Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

427 Yazı

(EKOPOLİTİK) CHP SAHAYA İNDİ, KESKİN VE KARACA İKİNCİ TURA DÖNDÜ!

**“NASIL HONAZ’DA VE İSTANBUL’DA BAŞARDIYSAK BU KEZ YİNE BAŞARACAĞIZ!”, KARACA İÇİN ŞİİR YAZDI, KLİP YAPTI.. “HERŞEY CUMHURİYET’E OLAN BORCUMUZ ADINA!”

14 Mayıs Seçimleri’nde Cumhurbaşkanlığı yarışının ikinci tura kalması sonrası yeni seçilen vekiller iki günlük aranın ardından sahalara dönmeye başladı.



Denizli milletvekilleri ve ittifakların paydaşı siyasi parti örgütleri şimdi oy dağılımlarını gösteren “ilçeler haritasını” önlerine aldılar ve yeniden hangi ilçede seçim çalışması ve taraması yapacaklarının planlaması ve bölüşümü üzerine harekete geçtiler. AK Parti, CHP ve İyi Parti Milletvekilleri ikinci tur için en çok çalışan isimler olarak yoğun bir programla sahaya yayıldı. 




CHP SAHAYA İNDİ, KESKİN VE
KARACA İKİNCİ TURA DÖNDÜ!
Bu arada CHP Denizli Seçim Koordinasyon Merkezi; İl Başkanı Ali Osman Horzum ile SKM Başkanı Ali Marım ve SKM Başkan Yardımcısı Zafer Gönenç ile Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan başkanlığında toplandı.



İçinde eski il ve merkez ilçe başkanlarının da bulunduğu CHP Denizli’nin ağır topları, eski milletvekilleri ve önde gelen isimleri; “Selahattin Koçdemir, Niyazi Oğuzlar, Ali Rıza Ertemur, M. Ali Orpak, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Mahir Akbaba, Arif Balkanay,  Sedat Demirci, Mustafa Çallıca, Ahmet Divarcı, Özcan İlhan, Ayşe Hazer ve Himmet Yavaş” ilçelerde tarama ve siyasi çalışma yapmak üzere bir araya geldi ve ellerinde son seçimlerin oy dağılımlarının da bulunduğu dosyalarla sahaya yayıldılar.



Bu arada 14 Mayıs seçimi öncesi 40 gün boyunca Denizli’nin bütün ilçelerinde çalışmalar yürüten ve 250 bin “Atatürk Rozeti, kalem, defter ve kırtasiye malzemesi” dağıtan CHP’nin önemli ismi eski Genel Sekreter, Genel Başkan Yardımcısı ve Bakan Adnan Keskin de seçimin ikinci raundu için sahaya inen önemli bir isim oldu. 



“HERŞEY CUMHURİYET’E OLAN BORCUMUZ ADINA”
Adnan Keskin 14 Mayıs Seçimlerinden bir gün önce Denizli’deki çalışmalarını tamamlamış ve bir mesaj yayınlayarak Ankara’ya geri dönmüştü; Adnan Keskin’i “Her şey Cumhuriyet’e olan borcumuz adına!” başlıklı mesajı ise şöyle olmuştu; “Ulu Önder Atatürk 'ün Bize  Emaneti Olan Cumhuriyetin  Temel Değerlerini Koruyarak  Cumhuriyeti Ebediyete  Kadar Yaşatmak ve Ülkemizde  Demokrasinin Kökleşmesi, Yurttaşlarımızın Barış ve Birlik İçinde Güzellikleri Paylaşarak Yaşamasını Sağlamak İçin 30 Gündür Memleketim Denizli de İlçelerimiz ve Mahallelerinde (Köyler) Yürüttüğüm Siyasi Çalışmalarımı Bugün İtibariyle (13 Mayıs) Tamamladım.52 Yıllık Siyasi Yaşamımdaki Şahsıma 5 Dönem Milletvekilliği Onurunu  Yaşatan Partili, Partisiz Tüm Denizli li Hemşehrilerimize Teşekkür ve Saygılarımı Sunarım . Seçimin Barışımıza ve Dostluğumuza Katkı Yapmasını Diliyorum . Partim CHP' sinde Genel Başkanlık Hariç; Bakanlık ve Tüm Parti Makamlarında Onur ve Şerefimle Görev Yaptım. Bu Güzel ve Onurlu Görevleri Yapmamı Sağlayan Partimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ü Şükran ve Saygıyla Anıyorum....



KESKİN; “HER SEÇİME
KAZANMAK İÇİN GİRİLİR”
Adnan Keskin bu mesajından 4 gün sonra memleketine döndü ve “yeni, yine, yeniden mücadele” diyerek yeniden saha çalışmalarına başladı Keskin “Her yeni seçime, kazanmak için girilir. Cumhuriyet’e olan borcumuzu ödemek için yeniden başlıyoruz ” diyerek politik mücadelenin hiç bitmeyeceğini bir kez daha ispatlayan isim oldu.



GÜLİZAR BİÇER KARACA
İÇİN ŞİİR YAZDI, KLİP YAPTI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca için şiir yazıldı ve bu şiir müzik eşliğinde bir klibe dönüştürüldü. Karaca’nın 14 Mayıs seçimi öncesi son CHP Mitingi’ni gerçekleştirdiği Çivril’in Gürpınar kasabasında kendisi için yazılan şiirle duygulanmıştı.



İşte Karaca’ya bir vatandaş tarafından yazılan ve daha sonra müzik eşliğinde okuyarak klibe dönüştürülen o şiirin sözleri; “Siyasette aranılan profil/ Problem çözücü mükemmel vekil/ Arz ettiğim tespit iltifat değil/ Değmesin nazarlar Gülizar Hanım/ Dertlerle dertlenir halka karışır/ Hakkın, adaletin yükünü taşır/ Karınca ile arı ile yarışır/ Söz değil bal yapar Gülizar Hanım/ Şahsına münhasır göz içi güler/ Samimi niyetle gözyaşı siler/ Gıpta edilecek duruş sergiler/ Hizmette bir rehber Gülizar Hanım/ Gezmediği şehir yok ki ülkemizin/ Medarı iftiharı Denizlimizin/ Zaman mevhumu yok gece gündüzün/ Topyekün seferber Gülizar Hanım/ Güç kuvvet bahşetsin yüce yaradan/ Çarenin umudun adresi insan/ Seçimden seçime değil her zaman/ Çalışır koşturur Gülizar Hanım..”



“NASIL HONAZ’DA VE İSTANBUL’DA
BAŞARDIYSAK YİNE BAŞARACAĞIZ” 
Evet, 14 Mayıs Seçim değerlendirmesi ve ikinci tur seçimi ile ilgili bir mesaj da CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’dan geldi. Karaca sosyal medya paylaşımında şu mesajı verdi; “Sevgili hemşehrilerim sandıklara gelerek oyunuzu kullandınız. Demokratik hakkınızın gereğini yerine getirdiniz. Sevgili yol arkadaşlarım vatandaşımızın oyuna sahip çıkmak için büyük fedakarlıklar göstererek oylarımıza kararlılıkla sahip çıktınız. Herkese çok teşekkür ediyorum. Beklediğimiz hedefimiz olan baharı getirmeyi ilk turda sağlayamadık. Hepimiz buruk, üzgün ve kırılganız.Ancak daha bitmedi. Nasıl Honaz’da başardıysak, nasıl İstanbul’da başardıysak yine başaracağız.  Vazgeçmeyeceğiz, Kazanacağız, Başaracağız. Haydi tekrar başlıyoruz.”



KEPENEK; SİZE SÖZ, BİR KEZ DAHA “HONAZ
VE İSTANBUL SEÇİMİ ÖRNEĞİ” YAZACAĞIZ!
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilçe genelinde 950 oy farkı ile 1. olan ve tercihini Kemal Kılıçdaroğlu için kullanan Honaz’lı seçmen, mahalle mahalle Honaz’ın CHP’li Belediye Başkanı Yüksel Kepenek tarafından ziyaret ediliyor. Başkan Kepenek önce Dereçiftlik Köyünü ziyaret etti. Yüksel Kepenek; Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 91’lik bir rekor oy oranı ile destek veren Dereçiftlik sakinleri ve Muhtar İsa Kahyaoğlu’na teşekkür etti.



Ardından Honaz Menteşe Köyü’ne geçen Kepenek, “Seçimde bizlere ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 75 gibi önemli bir oranda destek veren mahalle sakinlerimize ve Muhtarımız İsmail Erçetin’e çok teşekkür ediyorum” dedi.



Daha sonra Karaçay’a geçen ve Karaçay Mahalle Muhtarı Hasan Acar ile mahalle halkını ziyaret eden Başkan Kepenek burada yüzde 71 oranında bir oy ile CHP ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’da destek veren seçmenlere teşekkürlerini iletti. Ziyaretlerde CHP Honaz İlçe Başkanı Mustafa Çelik de Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’e eşlik etti.
fixed-whatsapp-icon