Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

459 Yazı

(EKOPOLİTİK) CUMHUR İTTİFAKI DENİZLİ’DE ÜÇ İSİM; “BİR BAŞKAN VE İKİ ADAY!”

**“Denizli’de yeniden vekil çıkaracağız!” Mehmet Ali Yılmaz; “Ekolojik Denge Ve İklim Krizi Seçimler dahil her zaman birinci önceliğimiz olmalı”, Birtürk Yine ve Yeniden Aday, AK Parti Denizli’nin ağır topu Birtan Şahan; “Vekil adayları dışarıdan değil içerden seçilmeli..”

MHP Denizli’nin İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’la hazırlandığı 14 Mayıs Seçimleri “MHP’nin en fazla vekil aday adayı başvurusu aldığı” seçim oldu. Seçim hazırlıklarını hızlı bir şekilde sürdüren MHP Denizli’de 23 isim aday adayı başvurusu yaptı. MHP’de hedef 2018 genel seçimlerinde milletvekili çıkarılamayan Denizli’de yeniden milletvekili veya milletvekilleri çıkarmak.



DENİZLİ’DE YENİDEN VEKİL ÇIKARACAĞIZ!
Evet, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’la en parlak dönemini yaşıyor. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin ve 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili çalışmalara hız veren ve geçtiğimiz günlerde aday adaylarını tanıtan Yılmaz “Biz Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak Denizli kentinde ve Türkiye’de Cumhur İttifakı olarak şehrimizde ülkemizde başarılı olmak suretiyle yeniden Ülkücü ve Milliyetçi Hareket, MHP vasıtasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilir hale gelecek” dedi.



EKOLOJİK DENGE VE İKLİM
KRİZİ BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ
Her açıklamasında “ekolojik ve iklim değişikliğinin çağımızın en önemli sorunu olduğuna” vurgu yapan MHP’nin genç il başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Bizim için ülke ve dünyanın geleceği her şeyden önemli. İnsanlığın ortak yaşam alanı olan çevre sorunları, gelecek nesillerin en büyük sorunlarından biri olarak karşımızdadır. İklim değişikliği, kuraklık, susuzluk ve benzeri olumsuzluklar insanlığın karşı karşıya kaldığı yaşamsal sorunlardır. Bu sebeple gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak, yeşil alanların korunması ve artırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi çok büyük önem arz etmektedir. Çevremize sahip çıkmak ve özenle korumak hepimizin temel görevidir. Ekolojik sorunlar ve iklim krizi seçimler dahil her dönem birinci önceliğimiz olmalı” dedi.



YILMAZ VE PARTİSİ DEPREM BÖLGESİNDE
MHP Denizli İl Teşkilatı, Başkan Mehmet Ali Yılmaz önderliğinde depremin en çok yıkıma yol açtığı illerden biri olan Hatay’a giderek çadır kamplarda yaraları sardı.Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından etkilenen illerde çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Depremin ilk gününden bu yana desteklerini sürdürmeye devam eden MHP Denizli İl Teşkilatı, Başkan Mehmet Ali Yılmaz önderliğin yardım malzemeleriyle beraber Hatay iline gitti. Depremin en çok yıkıma yol açtığı illerden biri olan Hatay’da Denizli Valisi Ali Fuat Atik’i ziyaret eden Başkan Yılmaz, ardından çadır kamplara gitti. Burada çocuklara oyuncak dağıtarak yüzlerini güldüren MHP Denizli İl Teşkilatı, aileleri de yalnız bırakmayarak acılarını paylaştı.



BİRTÜRK YİNE VE YENİDEN ADAY
MHP Denizli’nin 3 dönem il başkanlığı görevini yürüten Denizli’nin ünlü ve  tanınmış ülkücü il başkanı Cafer Birtürk 14 Mayıs Seçimi öncesi vekil aday adayı oldu. Ve Denizli Vekil listesinin iddialı isimlerinden biri olarak öne çıktı. MHP’nin sıcak mücadele geleneğinden bir isim olan Birtürk MHP’nin Denizli oy oranını en üst noktaya çıkaran kadrolardan biri oldu.



CAFER BİRTÜRK KİMDİR?
Cafer Birtürk, 1952 senesinde Denizli'nin Tavas ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Denizli’de tamamladı. Evli 2 çocuk babası. Denizli’de Ülkü Ocaklarını kuran ilk ekip içinde yer aldı. Yükseköğrenimini İstanbul’da tamamladı. Üniversite öğrencisiyken “okul başkanlığı, rahmetli Mehmet Gül döneminde Ülkü Ocakları İstanbul Başkan Yardımcılığı ve Edirnekapı Öğrenci Yurdu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İstanbul'da okurken Akbank Genel Müdürlüğünde 3 yıl yöneticilik yaptı. Denizliye döndüğünde bir firmada 3 yıl satış müdürlüğü görevi yaparken, rahmetli Alparslan Türkeş tarafından Denizli Gençlik Kolları Başkanlığı’na atandı. Gençlik kollaraı başkanlığı döneminde siyasi olaylar nedeniyle tutuklandı ve 2 yıl Mamak Cezaevi A Blokta tutuklu kaldı. 2 yıl da İzmir ve Acıpayam cezaevinde yattı. 3 kez idamla yargılandı. Cezaevleri yıllarından sonra, Doğan Bisküvileri gibi gıda sektörünün öncü firmalarında çalıştı ve 15 yıl bölgeler müdürlüğü yaptı. Bankacılık ve sigortacılık yapan Birtürk, ülkü ocaklarından yetişen bir siyasetçi.



MHP’NİN DENİZLİ’DE EN YÜKSEK OY
ORANINI YAKALADIĞI YILLARIN İSMİ!
Birtürk, 1994-1999 ve 2009-2011 yılları arasında MHP’den Denizli İl Genel Meclisi üyeliği ve grup başkan vekilliği yaptı. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Milliyetçi Hareket Partisi 25. Dönem 2. sıra milletvekili adayı oldu. 1 Kasım seçimlerine de yine MHP Denizli 2. sıra adayı olarak katıldı. 18 Şubat 2016’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Denizli İl Başkanlığına getirildi. Aralıksız 3 dönem MHP Denizli İl Başkanlığı yaptı. 2019’da yapılan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak girilen seçimde Çal ve Buldan İlçe Belediye Başkanlıkları’nı MHP adayları ile kazandı. Parti örgütlerinin tüm borçlarını sıfırladı. Ve MHP Denizli’ye mülkü MHP’ye ait bir il binası kazandırdı.



AK PARTİ DENİZLİ’NİN AĞIR TOPU ŞAHAN; “VEKİL ADAYLARI DIŞARDAN DEĞİL İÇERDEN OLMALI..”
Denizli, Aydın ve Muğla’da yatırımları olan ve AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte politikaya giren Denizli’den vekil adayı olan iş insanı ve AK Parti’li politik aktör Birtan Şahan oldukça iddialı. Ege bölgesinin önemli illerinde yatırım ve ortaklıkları bulunan Şahan, “Denizli’nin milletvekili adayları başta Denizlili olmalı” diyor. Ve ekliyor; “AK Parti’nin milletvekili adayları işinde, aşında düzgün insanlar olmalı. AK Parti düşüncesinde olmalı. Hangi parti olursa olsun iyi insanların siyasete atılıp aday olması gerekli. Kesinlikle adaylar ve vekil olacak isimler dışarıdan değil, içerden, Denizli’den isimler olmalı. Bu kentli olan ve yaşayan insanlar kentin sorunlarını Ankara’ya daha iyi aktaracaktır.”



BİRTAN ŞAHAN KİMDİR?
Birtan Şahan 54 yaşında Denizlili bir politikacı ve iş insanı. İktisat Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksek Okulu mezunu. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana il ve ilçe örgütleri ile partinin çeşitli kademelerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı. Ve belediye meclisi üyeliği ve grup başkan vekili olarak görevler aldı. Milletvekili ve belediye başkan aday adayı oldu. Serbest muhasebeci ve Mali Müşavir de olan Birtan Şahan; “SPK Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanı, SPK Kredi Derecelendirme Uzmanı, SPK Bağımsız Denetçi, KGK Bağımsız Denetçi ve Gayrı Menkul ve Konut Değerleme Uzmanı” gibi ünvanlara da sahip. Denizli, Aydın ve Muğla’da faaliyet gösteren şirket ve kuruluşların sahibi bir iş insanı olan Birtan Şahan’ın ticari faaliyetleri; “Kalbim Gıda, Denizli, Muğla, Aydın Ülker Distribütörlüğü, Başak Gıda Denizli, Muğla, Kütahya, Uşak, Manisa, İzmir ve Aydın Franchise, Atasoy Ortak Sağlık Birimi ve Atasoy Bağımsız Denetim A.Ş.” de sürüyor.

ADETA BÖLGE VEKİL ADAYI
Evet, Denizli ve bölgeyi çok iyi tanıyan ve bilen bir isim olan Birtan Şahan “Denizli, Aydın, Muğla Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak” yatırım ve ortaklıkları ile bir bölge milletvekili gibi görev yapabilecek niteliklere de sahip bir aday adayı olarak dikkat çekiyor. Şahan, haftanın yedi günü Denizli dışında Aydın, Muğla, Manisa ve Uşak illerinde de ziyaretler gerçekleştiriyor. Hem iş, hem de politika turları atıyor. 

YARIN;

**DENİZLİ’NİN İKİ ESKİ VALİSİ YAVUZ ERKMEN VE AHMET ALTIPARMAK İYİ PARTİ’DEN ZONGULDAK VE ANKARA 1. BÖLGE’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU..

**CHP’Lİ MİMAR SÜLEYMAN BOZ’DAN DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN HAKKINDA “ÖVGÜ” GİBİ BİR POLİTİK SAPTAMA…

 
fixed-whatsapp-icon