Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

557 Yazı

(EKOPOLİTİK)  DESKİ DAİRE BAŞKANI DEĞİRMENCİ, BAŞKAN ZOLAN’A RAKİP OLUR MU?!

**KRAMER KRAMER’E* DEĞİL, DEĞİRMENCİ ZOLAN’A KARŞI! ATI ALAN (BİNEN) YÜCEL GÜNGÖR MERKEZEFENDİ’DEN (VAZ)GEÇTİ Mİ?



AK Parti Denizli Kadın Kolları eski İl Başkanı Demet Özkan Değirmenci AK Parti’den Denizli Büyükşehir Başkan Aday Adayı oldu.



AK Parti Denizli’nin önde gelen isimlerinden rahmetli Avukat Haluk Değirmenci’nin eşi Demet Özkan Değirmenci politikaya AK Parti’de başlamış ve kuruluşundan bu yana çeşitli görevler almış bir politik isim.



Değirmenci; Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı olarak görev yaparken aday adaylığı için geçtiğimiz günlerde istifa etti.



Demet Özkan Değirmenci’nin AK Partili mevcut Başkan Osman Zolan gibi bir isim karşısında başarı şansının ne olacağı merak ediliyor. (Hem de Zolan’ın bir memuru iken)



AK PARTİ ‘ÜÇ DÖNEM KURALI’YLA İLGİLİ
İLK VE CESUR AÇIKLAMA AKÇAY’DAN!
Beyağaç İlçesi’nde 3 dönem (15 yıl) Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Akçay, “AK Parti’de üç dönem kuralıyla ilgili” Denizli’de; belki de ülke genelinde ilk açıklamayı yapan Belediye Başkanı oldu. Metropol TV’de Metropol Gündemi programına katılan Akçay “31 Mart seçimlerinde tekrar belediye başkanlığına aday olacak mısınız?” sorusu üzerine açıklamalarda bulundu. Akçay “2009 yılından bu yana hemşerilerimizin desteği ile Beyağaç’a hizmet etmeye çalışıyorum. 2019 yılında da bir adaylık müracaatım olmamıştı. Partimin takdiri oldu” dedi.



“BEYAĞAÇ’TA PARTİMDEN KİM ADAY
OLURSA “ONUNLA, ONUN İÇİN ÇALIŞIRIM”
AK Partili Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay “Denizli’deki belediye başkanlarının adaylığı ile benim adaylığım arasında önemli bir fark ve benimle ilgili özel bir durum var. Üç dönem kuralı. Partimizin genel merkezi üç dönem kuralıyla ilgili net bir karar alırsa, tekrar devam etme durumum söz konusu değil. Üç dönem kuralı ile ilgili bir karar olursa ya da bize teşekkür ederlerse hiçbir itirazda bulunmayız. Hayır, ‘tekrar adaysın’ derlerse de seçimi kazanıp bu ilçeye hizmet etmeye devam ederiz. Eğer aday gösterilmezsem, Cumhur İttifakının adayı Beyağaç’ta kim olursa ben belediye başkan adayıymış gibi onunla birlikte çalışırım. Hizmete devam edilmesini sağlarım. Herhangi bir yola ve düşünceye tevessül etmeyiz” dedi.



ATI ALAN (BİNEN) YÜCEL GÜNGÖR
MERKEZEFENDİ’DEN VAZGEÇTİ Mİ?
Evet, AK Parti’de 31 Mart 2024 yerel seçimleri ile ilgili sıkı mesai 9 Kasım tarihinde başladı. Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları 26 Kasım tarihinde sona erecek. Kendisinin ismi de AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan Adaylığı için geçen AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör şu ana kadar yapılan aday adaylığı başvurularında (mevcut başkanlar dışında) son durum hakkında bilgi verdi. Ve aday sürecinin hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Adı Merkezefendi Belediye Başkan Adaylığı için geçen Yücel Güngör henüz bu iddiaları doğru çıkaracak bir hareket yapmış değil. Yani halen İl Başkanlığı görevinden adaylık için istifa etmedi. Edinilen bilgilere göre AK Parti’nin Çardak, Acıpayam ve Babadağ’da çok fazla aday adayı başvurusu var. Bekilli, Beyağaç, Güney, Sarayköy ve Tavas’ta ise (mevcut başkanlar dışında) henüz hiç yeni aday adayı başvurusu yok...  Ancak adaylık başvurusu için halen bir haftalık süre var.




 
ACIPAYAM VE ÇARDAK’TE ADAY ÇOK ANCAK;
ŞEVKAN VE YILMAZ’DA HİÇ BİR SIKINTI YOK!
Bu arada Çardak ve Acıpayam’da belediye başkanlığı için başvuran aday adayı sayısının çok olmasına rağmen Acıpayam’da Dr. Hulusi Şevkan ve Çardak’ta Hüsnü Yılmaz’ın yeniden aday olmaları ve tercih edilmeleri olasılığı çok yüksek. Acıpayam’da anketlerde halkta yüzde 68,5 oranında kabul görürlük yüzdesine ulaşan Başkan Hulusi Şevkan ile yine Çardak’ta anketlerin birincisi Başkan Hüsnü Yılmaz bu iki ilçede AK Parti’nin yeniden aday gösterme olasılığı yüksek olan isimler.



GÖZLER ZEYBEKCİ’DE!
Ayrıca yeniden adaylığı düşünen Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Çoban, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ve Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın da yeniden adaylıklarına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti’nin Denizli’deki Başkan Adayları’nın belirlenmesinde en etkili ve belirleyici ismin ise eski Ekonomi Bakanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci olacağı da belirtiliyor.









AK PARTİ DENİZLİ’DE BAŞVURULARDA SON DURUM;
AK Parti Denizli büyükşehir ve ilçelerde başvurularda son durum ise şöyle; “DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR; Demet Özkan Değirmenci, ACIPAYAM; Mehmet Eskin, Fikret Gümüş, Mahir Altuğ, Kadir Özdemir. BABADAĞ; Murat Kumral, Osman Kocayan, Kamil Çalışkan. BAKLAN; Muhammet Altunbaş. BEKİLLİ; Başvuru yapan aday henüz yok. BEYAĞAÇ; Başvuru yapan aday henüz yok. BOZKURT;  Abdullah Deda, Ahmet Bayar. BULDAN; Başvuru yapan aday henüz yok. ÇAL; Başvuru yapan aday henüz yok.ÇAMELİ; Başvuru yapan aday henüz yok. ÇARDAK; Nazif Korkmaz, Feridun Fikri Akyol, H. İbrahim Kocatürkmen ve Kadir Baş. ÇİVRİL; Özkan Avcı. GÜNEY; Başvuru yapan aday henüz yok. HONAZ; Hayati Işık. KALE; Osman Bilgin, Hasan Bilhan Saltan. MERKEZEFENDİ; Recep Yunus Özer. PAMUKKALE; Uğur Gökbel. SARAYKÖY; Başvuru yapan aday henüz yok. SERİNHİSAR; Cemal Kobaş. TAVAS; Başvuru yapan aday henüz yok.”



*Kramer Kramer’e karşı filmi 1980 yapımı Dustin Hoffman ve Meryl Streep’in başrollerini oynadığı bol Oscar’lı bir film. Filmin verdiği mesaj ise "Erkek ne kadar kadınlaşırsa” ve “kadın ne kadar erkekleşirse” birbirini anlama, eşitlik ve çözüm de o kadar olanaklı hale gelir, şeklindedir. Halkın bir kahramanı olmak da işte bu yoldan geçer.
fixed-whatsapp-icon