Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

462 Yazı

(EKOPOLİTİK) DENİZLİ’DE SİYASET ERKEN ISINDI

2023 Genel Seçimlerine yaklaşık 100 gün kala Denizli’de siyasi hareketlilik çoktan başladı. Kulis yarışında en şenlikli siyasi parti teşkilatı CHP Denizli olarak ön plana çıkarken, AK Parti, MHP ve İyi Parti ile “Solun solu” partiler de CHP’den pek geri kalmıyor.

Denizli’de bu hafta sonu gerçekleşen Kale Tütün Mitingi ile başlayan politik hareketliliğin önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli ziyareti ile iyice artması bekleniyor.



**CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
BU CUMARTESİ DENİZLİ’DE
**Denizli'ye gelişi daha önce 2 kez ertelenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli ziyareti tarihi netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Honaz Tünelinin de aralarında bulunduğu toplu açılış töreni için 28 Ocak Cumartesi günü Denizli'ye geliyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumartesi günü saat 13.00’de 29 Ekim Bulvarı’nda toplu açılış törenini gerçekleştirecek ve halka hitap edecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Yücel Güngör ile AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Cahit Özkan ve Nilgün Ök Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi ile ilgili hazırlıkları sürdürürken, hizmete girecek olan Honaz Tüneli; İzmir, Aydın, Denizli, Antalya, Muğla, Uşak, Ankara güzergahında, önemli bir geçiş noktası olacağı da bildirildi. 2 bin 600 metre uzunluğundaki Honaz Tüneli’nin yapım çalışmaları Denizli'nin Cankurtaran Mevkiinde 2011 yılında başlamıştı. Denizli’de şehir içi trafiğini de rahatlatacak tünel sayesinde şehirlerarası seyahat süresi de 28 dakikadan 9 dakikaya inecek.



**KARACA; “TÜTÜNÜNÜZÜ MAYIS
SONUNA KADAR TESLİM ETMEYİN!”
**Son yılların en büyük tütün mitingi hafta sonu Denizli’de yapıldı. Aydın, Manisa, Muğla, Uşak ve Denizli'nin ilçelerinden Kale’ye gelen 5 binin üzerinde tütün üreticisi "Kilogram başına 100 liradan aşağısını kabul etmiyoruz" diye haykırdı.



Mitinge öncülük eden ve üreticilere destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Bundan sonra fiyatı üreticiler belirleyecek” derken; CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise, “Üreticinin kasketi 20 yıldır yerde sürünüyor” dedi. Karaca üreticileri şirketlere mahkum etmeyeceklerini belirterek, “Mazot, gübre, ilaç, yevmiye, dönüm başı ödenen kiralar en az üç katına çıkmış ama tütüncünün ekmeğine bir kat zammı bile çok gördüler. Tütünlerinizi Mayıs sonuna kadar kesinlikle teslim etmeyin. Haziranda en az 100 liradan tütünlerinizi 6’lı masanın iktidarı alacaktır” dedi.




**CHP DENİZLİ İL BAŞKANI BELLİ OLDU GİBİ…
**Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun vekil adaylığı için istifasının ardından siyasi arenada gözler “CHP Denizli’de yeni il başkanı kim olacak?” sorusu ve kulislerine çevrilirken, il başkanlığı için çok sayıda politik aktör arasında en fazla konuşulan ve ön plana çıkan isimler; “Osman Bartal, Ali Osman Horzum ve Sedat Demirci” haline geldi. Bu isimlerin içinde ise en öne çıkan ismin ise Ali Osman Horzum olduğu, Horzum’u ise Osman Bartal ve Sedat Demirci’nin takip ettiği öne sürüldü.



**SOL PARTİ İL BAŞKANI DOĞAN
**10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle iki hafta önce bir açıklama yapan ve “Susturamayacaklar!” diyen Sol Parti Denizli il başkanı Kamil Doğan, “Gerçeği arayan ve aydınlatan gazetecilere selam olsun” demişti. Kurucu il başkanı Orhun Çoban’ın ardından gerçekleştirilen il kongresinde Sol Parti Denizli’nin yeni il başkanı seçilen Avukat Kamil Doğan seçimlere Sosyalist Güç Birliği platformu çatısı altında katılacaklarını belirtti. 

Ayrıntılar bu hafta bu köşede. Bu yazıları ve kulis haberlerini sakın kaçırmayın…
fixed-whatsapp-icon