Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

426 Yazı

(EKOPOLİTİK) DENİZLİ’NİN 7 DEĞİL, 9 VEKİLİ VAR!

**ONLAR BAŞKA İLLERDE VEKİL AMA DENİZLİLİ.. DENİZLİLİ DEVA VEKİLLERİ İLE DENİZLİ’NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 7’DEN, 9’A ÇIKTI…

TBMM’ye 7 Milletvekili gönderme hakkı bulunan Denizli; Manisa ve Balıkesir’den gelen Denizlili iki DEVA Milletvekili ile Denizli’nin vekil sayısını 9’a çıkardı.



Denizli’nin eski Bakanı Selma Aliye Kavaf ve aslen Acıpayam’lı olan Uluslararası, yatırım Fonları yöneticisi ve McKinsey Danışmanlık Firması yöneticisi Burak Dalgın. Kısacası bu durumda Denizli’yi Ankara’da temsil edecek milletvekili sayısı “7 değil, 9 oldu!”



DENİZLİ ANKARA’DA;
7+2 TEMSİL EDİLECEK
DEVA Partisi’nden CHP Listeleri kontenjan adayı olarak seçime giren Denizlili Selma Aliye Kavaf Manisa’dan, Acıpayam kökenli Burak Dalgın da Balıkesir’den milletvekili oldu. Kadın ve Aile’den sorumlu eski Bakan Selma Aliye Kavaf CHP Manisa Listesi’nin 4. sırasından DEVA Partisi kontenjanı olarak milletvekili seçildi.



Acıpayam kökenli Burak Dalgın ise CHP Balıkesir Listesi’nin 3. sırasında DEVA Partisi kontenjanı olarak seçim yarışına girdi ve milletvekili seçildi. Böylece; 2 Denizli kökenli milletvekili ile Denizli’nin parlamentodaki koltuk sayısı 7’den 9’a çıkmış oldu.



KAVAF’TAN ÖZEL TEŞEKKÜR
Bu arada DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar ve ekibinin seçim sürecinde; 5 hafta boyunca Genel Başkan Ali Babacan tarafından “Denizli, Muğla, Manisa, Aydın, Uşak ve Kütahya illerinin planlamasını yapmakla görevlendirildiği ve ağırlıklı olarak da Selma Aliye Kavaf’ın aday olduğu Manisa’nın önemli ilçelerinde seçim çalışmaları yaptığı bildirildi. 



Selma Aliye Kavaf’ın 900 oy farkı ile Manisa’da bir ilki başardığını anlatan Deva Partisi Denizli İl Başkanı Kırar “Manisa’dan ilk kez CHP 4. Milletvekilini parlamentoya gönderdi. Manisa şimdiye kadar Ankara’da en fazla 3 vekil ile temsil edilmiş. DEVA olarak meclise 15 vekil verdik. Bunların ikisi ise Denizlili iki isim. Yani; Denizlili Selma Aliye Kavaf ve Acıpayamlı Burak Dalgın. Yoğun bir çalışma dönemi yaşadık. Mutluyuz. Bakanımız Selma Aliye Kavaf da bu çalışmamızdan dolayı bizi telefonla arayıp hepimize özel teşekkür etti” dedi.



ASIL MUTLULUĞU 28 MAYIS’TA YAŞAYACAĞIZ
Manisa çalışması yürüten Denizli ekibi olarak ise 400 binin üzerinde bir nüfusa sahip “Akhisar, Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli” ilçelerinde görev aldıklarını anlatan Bekir Kırar “Gerçekten yoğun ve güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Manisa’nın en büyük ilçelerinde çalışmalar yürüttük.



Her gün 20-25 kişilik ekiplerle bu ilçeleri taradık. Ancak daha çalışmamız bitmedi. Yine bu bölgelerde siyasi çalışmalar yürüteceğiz ve asıl sevinci Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı ile 28 Mayıs’ta yaşayacağız. Amacımız Denizli ve Manisa’da zaten Erdoğan’ın önünde olan Kılıçdaroğlu için daha fazla bir oy oranına ulaşmak” dedi.
fixed-whatsapp-icon