Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

504 Yazı

(EKOPOLİTİK) CHP EMEKÇİ MİTİNGİ DENİZLİ’DE OLABİLİR!?

**ASGARİ ÜCRETE ZAM GELMEZSE CHP’DEN “EMEKÇİ MİTİNGLERİ” GELİYOR!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir emek kentinde “emek ve emekçi mitingi” yapacaklarını açıkladı. CHP Lideri Özel’e göre bu mitingin yapılacağı kentlerden biri “yoğun bir tekstil işçi kitlesine sahip” Denizli de olabilir. Halk TV’nin “Yeni Bir Sabah” Programı’nda İsmail Küçükkaya’ya konuk olan CHP Lideri Özel “Hükümet eğer asgari ücrete zam yapmazsa” emekçilerin yoğun olduğu bir işçi kentinde “emek mitingi” yapmayı düşündüklerini söyledi.



ÖZEL “CHP’NİN EMEKÇİ MİTİNGİ DENİZLİ’DE DE OLABİLİR!”
Özgür Özel, “Eğer asgari ücrete zam yapmamaya kalkarlarsa Temmuz ayının başında ya da Temmuz ayı gelmeden, Kurban Bayramı’ndan hemen sonra çok sayıda emekçinin olduğu bir kentte miting yaparız. Nerede olacağı belli değil ama bu mitingi bir emek kentinde yapmak isterim. İlk akla gelenler şehirler ise; Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Denizli ya da Manisa olur” dedi.





CHP’DE TEMATİK MİTİNGLERE DEVAM
CHP’nin atanmayan öğretmenlerle başlayıp, “emekliler ve çay üreticileri” ile süren tematik mitinglerinin devam edeceği bildirildi. Halk TV’nin İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir sabah programında konuşan CHP Genel  Başkanı Özgür Özel, “Asgari ücretin durumuna göre, nerede olacağı belli değil ama bir emek kentinde miting yapmak isterim. Yani İlk akla gelenler; Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Denizli, Manisa. Çok sayıda emekçinin bulunduğu işçi kenti geleneğine sahip şehirler. Bakın tematik mitinglerde şuna önem veriyoruz. Ben çay mitingini İstanbul'da yapsam olur mu? Olmaz. Öğrencilerle, atanmayan öğretmenlerle ilgili miting yaptık. Orada dedik ki bu mitinge atanmayan öğretmenler gelsin. Ve Özgür Bey'e, İstanbul İl Başkamıza şunu dedik.



Tüm ilçelerden atanmayan öğretmenler ve bu konuda hassas aileler miting meydanında CHP örgütü yoktu. Emekli mitinginde hepsi emekliydi, giyimiyle, kuşamıyla, yaşıyla, tarzıyla… Bir de bize muhalif basın elde kamera aralarında geziyordu. Eğer ki emekli mitingini biz Cumhuriyet Halk Partililerle doldursaydık, (yani içlerinde elbette üyelerimiz var) ama örneğin 20'li yaşlarında binlerce kişiyle orayı doldursaydık (gençlik kollarıyla) ‘bakın emekli mitingine’ denecekti. Ama o kameraların hepsi meydanın tamamında 81 ilden gelmiş yoksul emeklileri gördüler. İnanılmazdı yani, inanılmaz. Tematik mitinglere devam edeceğiz, ihtiyaç neredeyse orada ve emekçi mitingini de emekçilerle yapacağız” dedi. Tekstil sektörünün en büyük üretim merkezlerinden biri olan ve emek yoğun sanayi kümelenmesi ile dikkat çeken Denizli; “Afyon, Burdur ve Nazilli” gibi yerleşimlerden emek göçü alan bir kent. Bundan dolayı tematik olarak tam bir “işçi ve emekçi kenti” özelliğine sahip.



ÇINAR MEYDANI’NDA AÇILAN “NAZIM USTA’YA SAYGI SERGİSİ’NE” BÜYÜK İLGİ!
Haziran ayı Denizli’de adeta “değişim ve dönüşümün” ilk tomurcukları gibi patlayan etkinliklerle kendini göstermeye başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği’nin birlikte düzenlediği “61 yıllık hayatın, 61. ölüm yıldönümü” Nazım Hikmet Karikatür Sergisi Belediye Önü Delikliçınar Meydanı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından açıldı.



Sergi Denizlililer tarafından büyük bir ilgiyle karşılanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise yaptığı sosyal medya açıklamasına yine bir Nazım Hikmet Şiiri ile başladı. Başkan Çavuşoğlu,  “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine. Tüm Hemşehrilerimi Salı günü saat 20.00’ye kadar Delikliçınar Meydanı’nda toplam 50 eserin yer aldığı bu özel sergimizi görmeye bekliyorum. Karikatürcüler Derneği işbirliği ile Türk şiirinin ve edebiyatının unutulmaz ve evrensel ismi Nazım Hikmet’i burada sergilenen bu birbirinden  anlamlı karikatürlerle yad etmekten mutluluk ve onur duyuyoruz” dedi.



Yine Denizli Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde (Çarşamba)  bir “Çevre Günü” karikatür sergisi gerçekleştirecek.



YARIN; POLİTİKA GENÇLEŞTİRDİ VE ONLAR 20 YAŞINA İNDİ! ANKARA’DA YILMAZ BÜYÜKERŞEN, DENİZLİ’DE ALİ MARIM!
fixed-whatsapp-icon