Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

462 Yazı

(EKOPOLİTİK) DENİZLİSPOR DÜŞTÜ, DENİZLİ BASKET ÇIKTI, ŞENİZ BAŞKAN’LA DENİZLİ’DE MATEM BİTTİ!

BASKETBOLA KADIN ELİ DEĞDİ, ŞENİZ DOĞAN’LA “SÜPER LİG” BİR HAFTA ARADAN SONRA DENİZLİ’YE GERİ GELDİ!

YUKATEL DENİZLİSPOR DÜŞTÜ, MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ DENİZLİ BASKET ÇIKTI. DENİZLİLİ SPORSEVERLERİN SÜPER LİG HASRETİ KISA  SÜREDE BİTTİ!




Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyon olarak tarihinde ilk kez ING Basketbol Süper Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan bir Denizli takımı oldu. Ligin bitimine 3 hafta kala Yukatel Denizlispor Süper Lig’te küme düşerken,  Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımı Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde şampiyonluğunu bitime 1 hafta kala ilan etti. Ve ING Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi. Horozların futbol süper ligi sonuncusu olarak küme düşmesinden sonra büyük üzüntü yaşayan Denizlili sporseverler sadece bir hafta Süper Lig’ten mahrum kaldı. Ancak Denizli Basket’in şampiyonluğu ile kent ‘süper lig’siz de kalmadı! Kısacası; Basketbola kadın eli değdi ve Başkan Şeniz Doğan’la “Süper Lig” Denizli’ye bir hafta aradan sonra yeniden geri geldi!



BAŞARI; İŞTE BU YÖNETİMLE GELDİ!
Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde şampiyonluğunu bitime 1 hafta kala ilan eden ve ING Basketbol Süper Ligi'ne yükselen Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, 30. ve son haftada oynadığı Global Connect Travel Düzce maçında kupasını aldı. İki sezondur Basketbol Süper Ligi’ne çıkabilmek için Belediye Başkanı Şeniz Doğan’la büyük bir özveri ve uyum içinde çalışan Merkezefendi Belediyespor Denizli Basket Yönetimi de bu başarının önemli paydaşları oldu. Hepsi birer  genç iş insanı ve kentin tanınmış siması olan Denizli Basket Yöneticileri; “Veli Deveciler(Başkan), Ali Yaman, Zafer Gökşin, Özgür Yılmaz, Gökhan Gökşin, Osman Uğurlu, Veli tefenlili, Yaşar kımıl, Coşkun Kaya ve Devrim Şentürk” Denizli adının basketbolda da olsa Süper Lig’e dönmesine büyük katkı koyan isimler oldu.



ŞENİZ BAŞKAN’LA DENİZLİ
‘SÜPER LİG’E YİNE KAVUŞTU!
Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket şampiyonluk ipini “namağlup” ünvanı ile göğüsledi. İlk heyecanın ardından belediye önünde şampiyon takım için Merkezefendi Belediyesi bir kupa töreni düzenledi. Törende, alana kurulan platformun üzerine çıkan basketbolcular ve teknik heyet Başkan Şeniz Doğan’la birlikte, coşku içinde konfetiler eşliğinde şampiyonluk kupasını kaldırdı.



Törende konuşan ve böyle bir sportif başarının Denizli’nin Türkiye ve Dünyaya tanıtılmasında büyük katkısı olacağına dikkat çeken Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan; “Bugün mutluyuz, gururluyuz, heyecanlıyız, göreve geldiğimiz günden itibaren yaklaşık 2 yılı aşkın süredir, var gücümüzle Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımımızı üst lige çıkarmak için elimizden gelen olağanüstü gayreti arkadaşlarımızla birlikte sarf ettik. Hayallerimiz vardı, amacımız sadece bu takımı kurup, salonda oynatmak değildi. Merkezefendimizin, Denizlimizin adını bütün Türkiye’ye duyurmak, aynı zamanda Merkezefendi Belediyesi olarak spora, gençlerimize katkıda bulunmaktı. İnşallah hep birlikte süper ligde çok güzel takımları, çok güzel maçları Denizli’mizde izleyeceğiz. Denizli’ye basketbolu daha çok sevdireceğiz. Böyle bir sportif başarının ve Basketbol Süper Ligi’nin Denizli’nin Türkiye ve Dünyaya tanıtılmasında büyük katkısı olacaktır. Biz zaten basketbol altyapımızı güçlendirmek istiyorduk. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Denizli’mizde yetişen, bu yolda yürümek isteyen ya da ekonomik ve sosyal durumu iyi olmayan gerçekten ciddi anlamda basketbol sevdalısı gençlerimiz basketbola kazandırmak istiyoruz. Denizli’miz içinde bu bir fırsat olacak. Ben tüm Denizlili hemşehrilerime çok çok teşekkür ediyorum. Bütün Denizli tek yürekti, takımına sahip çıktı. Ben şunu biliyorum, Merkezefendi Basketbol takımı artık Denizli’nin bir takımı oldu. Onlar bize inandı, ben onlara inandım, hepsine teşekkür ediyorum, yürekten kutluyorum, yeni sezonda da yolumuz açık olsun” şeklinde konuştu. 



“BAŞKAN DOĞAN’IN GÜVENİNİ BOŞA
ÇIKARMADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”
Törende konuşan ve yeni başarılara yelken açtıklarını ifade eden Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Başkanı Veli Deveciler ise, "Oyuncularımız ve teknik ekibimizle gurur duyuyoruz. Bu şampiyonluk Denizli için çok önemli. Spor kulüpleri onlarca yıl Basketbol Süper Ligi'ne çıkabilmek için uğraşıyor. Biz bu başarıyı kısa sürede elde ettik. Süper Lig'de hedeflerimiz olacak. Takımımızın ismini uluslararası arenada duyurmak istiyoruz. Heyecanlı ve mutlu günleri hep birlikte yaşamak istiyoruz. Ve teşekkürlerin en büyüğünü bu işte bizim liderimiz ve inancımız olan Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a etmek istiyorum. Onun güvenini boşa çıkarmadığımız için mutluyuz" dedi.



ŞENİZ DOĞAN BAŞKAN,
DENİZLİ ŞAMPİYON..
Peki, bu yazıyı politik bir saptama, öngörü veya siyasi bir vaziyet belirleme notuyla bitirmek istesek ortaya nasıl bir cümle çıkardı sizce? Bize göre; “Kent önümüzdeki yıllar için ‘Şeniz Doğan Büyük Başkan, Denizli Şampiyon’ demeye hazırlanıyor sanki…”

fixed-whatsapp-icon