Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

573 Yazı

(EKOPOLİTİK)  DENİZLİ’Yİ KADINLAR KURTARACAK!

**HAYDİ, DENİZLİ’YE DE KADIN ADAYLAR LEHİNE YÜZDE 50’LİK POZİTİF AYRIMCILIK!

**Gölge kabinede 9 kadın gölge bakan ile yüzde 50’lik bir pozitif ayrımcılığa imza atan CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’in acaba CHP Denizli’de yerel seçim formülü; kadın adaylarla “feminen bir yerel iktidar mı” olacak?



Birsen Çelik… Denizli’nin Bozkurt ilçesinde 2 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan başarılı kadın belediye başkanı. CHP İzmir Teşkilatı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda karşıladığı CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’i Manisa’daki baba evinde karşılayan isimler arasında o da vardı.



ÖZGÜR ÖZEL’LE BİRLİKTE GÜVERCİN UÇURDU
“GES, çiftçiye ücretsiz elektrik, kapalı olan köy okullarını müze ve kütüphaneye dönüştürme, ekonomik belediye konaklama, turizm tesisi, kadın ve tarım kooperatifleri” projeleri ile ilçesinin üreten ve kazanan bir belde olması için çalışan Başkan Çelik kendisi gibi eczacı kökenli bir politikacı olan Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı olmasına en çok sevinen isimlerden biri oldu.



CHP Lideri Özel memleketi Manisa’da Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’i kürsüye beraber güvercin uçurmaya davet etti. Başında Ecevit kasketi ve omzunda Manisa Poşisi olan Özgür Özel ile coşkulu kalabalığın karşısına çıkan Başkan Çelik genel başkanı ile birlikte barış güvercinleri uçurdu. Ve CHP Liderinin eşi Özgür Özel’in eşi Didem Özel’le de sohbet etti. Aktif siyasete 1984 yılında SHP’de başlayan Çelik 2009 yılında Denizli İl Genel Meclisi Üyesi seçilmişti.



ONLARLA DENİZLİ’YE KADIN ELİ DEĞDİ
Şeniz Doğan… 2019 yerel seçimlerinde en güçlü olduğu dönemde AK Partili Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nu yenerek bu seçimi kazandı. Denizli’de Ali Marım’dan beri özlemle 20 yıldır beklenen CHP’li Yerel Yönetim İktidarı hedefini gerçekleştirdi.



Denizli politik arenasında kabul görürlüğü ve sempatisi yüksek bir siyasi aktör. Başarılı ve genç bir kadın başkan.. “Halk süt, Sosyal Merkezler, Halk Ekmek, Tarım ve Kadın Kooperatifleri, yaşlı ve engelli yaşam evleri, Çocuk ve Gençlik Akademileri, büyük halk konserleri, kültür sanat etkinlikleri” gibi insana dokunan projelere imza atan Başkan Doğan, Denizli’nin en çok sokakta ve halkın içinde olan belediye başkanlarından biri olarak gittiği her yerde coşku ile karşılanıyor.



İşte bu iki isim; Birsen Çelik ve Şeniz Doğan Denizli’ye “kadın eli” değdiğinde neler olacağını gösteren, genellikle verdikleri sözleri tutan, sert politika tarzını yumuşatan ve kitlelerden büyük oranda kabul gören iki önemli siyasi aktör. (İki isim hayata geçirdikleri projeler ile dikkat çekmiş ve önceki Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da takdirini kazanmışlardı)



HAYDİ, DENİZLİ’YE DE KADIN ADAYLAR
LEHİNE YÜZDE 50‘LİK POZİTİF AYRIMCILIK!
Kısacası bize, CHP tabanına ve Denizli halkının büyük bölümüne göre; “Denizli’yi kadınlar kurtaracak. Ve bu kentin makus talihini kadınlar değiştirip geleceğe taşıyacak.” Peki; Gölge Kabinede 9 kadın gölge bakan ile yüzde 50’lik bir pozitif ayrımcılığa imza atan CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’in acaba CHP Denizli’de yerel seçim formülü; kadın adaylarla “feminen bir iktidar mı” olacak?

DETAYLAR YARIN BU KÖŞEDE, SAKIN KAÇRMAYIN…

 
fixed-whatsapp-icon