Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

462 Yazı

(EKOPOLİTİK)  EN ÇEVRECİ ADAY; MUSTAFA ÇALLICA…

**BÖYLE OLUR ÇEVRECİ ADAYIN SEÇİM TEMASI, “BÜYÜK MENDERES ÖLÜRSE EGE ÖLÜR!”

CHP Milletvekili Aday Adayı Mustafa Çallıca Denizli’nin su varlığının zaten düşük olan “Türkiye Su Varlığı” ortalamalarının da altında olduğunu söyledi. Çallıca, 14 Mayıs seçiminin “Dünya’nın, Türkiye’nin, Denizli’nin ve de Büyük Menderes Havzası’nın” çevre ve ekolojik açıdan geleceği için de önemli olduğuna dikkat çekti. 



”BU SEÇİM GELECEĞİMİZLE
İLGİLİ BİR GÜVEN OYLAMASI”
Çallıca “Bu seçim bir güven oylaması. Ekoloji, çevre ve su kaynaklarının korunması açısından da bir oylama. Aynı zamanda yerel yönetimlerin 4 yıllık karne notu da bu seçimde verilmiş olacak” dedi. Önümüzdeki yılların hem ülkemiz hem de dünya açısından olası bir “gıda, çevre ve su krizine” gebe olduğuna da vurgu yapan CHP Aday Adayı Mustafa Çallıca,. “Biz de bunun için kesintisiz bir çevre mücadelesi veriyoruz. İktidarın en çok korktuğu şey Gezi’de de olduğu gibi, çevre ve ekoloji eksenli mücadeleler ve karşı çıkışlar. Ülkemizde parça parça mücadele yürüten çevreci gruplar birleşerek büyüyor. Bu da AK Parti iktidarının korkulu rüyası haline geliyor. Sonuçta; Denizli’de kurulacak bir santral Aydın’ın sorunu, Büyük Menderes Nehri’ndeki kirlilik tüm havzanın sorunu. Karadeniz’de verilen mücadele bize de güç veriyor. 14 Mayıs’tan sonra ülkemize, topraklarımıza, şehirlerimize ve köylerimize tam anlamıyla bahar gelecek. Doğa kendini tamire başlayacak, demokratik bir iklime ve havaya kavuşacağız” dedi.



ÇALLICA VE BİR HABER
Ege’nin Denizli, Aydın, Muğla, Uşak ve Afyon illerinde çevre mücadelelerinde ön saflarda olması ile dikkat çeken Büyük Menderes İnisiyatifi Sözcüsü ve CHP Denizli Vekil Adayı Mustafa Çallıca çok sayıda haberde de ön plana çıkan çevreci bir politikacı. İşte bu haberlerden (2022 tarhini taşıyan) biri;



SEÇİM TEMASI DA ÇEVRECİ; “BÜYÜK
MENDERES ÖLÜRSE EGE ÖLÜR!”
Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği ile Büyük Menderes İnisiyatifi üyeleri, ‘Dünya Su 
Günü’nde Büyük Menderes Nehri’yle birleşen Çürüksu Çayı kenarında toplandı. Büyük Menderes Nehri İnisiyatifi Sözcüsü Mustafa Çallıca, Büyük Menderes ve kollarının on bin yıldır çeşitli medeniyetlere, topraklara can verdiğini, kirlilikten dolayı artık can veremez hale geldiğini belirtip “ Büyük Menderes bugün can çekişiyor. Büyük Menderes ölürse Ege ölür. Kırsaldan göçler başlar” diye konuştu.



MUSTAFA ÇALLICA KİMDİR?
1966 yılında Denizli Çal ilçesi İsabey Kasabasında çiftçi bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İlkokul ve ortaokul öğrenimimi İsabey’de, lise öğrenimini Çal'da gördü.1988 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi. Evli ve 2 çocuk babası. 1990-1991 Yılları arasında Denizli Acıpayam’da, 1991-1999 Yılları arasında Çal İsabey Belediyesi’nde Veteriner Hekim olarak görev yaptı. 1999 yılında istifa ederek serbest çalışmaya başladı. 2000-2014 yılları arasında Baklan Ovası bölgesinde tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösterdi.  2007 yılında Pamukkale Veterinerlik San. Tic. Ltd. Şti. Kurucu ortak olarak faaliyete geçirdi.



ÇEVRECİ POLİTİKACI
Politikaya 1990 yılında SHP Acıpayam Gençlik Kolları yönetimindeki görevi ile başladı.1994 ve 1999 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Çal İsabey Belediye Başkanlığına aday oldu.1999-2014 yılları arasında CHP’den il ve ilçe delegeliği görevlerine seçildi. 2014 Yerel Seçimlerinde CHP’den Pamukkale Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesine Meclis Üyeliğini kazandı. Plan ve bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu ve Denetim Komisyonlarında görev aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde 3 yıl CHP Meclis Grup Başkan Vekilliği görevi yaptı. 24, 25, 26, 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde Denizli seçim koordinasyon merkezinde aktif olarak çalıştı. Referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde CHP İl Başkanlığı tarafından saha çalışmalarında görevlendirildi. 2019 Yerel Seçimlerinde Pamukkale Belediyesi Meclis üyeliğine aday gösterildi. 2018 Yılından bugüne aktif çevre gönüllüsü olan Mustafa Çallıca; Türkiye Çevre Platformu Batı Anadolu Çevrecileri Sekreterliği, Büyük Menderes İnisiyatifi Sözcülüğü görevini yürütüyor. Denizli Veteriner Hekimler Odası, Veteriner Hekimler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Büyük Menderes Çevre ve Ekoloji Derneği, Denizli Demokrasi Platformu, Denizli Demokrasi Çağrı Grubu, Denizli Emek ve Demokrasi Güçleri Deprem Koordinasyon üyeliği.
fixed-whatsapp-icon