Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

575 Yazı

EKOPOLİTİK: DENİZLİ’DE 30 AĞUSTOS; “EDİP AKBAYRAM’LI BAYRAM!”

**ÇAL’A ÇAVUŞOĞLU ELİ DEĞDİ!

**ÖĞRENCİ BURSU’NDA DENİZLİ REKORU!




“Sosyal Belediyecilik” anlayışını birinci ilke olarak uygulayan CHP’li Belediyeler aldıkları kararlarla bunun örneklerini sergilerken, Denizli’de CHP’li 3 Belediye (Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi Belediyesi) “rekor” sayıda öğrenciye burs vereceğini açıkladı.



DENİZLİ’DE CHP’Lİ 3 BELEDİYEDEN REKOR SAYIDA ÖĞRENCİYE  BURS!
Buna göre Merkezefendi Belediyesi; 4.000 orta öğretim ve lise öğrencisine burs vereceğini duyururken, Pamukkale Belediyesi 2.500 öğrenciye burs kararı aldı. Bu arada Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden ise 5 veya 6 bin öğrenciye burs kararının çıkması bekleniyor. Özetle; Denizli Büyükşehir ve iki büyük ilçesi Pamukkale ile Merkezefendi Belediyelerinin toplam 12.500 öğrenciye burs vererek önemli bir rekora imza atacağı kaydediliyor. Ayrıca CHP’li Belediyelerin öğrencilere “okul giysisi, okul çantası, kırtasiye malzemesi” gibi destekler de vereceği bildirildi.



ERTEMUR’DAN ÖĞRENCİLERE HAFTALIK 150 LİRA OKUL HARÇLIĞI
Evet, CHP’li Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısından eğitim yardımı kararı çıktı. Gündeme gelen maddeye göre yeni eğitim-öğretim yılından itibaren ihtiyaç sahibi toplam 2 bin 500 ortaokul ve lise öğrencisine 8 ay boyunca eğitim yardımı verilecek. Bu yıl ki eğitim yardımı miktarı ise aylık 700 TL olacak. Öte yandan sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarına 2019 yılından itibaren kesintisiz devam eden Merkezefendi Belediyesi ve Başkan Şeniz Doğan’ın eğitime destekleri sürüyor.



ŞENİZ BAŞKAN 6 YILDIR ÖĞRENCİNİN YANINDA!
Merkezefendi Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının ilk ve ikinci oturumunda, ilçe sınırları içerisinde ortaöğretim, lise ve dengi devlet okullarında eğitim-öğretim gören 4 bin öğrenciye öğrenim desteği imkanı sağlama önerisi oy birliği ile kabul edildi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 4 bin öğrenciye aylık 600 TL öğrenim yardımı sağlanacak. Eğitim gören en çok 4 bin öğrenciden en az 500 öğrencinin meslek lisesi öğrencisi olmasına özen gösterileceği belirtildi. Meslek liselerine özendirmek amacıyla Merkezefendi Belediyesi meslek lisesi öğrencilerine de öğrenim desteği imkanı sağlıyor.



CHP’Lİ BELEDİYELERDE HEDEF; 15 BİN ÖĞRENCİYE BURS!
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden ise 6 bin öğrenciye burs kararının çıkması beklenirken, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında öğrenci başına aylık verilecek bur rakamının 750 lira olması bekleniyor. Denizli’nin CHP’li üç büyük belediyesi toplam 12 bin 500 orta ve lise öğrencisine burs kararı verirken, diğer 13 CHP’li ilçe belediyesinin vereceği burslarla bu rakamın 15 bi öğrenciye çıkması bekleniyor.



DENİZLİ’DE EDİP AKBAYRAM SEVİNCİ!
Ünlü Sanatçı Edip Akbayram Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Çınar Meydanı’nda düzenleyeceği 30 Ağustos Zafer Bayramı Halk Konseri ve 27. Çal Bağbozumu Festivali (7-8-9 Eylül) için Denizli’ye geliyor. Ünlü sanatçıyı çok seven Denizlililer 30 Ağustos ve 7 Eylül konserlerini büyük bir heyecanla beklerken, Akbayram’ın artık Denizli’de sık sık konser alanlarını dolduran etkinliklerde boy göstermesi de bekleniyor.



30 AĞUSTOS COŞKUSU EDİP AKBAYRAM İLE KATLANACAK!
Evet, Edip Akbayram önce Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Çınar Meydanı’nda düzenleyeceği 30 Ağustos Zafer Bayramı Halk Konseri’nde sahne alacak. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu Denizli Halkı’nı 30 Ağustos’ta Çınar Meydanı’nda hep birlikte Sabahattin Ali’nin şiirinden uyarlanan ünlü şarkı “Aldırma gönül, aldırma..”yı söylemeye davet ederken, meydanın Nazım Usta’nın “İnanın güzel günler göreceğiz çocuklar, güzel ve güneşli günler. Motorları maviliklere süreceğiz” dizeleriyle coşması bekleniyor. 



Edip Akbayram bir konser de 27. Çal Bağbozumu Kültür Ve Sanat Festivali’nde 7 Eylül’de Çal’da verecek. Belediye Başkanı Ahmet Hakan’ın duyurduğu 27. Çal Bağbozumu Kültür Ve Sanat Festivali 6-7-8 Eylül 2024 Programı ise özetle şöyle; 6 Eylül Cuma Grup Abdal konseri, 7 Eylül Cumartesi Sahra Neo Project  ve Edip Akbayram Konseri 8 Eylül Pazar Ozan Ozanca ve Melek Mosso Konseri. Festivalin sunucusu ise Doğukan Alsay.



851 YILLIK GELENEK 24-25 AĞUSTOS’TA ÇAL AŞAĞISEYİT’TE!
Eylül ayındaki bu festival öncesi Çal’da çok önemli bir etkinlik, yani; “851 Yıllık Gelenek” olan; Çal Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme Yarışması ve Çoban Bayramı” da var. … Çal Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı 24-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.



ÇAL’DAN BİR EDİP AKBAYRAM ÖYKÜSÜ!
Edip Akbayram’ın Çal Konseri deyince ilçenin usta sanatçı ile ilgili 46 yıl önce yaşanmış gerçek bir öyküsünü de atlamadan geçmeyelim istedik. Öykünün anlatıcısı ise Çal’ın tanınmış isimlerinden (dostumuz) İhsan Erdemir’di. İhsan Erdemir’in “Kaptan’a söz vermişti, Kaptan ve Edip Akbayram” başlığı ile paylaştığı hikaye ise özetle şöyle; “Kaptan'a söz vermişti. Kaptan ve Edip Akbayram; “Rahmetli Kaptan Osman abimiz Edip Akbayram'ın Denizli’de kaldığı oteli bastı mı? Ben, otele gidip konuştuğunu biliyorum. Konu şöyle gelişti; 1978 yılıydı, Osman abi Denizli'ye konsere gelecek olan Edip Akbayram'ın organizatörü ile anlaşır. Akbayram ertesi gün Çal'a gelecektir. Kaptan herkese ilan eder; Edip, Çal'da! diye. Ancak Kaptan Osman Edip Akbayram’ın Denizli konserinden Çal’a gelmeyeceğini öğrenir. Ertesi gün bi duyduk, Kaptan Edip Akbayram'ın kaldığı oteli basmış, ya da gece 2 de otele girmiş. Konuşmuşlar, Edip Akbayram ‘başka bi zaman gelecem’ diye söz vermiş. Anlaşmışlar… Ne diyeyim? Kaptan abi işte geliyo valla…”



ÇAL’A ÇAVUŞOĞLU ELİ DEĞDİ!
CHP’li Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan bir süredir ilçe merkezinde belediye yakınında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ilçe halkı için gönderdiği –“Katı Gübre Dağıtma Makinesi, Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi, Üzüm Eleme Makinesi
 Ve Üzüm Ve Domates Sıkma Makinesi” gibi tarımsal makine ve techizatı sergiliyor.



Başkan Hakan, Çal Çiftçisinin hizmetine sunulan tarım makineleri için Başkan Çavuşoğlu’na teşekkürlerini sunarken, Çal halkının da bu desteklerden dolayı mutlu olduğunu duyurdu. Kısacası; “Çal’a Başkan Çavuşoğlu eli değdi” ve ilçede değişimin ilk kıvılcımları da çakılmış oldu. (Bu arada Çal Garası Taraftar Grubu da Başkan değişiminin Süper Amatör Lig’de oynayan Çal Belediyespor takımına daha fazla destek anlamına gelmesi için beklenti içinde)



fixed-whatsapp-icon