Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) EKONOMİ-POLİTİKA İÇİÇE, GİDİYORUZ YİNE BİR SEÇİME!

AKŞENER; “HER SEÇİM BİR BAYRAMDIR”, CHP TAM KADRO MİTİNGTE, DESİAD 18. YAŞINDA, GÖKŞİN’DEN; “OYUM KILIÇDAROĞLU’NA” PAYLAŞIMI, ADNAN KESKİN İYİ ADAMDIR”, DENİZLİ POLİTİKASI GENÇ BİR SİYASETÇİ DAHA KAZANDI…


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli’de düzenlenen Mitingte vatandaşlara seslendi. "Seçim bir bayramdır” diyen İYİ Parti Lideri Akşener “Birbirimize küfrederek iftira atarak seçim olur mu? Bugüne kadar yani 50 yıllık bir hafızaya sahibim ben hakaret ederek seçime gidildiğini görmedim. Seçime darbe girişimi denildi. Seçmene işgalci denildi. Böyle bir ahlaksızlık gerçekten görmedim” diye konuştu.


 

CHP TAM KADRO AKŞENER MİTİNGİ’NDE
29 Ekim Bulvarı’nda gerçekleştirilen Meral Akşener Mitingi’nde alanda, eski ANAP’lıların, DP’lilerin ve Doğru Yol Partililer ile eski MHP’lilerin olduğu da gözlenirken, CHP ve Millet İttifakı’nın Denizlili yöneticileri de alanda tam kadro hazır bulundu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, CHP’li Belediye Başkanları Şeniz Doğan, Yüksel Kepenek ve Ali Atlı Akşener mitingini baştan sona izleyenler arasındaydı.

İŞTE İYİ PARTİ, İŞTE ADAYLAR 
Meral Akşener mitingin sonunda Denizli Milletvekili Adaylarını isimleri okunarak sahneye davet etti. İyi Parti Adaylarının sondan başa doğru anons edilmesi dikkat çekti. Adaylar; “Nazlı Yaşatürk, Veysel Karaçor, Uğur Çizmecioğlu, Şebnem Bababalım Yağcı, Kadir Tatık, İbrahim Şenel ve Yasin Öztürk” sahneye çıktıklarında büyük bir coşku ile alkışlandı.

DESİAD 18. YAŞINI KUTLADI
Denizli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DESİAD), 18. yaşı kutlaması 14 Mayıs Seçimleri nedeniyle “politika kulisleri ve milletvekili adayları” değerlendirmeleri ile geçti. DEDA Düğün Salonları Viamor Lounge’da düzenlenen 18. Yıl kutlamasında yıldönümü pastasını; DESİAD Başkanı Nuri Turgut, GESİFED Başkanı Oktay Mersin, DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, DSO eski Başkanı Müjdat Keçeci, Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile CHP Milletvekili Adayı Şeref Arpacı ve DESİAD önceki Başkanı ve İyi Parti Milletvekili Adayı İbrahim Şenel birlikte kesti. Kutlamada DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ile BASİAD Başkanı Doğan Değirmencioğlu ve DESİAD üyeleri geçmiş dönem başkanları, Yönetim Kurulu ve üyeleri de vardı. DESİAD Başkanı Nuri Turgut, ikinci ve üçüncü kuşağın işleri devralmaya başladığı kentte tasarıma dayalı, inovatif ve teknolojik üretimlerde artışa dikkat çekti, “Denizli, sanayici ve iş dünyası, çok daha güçlü, dünyaya sesini duyurabilir bir çalışma içerisinde olacak” dedi.

EKONOMİ AYNI ZAMANDA POLİTİKADIR
Osman Nuri Boyacı’nın haberine göre; Denizli iş dünyası temsilcileri ve üyelerinin siyasete atılmasını desteklediklerini belirten Nuri Turgut, “Ekonomimiz ne kadar güçlü ise insanımızın başı o kadar diktir. Ekonomimiz ne kadar  güçlü ise biz o kadar özgürüzdür. Burada siyasetten arkadaşlarımız da var. Onlara da mesaj verelim. Bu dönemde seçim süreci içerisinde iş dünyasından arkadaşlarımızın da  kollarını sıvamış olması bizler için onur verici, aynı ortak dili kullandığımız, problemlerimizi yakından bilen insanların artık  bu şöyle olması lazım ötesinden elini taşın altına  koyarak karar verici noktaya geçmesi bizim için mutluluk verici” dedi.

AHMET GÖKŞİN’DEN; “OYUM KILIÇDAROĞLU’NA” PAYLAŞIMI
Denizli’nin önde gelen İş İnsanlarından Gökhan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökşin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Ve “Oyum Kılıçdaroğlu’na” dedi. Bundan bir süre önce Denizli’de kendisine ait Anım Butik Otel’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayan Ahmet Gökşin, o günden kalma bir de fotoğraf paylaştı.



Gökşin Kılıçdaroğlu ile birlikte olan fotoğrafının altına şu paylaşımı yaptı: 
Ayrıştırıcı değil, birleştirici lider.Ortadoğu ülkesi değil, çağdaş batı ülkesi Türkiye için. Demokrasi, hak ve adalet için. Kalkınma ve herkesin refah içinde yaşadığı bir Türkiye için OYUM KILIÇDAROĞLU’na..”

ADNAN KESKİN İYİ ADAMDIR”
Adnan Keskin ilçe gezileri sırasında bağ bahçe işleriyle uğraşan yaşlı bir çiftle karşılaştı. Keskin yaşlı karı-kocaya promasyon kitapçık, kalem ve broşürler verdi. Bu arada gözleri iyi görmeyen yaşlı adam Keskin’e döndü ve; “Siz hangi partiden geliyorsunuz. Ben bir Adnan Keskin’i tanırım. O iyi adamdır. Bir zamanlar bir davam vardı, avukatların çok para istedikleri davama o ücretsiz bir şekilde bakıvermişti. En başka da politikacı bilmem” dedi. Bunun üzerine CHP’nin ağır topu Keskin gülmeye başladı. Yanındaki karısı yaşlı adama “İşte Adnan Keskin bu ya” deyince ise herkesi bir gülme aldı. İşte bu; politikanın imbiğinden süzülerek gelen tecrübe bizi bir kez daha şaşırtmadı, dersek yalan olacaktır.

POLİTİKA SAHNESİ GENÇ BİR SİYASET ADAMI DAHA KAZANDI
Denizli MHP Listesi’nde yer alan Milletvekili Adayı Hırkalı Mehmet Altıntaş Denizli politikasının “yeni yüzü olmaya aday” bir milletvekili haline geldi. Aday belirleme sürecinden itibaren seçim sürecinin en dikkat çeken vekil adaylarından biri olan 1977 doğumlu Avukat Mehmet Altıntaş bir süre de MHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. Tavas Hırka Köyü doğumlu olan Mehmet Altıntaş bu köşeyi yazan bir isim olarak Hırkalı Saadettin Kaya’nın oğlu olan benim de yakın akrabam sayılır. (Nasıl mı? Osman Amca ve Hatimet’ten dolayı) Mehmet Altıntaş, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Aday Adaylığı ve adaylık sürecinde”duruşu ve sağlam tavrı ile Denizli MHP’nin gelecek vadeden isimlerinden biri oldu. Tıpkı; MHP 3. sıra adayı Mimar Leman Kalkan gibi…

fixed-whatsapp-icon