Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

465 Yazı

(EKOPOLİTİK) DENİZLİ POLİTİKASI’NDA ANKARA HAVASI!

**MANSUR YAVAŞ’TAN DENİZLİ’YE, DENİZLİ’DEN ERDAL BEŞİKÇİOĞLU’NA SELAM!



CHP’nin Etimesgut İlçesi’nin CHP’li Başkan Adayı Tiyatro ve sinema sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’na Denizli’den “destek, selam ve görüntülü bir atıf” geldi.



Metropol TV’de “Fotoğrafın Dili Olsa” isimli bir program yapan kentin ünlü fotoğraf sanatçısı Cengiz Akhisar programının bir bölümünde görüntüler eşliğinde Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu’na bir gönderme yaptı. Ve, “Beşikçioğlu Başkanlığa mı koşuyor?” dedi.  





VALİ ROLÜNDEN BAŞKAN ADAYLIĞINA
8 Eylül 2003 yılında Denizli Valisi olarak görev yaparken, Ankara Polatlı’da geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybeden eski Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu için Ayşe Kulin’in Köprü Romanı’nından uyarlanarak 2008 yılında çevrilen Vali Filmi’nin başrol oyuncusu ve 31 Mart Yerel Seçimlerinin CHP’li Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu’na Denizli’den selam gönderildi.



Denizli merkezli Dijital Kanal Metropol TV’de “Fotoğrafın Dili Olsa” isimli bir program yapan ünlü fotoğraf sanatçısı Cengiz Akhisar “Vali Filmi” çekimlerinden arşivinde bulunan görüntüleri programında kullandı ve Beşikçioğlu’na adeta filmden 16 yıl sonra gelen bir sürpriz yaptı.



ERDAL BEŞİKÇİOĞLU BAŞKANLIĞA MI KOŞUYOR?
Cengiz Akhisar, “Fotoğrafta ve görüntülerde gördüğünüz gibi size Denizli’de çekilen Vali Filmi’nden bir bölümde Erdal Beşikçioğlu’nun bir sahnesini gösteriyoruz. Denizli’de, Denizli Lisesi’nde çekilen ve hemen hemen 40 gün süren çekimlerde burada Vali Yazıcıoğlu’nu canlandıran Erdal Beşikçioğlu, tüm protokolleri ve bürokratik kuralları bir yana bırakarak Valilik binasının merdivenlerinden koşarak aşağıya indiği sahneden enstantaneleri görüyorsunuz.



Beşikçioğlu Ankara Etimesgut Belediye Başkan Adayı olunca, ona Denizli’den bir sürpriz yapalım istedik. Ben de,’CHP’den Etimesgut Başkan Adayı olan Sayın Beşikçioğlu Başkanlığa mı koşuyor?’ diyorum. Dikkat ettiğiniz gibi Beşikçioğlu öyle hızlı koşuyor ki, bende bu kareleri yakalamakta epey zorlanmıştım” dedi.



Fotoğraf Sanatçısı Akhisar yine aynı günlerde Vali Filmi’nin bir hastane sahnesinden Denizli Engelli Çocuklar Derneği Başkanı Nesrin Akbeyik ile çocuklar ve velilerin Erdal Beşikçioğlu ile bir fotoğrafını çekmeyi de ihmal etmemişti. Erdal Beşikçioğlu 8 Eylül 2003 yılında Denizli Valisi olarak görev yaparken, 55 yaşında Ankara Polatlı’da geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti.



YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NDAN DENİZLİ’YE SELAM VE DESTEK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur ile CHP Acıpayam Belediye Başkan Adayı Levent Yıldırım’a “selam ve destek” gönderdi.



İMAMOĞLU’NDAN ÇAVUŞOĞLU MESAJI
31 Mart yerel seçimlerine çok az kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan Denizli’ye destek sözü açıklamaları geldi. CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na İstanbul’dan selamlar gönderen İmamoğlu; “Denizli’de çok başarılı olacağına inanıyorum. İnancımız tam. Yolunuz açık olsun. Bu seçimlerde Denizli’yi kazanarak, zaten çok başarılı ilçe başkanlarımızın olduğu Denizli’de büyükşehirde de çok özenli bir süreci var edeceğinize yürekten inanıyorum” dedi. 



YAVAŞ’TAN ERTEMUR VE YILDIRIM MESAJI
Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise CHP’nin Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur ve yine CHP’nin Acıpayam Başkan Adayı Levent Yıldırım’a selam, destek ve başarı dilekleri dolu bir mesaj gönderdi. Yavaş, “Başkan Adaylarımız Pamukkale ve Acıpayam’da bu seçimi alacak ve beldelerini en yüksek noktalara taşıyacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi de her daim yanlarında olacak” dedi.



İŞTE ERTEMUR’UN PAMUKKALE İTTİFAKI!
50 gündür sahada olduklarını hatırlatan CHP Pamukkale Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur “Biz Pamukkale İttifakı’nı oluşturduk. Hem de Millet İttifakı’ndan daha güçlü bir şekilde” dedi. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde ittifak ortaklarıyla birlikte sandığa giden CHP’de yerel ittifaklar bir şekilde oluşturulurken, CHP’li Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur Pamukkale’de daha geniş katılımlı bir ittifakı oluşturduklarını ve “Pamukkale İttifakı eskisinden de güçlü” dedi.  



BAHTİYAR-ÇİZMECİOĞLU-KAPLAN BÜYÜK UZLAŞI GELİYOR HALKTAN!
MHP eski İl Başkanlarından Zafer Kaplan ile CHP- İyi Parti İttifakı’nda 2019 yerel seçimlerinde İyi Parti’ye verilen dönemin Denizli Büyükşehir Başkan Adayı Ümit Bahtiyar’ın tam desteğini alan Ertemur, “Pamukkale’de gönülleri birleştirdik ve en etkili ittifakı, Pamukkale İttifakı’nı oluşturduk” dedi. Emen yanında eski DYP il başkanı, DP geleneğinden gelen ve İyi Parti’nin etkili ismi Avukat Uğur Çizmecioğlu (Belediye Meclis Üyesi) ile “Pamukkale İttifakı” fotoğrafı veren Ali Rıza Ertemur, “En önemlisi insanların kalpten ve gönülden birleşesi ve ittifak olması” dedi.
fixed-whatsapp-icon