Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

573 Yazı

(EKOPOLİTİK) DENİZLİ’YE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR MODELİ!

**BOZBAŞ VE EKİBİNDEN İSTANBUL’DA ARAŞTIRMA GEZİSİ



Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ile Genel Sekreter Yardımcıları Hülya Bartal ve Onur Yılmaz ekip olarak İstanbul’a gitti.





Ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde önemli ziyaretler gerçekleştirdiler. Önce İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar’ı makamında ziyaret eden Genel Sekreter Bozbaş ve Ekibi ardından Metro İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özgür Soy’u ziyaret etti.





BU METRO DENİZLİ’YE GELECEK!
Özgür Soy; Bülent Bozbaş’ı sahaya indirdi ve  Metro İstanbul’un çalışmalarını yerinde gösterip anlattı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun seçim vaatlerinden “Denizli’ye Metro” sözünün ilk önemli adımı da böylece atılmış oldu. Başkan Çavuşoğlu seçim çalışmaları sırasında, “Denizli’ye bu metro gelecek ve Çınar Meydanı’ndan geçecek” demişti.



BOZBAŞ VE EKİBİNDEN İSTANBUL’DA ÖNEMLİ ZİYARETLER…
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ve ekibinin İBB’de diğer ziyaret noktaları arasında ise “İBB İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın, İETT İşletmeleri Genel Müdürü İrfan Demet ve İSBAK İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri İSBAK A.Ş. Genel Müdürü Ender Deniz de” vardı.



Bülent Bozbaş ziyaretlerle ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımlarında, “Sayın Can Akın Çağlar’ı makamında ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulunduk. Can Akın Çağlar’ın bilgi birikimi ve tecrübeleri bizim için son derece kıymetli. Ardından İBB’nin önemli kurumları ve yöneticilerini ziyaret ettik. İstanbul deneyimleri sayesinde hep birlikte Ege kenti Denizli’miz için güzel projelere imza atacağız… Kendilerine misafirperverlikleri için çok teşekkür ederim” dedi.



DENİZLİ’YE İSTANBUL MODELİ!
Evet, CHP’li belediyeler için “feyz ve sen kaynağı” haline gelen Ekrem İmamoğlu Yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Denizli’nin CHP’li belediye yönetimi tarafımdan da mercek altına alındı. Denizli Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri; Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ile Genel Sekreter Yardımcıları Hülya Bartal ve Onur Yılmaz İBB’de çok yararlı inceleme ve görüşmeler yaptı. Ve Denizli’ye döndü.



BU HABERLER BU HAFTA BU KÖŞEDE…



**YILLIK 500 MİLYON LİRAYI BULAN PAMUKKALE GİRİŞ ÜCRETİ NEREYE GİDİYOR!?
Pamukkale’nin CHP’li Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur; yılda 3 Milyonun üzerinde yerli ve yabancı tarafından ziyaret edilen Pamukkale Travertenleri ve Hierapolis Örenyeri’nin sahibi konumunda olan ve buradaki giriş ücretleri ile kiralama bedellerinin tamamını yerele (Valilik ve Belediyelere) hiç bırakmadan Ankara’ya taşıyan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM)’e savaş açtı.



DÖSİMM’in Kocaçukur’da Pamukkale Belediyesi tarafından işletilen bir tesis için ayda 750 bin lira  aylık kira istemesi üzerine Başkan Ali Rıza Ertemur tarafından başlatılan “Pamukkale’de çöp toplamama” kararı krize neden olmuş ve Başkan Ertemur belediyeye ait otoparkın da yine DÖSİMM tarafından kiralanmak üzere ihaleye çıkarılması üzerine isyan etmişti.



İsviçreli SICPA TURKEY Ürün Güvenliği ve Sanayi Ticaret A.Ş. isimli çok uluslu firmaya Türkiye'deki diğer müze ve ören yerleri işletmeleri ile birlikte 9 yıllığına devredilen Pamukkale Örenyeri girişlerinden DÖSİMM yıllık ziyaretçi sayılarına göre yılda 500 milyon liraya yakın bir gelir elde ediyor. Buradaki giriş ücretleri ve ihalelerden elde edilen bu gelir doğrudan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’ne aktarılıyor. Ve bu gelirden Bakanlığa bağlı üst düzey yöneticiler, bürokratlar ile DÖSİMM üst düzey yetkilileri de prim alıyor. Pamukkale’den giden bu gelir Ankara’da yüksek bürokratlar arasında paylaşılırken, Denizli valiliği ile Pamukkale Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne (Pamukkale’nin çöp toplaması da dahil yerelde tüm iş ve hizmetlerini gören) bir kuruş dahi pay ayrılmıyor. 



**DENİZLİ’DE BELEDİYELERDE “DEVR-İ SABIK TRAJEDİLERİ” BİTMEK BİLMİYOR!
Denizli’de 31 Mart Yerel seçimleri sonrası CHP’li Yönetimlere geçen belediyelerde AK Partili dönemin bomba uygulamaları bitmek tükenmek bilmiyor. CHP’li Belediye Başkanları devraldıkları belediyelerde derin araştırma ve soruşturmalara girişirken, sık sık traji-komik olay ve manzaralarla da karşılaşıyorlar. İşte bu enteresan durumlardan biri Pamukkale Belediyesi’nde diğeri ise Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde yaşandı.



**ERTEMUR 108 BİSİKLETİ VE ALİ MARIM MERCEDES MAKAM ARACINI 25 YIL SONRA ÇÜRÜMEKTEN KURTARDI!
Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur geçtiğimiz günlerde tesadür eseri çürümeye terkedilmiş 108 bisiklet buldu. Büyükşehir Başkanvekili Ali Marım da geçen hafta  25 yıl sonra 2 yıl kullandığı makam aracını çürümekte olan depodan çıkarttı ve yeniden kullanmaya başladı.
 
fixed-whatsapp-icon