Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) DENİZLİ POLİTİKASI’NDA ARTIK KADININ ADI DA VAR, KENDİSİ DE!

**KADINLAR KURTARACAK BU ŞEHR-İ DENİZLİ’Yİ



Bu seçimin belirleyici gücü olarak ön plana çıkan aktörleri; “kadın adaylar ve aday eşi ve çocukları kadınlar” olacak gibi. 
CHP’nin Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, akla gelen ilk kadın başkan adayı olarak dikkatleri üzerinde toplarken, CHP’nin Pamukkale Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur’da sahada kendisine destek veren eşi ve üç kızı ile ilgi odağı olan bir başka aday. Bu arada Bokurt’un CHP’li kadın adayı Birsen Çelik’i de unutmamak lazım.



Merkezefendi’nin genç iş insanı adayı Ekrem Başer’in en büyük destekçisi ise eşi Seda Başer. Büyükşehir Başkan Adayları; Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan ve kızlarının desteği ile Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun eşi Nilgün Çavuşoğlu “aday hayat arkadaşlarını” bir dakika bile yalnız bırakmıyor.





Öte yandan Cumhur İttifakı’nın Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir’in de kendisine adaylık önerildiğinde 40 küsur yıllık hayat arkadaşı Gülseren Pekdemir’e de danışmayı ihmal etmediğini biliyoruz. Ayrıca Denizli politikasının önde gelen kadın kahramanlarından biri de TBMM Başkanvekili Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan başkası değildir ve hatırlatmamak “politik saygısızlık” olur.



KADIN MUHTARLAR GELİYOR!
Bu arada bu seçimim yine dikkat çeken özelliklerinden biri de mahalle muhtarlığı için aday olanların çokluğu ve bu adayların önemli bir bölümünün de “kadın adaylar” olması. Kadın muhtar adayları Denizli’nin 600 küsur mahallesinde muhtar olabilmek için kıyasıya yarışıyor. Evet, Denizli nüfusunun yüzde 52’si kadın. Yani “Denizli Politikası’nda Kadının Adı Var” demek hem seçen kadınlar, hem de seçilecek kadınlar açısından doğru bir söz olsa gerek.



DENİZLİ POLİTİKASI’NDA “KADININ ADI VAR!”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan kendisi kadın olması nedeniyle doğal olarak  “en güçlü ve popüler kadın aday.” Eşleri ve çocukları kadınlar tarafından desteklenen adaylar dediğimiz de ise en öne çıkan iki isim var. CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur ve Cumhur İttifakı Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer. Bu iki aday da “kadın desteğini” önce en yakınlarından, sonra ilçelerinden en çok alan isimler.



EKREM BAŞER’İN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ SEDA BAŞER!
Cumhur İttifakı’nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, yoğun seçim çalışmasında en büyük desteği eşi Seda Beşer’den alıyor. Sempatik ve güler yüzlü tavırlarıyla dikkat çeken Seda Başer, her durumda eşinin yanında olmaya özen gösteriyor. Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer'in seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Oldukça yoğun ve tempolu ilerleyen süreçte Başer’e en büyük desteği ise eşi Seda Başer veriyor. Seda Başer, onu yoğun seçim temposunda yalnız bırakmıyor. Kah bir semt pazarında, kah bir ev ziyaretinde… Kimi zaman sokak sokak dolaşıp birlikte esnaf ziyaret ediyorlar, kimi zaman önemli toplantılara katılıyorlar.



ALKIŞLAR SEDA BAŞER’E!
Seda-Ekrem Başer çiftinin mütevazı, sevecen, sıcak ve uyum içindeki tavırları, seçmenleri kalbinden vuruyor. Ekrem Başer’e, çıktıkları hayat yolculuğu gibi siyasi hayatında da en büyük desteği vermeye çalışan Seda Başer’in bu çabası görülmeye değer. Seçmene hemen ilk bakışta pozitif enerjilerini geçirmeyi başaran Başer Çifti, her yaştan insanın sevgisini kazanıyor. Cumhur İttifakı Adayı Başer ise seçim çalışmalarında her daim yanında olmaya özen gösteren ve yorgunluğunu paylaşan Seda Başer için “En büyük destekçim ve moral kaynağım. Bir eş olarak gerçekten zor bir süreci başarıyla yürütüyor. Ona minnettarım” diye konuştu.



POLİTİKACI BABANIN EN BÜYÜK DESTEĞİ; EŞİ VE ÜÇ KIZI!
Çoğu Denizlilinin kendini bildiğinden beri; “devrimci, ilerici, sosyal demokrat” bir il başkanı, belediye meclis üyesi, milletvekilidir Ali Rıza Ertemur. Kısacası; “doğuştan politikacıdır” CHP Pamukkale Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur. Onun iş insanı kimliği bile ikinci planda kalır siyasi uğraşıları yanında. Kentin çeşitli görüşlerden önde gelen siyasi isimlerini sıraladığımızda mutlaka Ertemur ismi de vardır bu listede. O politikanın “ağır başlı, oturaklı, uzlaşmacı” ağabeyidir, her daim. (Kısacası; Politik jargonda “orta yolcu” bir siyasi aktör olarak geçer) 

“BABALAR VE KIZLARI””
Evet, CHP’nin Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur’un 3 kız evladı var. Başkanlık yarışında da eşi ile birlikte hemen yanında ve çok yakınındalar. Adaylığının açıklanmasının hemen ardından “Ali Rıza Ertemur Seçim Koordinasyon Merkezi” açılışında gördük ilk kez onları. (Büyük kızı Avukat Hazal Ertemur’u biliyor ve tanıyorduk gerçi..) Denizli ve Pamukkale halkının karşısına “Gönüller Birleşir, Pamukkale Değişir” sloganıyla yeniden çıktığında yanında “eşi Aslı Ertemur ve üç kızı” vardı. Pamukkale Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur ile eşi Aslı Ertemur ve kızları Hazal, Dilan ve Esra Ertemur ile seçim sürecinin en renkli ekibi oldular. Kısacası; Ali Rıza Ertemur’un seçim sürecinde en büyük desteği eşi Aslı Ertemur ile kızları Hazal, Dilan ve Esra Ertemur oldu.  



ONLAR; BU SEÇİMİN ESAS KAHRAMANLARI KADINLAR SÖZÜNÜN İSPATI!
Kızı olmalı insanın. Politikacı da olsa, iş insanı da olsa, işçi, memur, emekli de olsa. Kızı olmalı insanın esnafta olsa, çiftçi de.. Tıpkı CHP Pamukkale Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur’da olduğu gibi.. Üç kızı var Ertemur’un ve üçü de bu yolculukta babalarının yanında. Dilan ve Esra Ertemur henüz küçük. Ancak abla Hazal Ertemur, Pamukkale CHP Adayı babası Ali Rıza Ertemur’un bu seçimde adeta eli ayağı olmuş ve bir asistanı durumunda.



BİR GAZETECİ, BİR DE GAZETECİ EŞİ ADAY!
Bu seçimlerde bir gazeteci arkadaşımız Belediye Başkan Adayı oldu. Bu arada yine bir gazeteci arkadaşımızın eşi de Kuşpınar Mahallesi Muhtar adayı. Ayrıca Büyük Menderes İnisiyatifi kurucularından kentin tanınmış isimlerinden Ahmet Ergun’un eşi de muhtar adayı olan bir başka kadın adaydı. Pamukkale TV Yönetim Kurulu Başkanı Emin Barıner çok sevdiği memleketi Tavas’a İyi Parti’den Belediye Başkan Adayı olurken, Denizli’nin bu büyük ilçesine her açıdan “iyilik İklimi’nin” hakim olmasını hedefliyor. Yine Gazeteci arkadaşımız Serkan Urgancı’nın Kamu Yönetimi mezunu eşi Banu Urgancı da Denizli’nin büyük mahallelerinden Kuşpınar Mahallesi Muhtarlığına aday oldu. (Bunu yazarken aklıma gelen ilk isim Denizli Mehmetçik Mahallesi’nin sosyal demokrat efsane muhtarı Haydar Türköz oldu) Banu Urgancı’nın seçim teması ise “Alaylı değil, mektepli, bu işin ehli!” sloganından oluşuyordu.



KAMU YÖNETİMİ MEZUNU KADIN MUHTAR ADAYI!
Banu Urgancı PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu bir isim. 31 Mart seçiminde Denizli’nin büyük mahallelerinden Kuşpınar Mahallesi Muhtarlığına aday oldu. Banu Urgancı’nın seçim teması ise “Alaylı değil, mektepli, bu işin ehli!” sloganından oluşuyor. Ve sloganı kullanmakta da sonuna kadar haklı. Çünkü Banu Urgancı kamunun en küçük yerel birimi olan muhtarlık için aday olmuş Kamu Yönetimi mezunu bir isim. Ayrıca Kuşpınar Mahallesi’nin  yerli ve köklü ailesi olan Kelbekirler’in torunu Gazeteci-Yazar Serkan Urgancı ile evli.



MUHTAR ADAYI BANU URGANCI; “MEKTEPLİ VE BU İŞİN EHLİ”
Kuşpınar Mahallesi’ndeki Ponçik Kırtasiye’nin de sahibi olan Banu Urgancı’nın “muhtar adayı oldum çünkü;” diye başlayan açıklaması ise özetle şöyle; “Kuşpınar Mahallesi Sakinlerinin kamu yönetimi eğitimi almış, işin ehli, kanunlara ve mevzuata hakim, genç, dinamik, gerçekten dinleyen, çözüm odaklı ve empati kurmayı ve pozitif ayrımcılığı yaşam stiline adapte etmiş, teknolojik gelişmelere ve gündeme hakim, sosyal beceri ve ilişkilerini hizmet için kullanacak bir muhtara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ve desteklerinizi bekliyorum.” Mehmetçik Mahallesi Muhtar Adayı Banu Urgancı’nın seçim broşüründe de özellikle “Kadınlar Hep Öncelikli” notu dikkat çekiyor. “Kadın Kooperatifi, aydınlatma ve güvenlik kameraları, okul önleri trafik polisi” projeleri de Urgancı’nın öncelikleri arasında.  



AYSEL ERGUN; “GÜVENLİ VE TEMİZ BİR KINIKLI”
Ayrıca çevreci Büyük Menderes İnisiyatifi kurucularından olan ve kentin önde gelen politik isimlerinden (Nam-ı Değer Göbekcioğlu) Ahmet Ergun’un eşi Aysel Ergun da muhtar adayı olan bir başka kadın aday. Üniversite (İşletme Fakültesi) mezunu olan, 23 yıl devlet memuru olarak TEDAŞ’ta ve 12,5 yıl da AYDEM’de çalışan Aysel Ergun (Göbekçioğlu), Tavas’ın sosyal demokrat politik simalarından efsane Karahisar Belediye Başkanı Kudret Kansız ile DİSK Genel İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Ahmet Kansız’ın kız kardeşidir. “Güvenli, temiz, güçlü Kınıklı için” parolası ile seçim yolculuğuna çıkan Aysel Ergun özellikleGeri dönüşümlü evsel atıkların ayrıştırılarak toplanması ve çevre hakları ile  hayvan hakları” konularında duyarlı, hayvan sever bir muhtar adayı. Onun önceliklerinin başında da, “kadınlar, yaşlılar ve çocuklar” yer alıyor.



EMEKLİYİ YOK SAYANI, SANDIKTA YOK SAYARIZ!
CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur  DİSK; Emekliler Sendikası ve Avrupa Emekliler ve Yaşlılar Federasyonu (FERPA) öncülüğünde düzenlenen protesto eylemine katıldı..  Aylık 10 bin lira maaşla yoksulluğa, yokluğa,sefalete  mahkum edilen emekliler, haklarını aramaya devam ediyor. Her fırsatta geçinemediklerini dile getiren emekliler bu kez de Ak Partili Denizli Büyükşehir Belediye binasının önündeydi. DİSK Emekli-SEN Denizli Şubesi’ne bağlı emekliler, basın açıklamasında bir araya geldi. Hayat pahalılığına isyan eden emeklileri, CHP Büyükşehir Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu da yalnız bırakmadı.
Çavuşoğlu, Denizli’nin efsane başkanı Ali Marım, CHP Pamukkale Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur ve CHP heyetiyle eylemin yapıldığı alandaydı. Tek maaşla geçinmeye, hayatta kalmaya çalışan, evi kira olan emeklilere 10 Nisan’da devletin verdiği ikramiyenin 2 katı sözünü veren Çavuşoğlu, bu sözünü bir kez daha emeklilerin eyleminde, onlarla yan yana durarak dile getirdi. 



EMEKLİYE CHP’Lİ BELEDİYE BAKACAK!
“Yaşadığınız maddi zorluklar karşısında nasıl mücadele ettiğinizi biliyorum” diyen Çavuşoğlu, her zaman emeklilerin yanında olacağının sözünü verdi. Türkiye’de ve Denizli’de “yaşlı yoksul emekli” sayısının hızla arttığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Tek maaşlı emekli ailelerine artık Denizli Büyükşehir Belediyesi bakacak” dedi.

“SADAKALARINIZDAN BIKTIK, HAK ETTİĞİMİZİ ALACAĞIZ”
Çınar Meydanı’nı dolduran emekliler, basın açıklamasında, seçim yatırımı olarak önlerine atılan 3 kuruşluk müjdelere karınlarının tok olduğunu bir kez de belediyenin önünden haykırdı. “Sadakalarınızdan Bıktık, Hak Ettiğimizi Alacağız” emeklinin en dikkat çeken sloganı oldu. Hayat pahalılığına isyan eden emeklileri, CHP’liler de yalnız bırakmadı. Açıklamanın ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi. 

 
fixed-whatsapp-icon