Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

465 Yazı

(EKOPOLİTİK) DENİZLİ İÇİN “BÜYÜKŞEHİR’DE SEFERBERLİK VAKTİ!”

**GENEL SEKRETER ADAYI BÜLENT BOZBAŞ PERŞEMBE AKŞAMI GELDİ

**YATMAK YOK, İZİN YOK, TATİL YOK, KAYBEDECEK VAKİT HİÇ YOK. BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU DÜDÜĞÜ ÇALDI, HERKES GÖREV İÇİN TOPLANDI…




Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını Osman Zolan’dan devralan Denizli’nin yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu belediye mesaisine çok hızlı başladı.



Devir teslim töreni ve kutlamaların hemen ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreterlik personeli, Genel Sekreter Yardımcıları ve bütün Daire Başkanları ile Şube Müdürlerini belediyede toplayan Başkan Çavuşoğlu “Tanışma, bilgi, brifing ve sunumlar aldığı toplantılar” yaptı. Ve belediyede ilk gününü (Gece saat; 02.30’a kadar) çalışarak geçirdi.



Denizli Büyükşehir’de kaybedecek bir dakikalarının bile bulunmadığını belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu belediyedeki yeni yapılanmanın da en kısa sürede tamamlanacağını ve Denizli halkı için tıkır tıkır işleyen verimli bir “yalın yönetim modeli” oluşturacaklarını kaydetti.



DENİZLİ’YE KOMŞU AYDIN’DAN BAŞMAKÇI’LI GENEL SEKRETER GELDİ!
Osman Zolan’dan görevi devralan Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun, genel sekreterlik için Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Bozbaş’ı göreve davet ettiği belirtilirken Bozbaş’ın dün geceden itibaren Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde (Özlem Çerçioğlu’nun da izni ile) yardım amaçlı mesaiye başladığı de bildirildi.



İlk bilgilere göre, 11 yıldır Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile çalışan, uzun bir dönem mali hizmetlerden sorumlu daire başkanlığı görevini yerine getirdikten sonra genel sekreter yardımcısı olan Bülent Bozbaş’ın, Türkiye genelinde “hesap uzmanlığı ve belediye maliyesi” konusunda tanınmış bir isim olduğu, bu konularda belediyelere üst düzey eğitimler de verdiği kaydedildi.



ÇAVUŞOĞLU’NUN ARKADAŞI, HORZUM’UN HEMŞEHRİSİ!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun, genel sekreter olarak düşündüğü Bülent Bozbaş’ı çok yakından tanıdığı, arkadaş oldukları ve seçim öncesi, seçimi kazanması durumunda genel sekreterlik konusunda kendisinden söz aldığı da belirtiliyordu. Aynı zamanda Afyon Başmakcı Hırka doğumlu CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un da tanıdığı bir bürokrat olan Bülent Bozbaş’ın 4 Nisan Perşembe akşamı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun izniyle Denizli’ye geldiği ve Denizli Büyükşehir’de “yardım mesaisine” başladığı öğrenildi.  Bozbaş’ın mevcut Genel Sekreter Mustafa Ünal’ın istifasından sonra atamasının gerçekleştirileceği de bildirildi.



DENİZLİ; BAŞKAN VEKİLİ MARIM’I BEKLİYOR
Öte yandan CHP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun yeni üst düzey belediye yöneticilerini ne zaman oluşturacağı ve bunu yaparken nelere dikkat edeceği de büyük bir merakla beklenen konular arasında yer alıyor. İddialara göre CHP Pamukkale’den Kontenjan Birinci sıra Belediye Meclis Üyesi seçilen Denizli’nin CHP’li Efsane Başkanı Ali Marım’ın Osman Zolan döneminin Başkanvekili Ali Değirmenci’nin yerine; Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun Büyükşehir Başkan Vekili olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 2 aylık propaganda döneminde Başkan Çavuşoğlu ile birlikte, yan yana ve omuz omuza politik çalışma yapan Denizli Belediyesi’ni 10 yıl ile en uzun yöneten “İkinci Başkan” olan Ali Marım, bu süreç boyunca “Bu seçimi açık ara kazanacağız. Yerel yönetimlerde 1989’’un SHP Fırtınası’nın bir benzerini de şimdi yaşayacağız” sözüyle de ön plana çıkmıştı. Marım’ın ilk Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Vekili yapılması bekleniyor.



25 YIL ARADAN SONRA…
31 Mart Yerel Seçimlerinde, CHP adayı olarak 25 yıl sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Bülent Nuri Çavuşoğlu, oyların yüzde 48,12'sini alarak sandıktan birinci çıktı. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından da İl Seçim Kurulunda düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını aldı. Daha sonra da Denizli Büyükşehir Belediye binasına geçerek miting havasında gerçekleşen bir törenle Başkan Zolan’dan başkanlık makamını devraldı.  
fixed-whatsapp-icon