Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

446 Yazı

(EKOPOLİTİK) DENİZLİ; “ZOLAN HANGİ SEÇİM İÇİN, HANGİ PARTİ’DEN ADAY?” KULİSİNİ KONUŞUYOR

Denizli’de politikanın yakıcı bir hal aldığı şu günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ismi siyasi kulislerin en başına yerleşti. Zolan’la ilgili en yaygın kulis haberinin başlığını ise “Zolan yine aday, ancak hangi seçimde ya da hangi siyasi partiden veya ittifaktan aday?” vurgusundan oluşan soru oluşturuyor.



Önümüzde önce 2023 Haziran (veya Mayıs) genel seçimi var. Ardından da Mart 2024 yerel seçimleri yapılacak. Kulislere göre; Başkan Zolan iki seçimde de hem vekillik için hem de belediye başkanlığı için yeniden aday olabilir. Çünkü siyasi geçmişi, demokrat duruşu ile bir çok merkez sağ ve hatta sol partiye yakın ve yedi benzemez politik çevre ile barışık bir isim Osman Zolan.



Nihat Zeybekci’nin Denizli Belediye Başkanı olduğu 2004 yerel seçimlerine kadar Doğru Yol Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev yapan ve hatta il başkanı dahi olan Osman Zolan bugün Denizli’de İyi Parti çatısı altında görev yapan bir çok politik isim ile siyasi bir geçmişe ve yol arkadaşlığı hukukuna sahip. (3 yıl Denizli ve 2 dönem -10 yıl- Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile politikada bir 35 yıla “dalya” demiş olacak)



İddiaya göre eğer Mart 2019 seçimlerinde olduğu gibi Millet İttifakı’nın Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı belirleme inisiyatifi İyi Parti’ye bırakılırsa bu adayın Osman Zolan olma olasılığı yüksek.. Peki bu yönde bir görüşme ve bir gelişme var mı? Onu Osman Zolan ve İyi Parti Denizli kurmayları biliyor. Şimdi Denizli’de herkes Zolan’ın hangi seçim için hangi siyasi parti veya ittifakın adayı olarak seçimlere gireceği konusunu konuşuyor. Ve tartışıyor.(Gün ola, harman ola. Siyaset bu, bekleyip göreceğiz)

fixed-whatsapp-icon