iki adet yaşam kan basıncı izlem cihazı (24 saatlik tansiyon halter cihazı) bağışlayan ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarına övgüyle karşılandı. ODTÜ Okulları adına Ortaokul Müdürü Emel Samanlıoğlu’na ve öğrencilerine teşekkür belgesi verildi.
ESAS TEKSTİL VE SAFFET GİRGİN’DEN
PAÜ HASTANELERİ’NE DESTEK…
Öte yandan Esas İthalat İhracat Tekstil Firması Yönetim Kurulu Başkanı Şermin Kocakaplan’a PAÜ Hastaneleri Pediatri servisi ve yenidoğan yoğun bakım ünitesine bebek tekstil ürünleri bağışlarından dolayı ve hayırsever İş İnsanı Saffet Girgin’e de çocuk hastalar için yaptığı bağışlardan dolayı teşekkür belgeleri verildi.