Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

518 Yazı

(EKOPOLİTİK) CHP DENİZLİ’DEN DERİN BİR FOTOĞRAF!

**İKİ ÇARPICI FOTO; “KONGRELER ÖNCESİ, KONGRELER SONRASI!”, ERTEMUR’UN KARACA ELEŞTİRİSİ 94. MADDE İLE BOŞA DÜŞTÜ! ATLI; “PARTİ TABELASINI GÖTÜRÜN EVİNİZE ASIN, BOŞA KİRA ÖDEMEYİN!”

CHP’nin bu iki büyük ilçe kongresinde kazananlar kaybetti, kaybedenler kazandı. Özetle eski İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ekibinin desteklediği adaylar iki ilçede de kazandı. Çavuşoğlu ekibinden olan mevcut İl Başkanı Ali Osman Horzum bu kongrelerin “en kaybedeni” idi. CHP Merkezefendi ve Pamukkale Kongreleri’nin “en kazananı” ise daha önce de yazdığımız gibi “işaret ettiği adaylar kazanan” Ali Marım oldu.



BİZE GÖRE; “EN KAZANAN” MARIM OLDU!
Efsane Başkan Marım; başını Bülent Nuri Çavuşoğlu, Mehmet Boyar, Ömer Naci Yağcı ve Ali Osman Horzum’un çektiği ‘CHP Denizli Derin Ekibi’nin ilçe başkan adaylarını destekledi ve işaret etti.



Burada bir notu vurgulamadan geçemiyeceğim; aslında Başkan Marım bu ekiplere “şüpheci ve mütereddit” bir şekilde bakar ve yaklaşır, her daim tarafsızlığını korumaya özen gösterir, isimler üstü bir yerde dururdu. Fakat son seçim yenilgisi Ali Marım’ı da isyan ettirdi ve “değişim, dönüşüm şart” kalkışmasının baş savunucularından biri olmasına yol açtı.





İŞTE FOTOĞRAF, İŞTE O EKİP!
Aslında bu derin ekipte Müjdat İlhan, Bilal Duran, Osman Bartal ve dönem dönem Adil Demir gibi isimler de yer alıyordu. 19 Ağustos CHP Merkezefendi Kongresi ve 20 Ağustos CHP Pamukkale Kongresini destekledikleri adaylar; Müjdat İlhan ve Uğur Coşkun kazanan “Derin Ekip” ya da “CHP Denizli Kıdemlileri” Pamukkale Kongresi sonrası zaferlerini toplu bir fotoğraf çektirerek belgeledi.



İKİ TOPLU FOTO; “KONGRELER
ÖNCESİ, KONGRELER SONRASI”
Aslında aynı ekip ilçe kongreleri öncesi de bir ofiste bir araya gelmiş ve adeta “haklıyız kazanacağız” toplu fotoğrafı vermişti. (Seçimler sonrası bu ekipten kopan Adil Demir, sanırız sadece Pamukkale kongresi sonrası çekilen son fotoğrafta yer aldı) Kısacası iki fotoğrafın kahramanları da aynı isimlerdi. Adeta açık bir savaş başlatmışlardı. Ve bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşmaktan hiç imtina etmiyorlardı.



ERTEMUR ELEŞTİRİLERİNDE HAKLI MIYDI?
Şimdi gelelim CHP Denizli’nin tanınmış ismi Ali Rıza Ertemur’un Merkezefendi kongresindeki konuşmasına; CHP Önceki Dönem Milletvekili Ali Rıza Ertemur seçim başarısızlığı ile ilgili sert konuştu ve Gülizar Biçer Karaca’nın neden bu kongreye katılmadığını sordu. 



CHP’nin efsane Genel Sekreterlerinden Önder Sav’a yakınlığı ile bilinen Ertemur, “Ortada bir seçim başarısızlığı var. Bunu oturup irdelememiz tartışmamız gerekiyor. Hep birlikte. Ben buradan soruyorum. Milletvekilimiz seçim dönemi Genel Başkan Yardımcımız neden bu salonda yok? Niye gelmedi? Gelmeliydi, bu başarısızlığı konuşmalıydık. Salonun bu kadar boş olması beni gerçekten çok üzdü. Kazandığımız bir belediyenin ilçe kongresini yapıyoruz ve 750 kişilik salon boş” dedi. 



BAŞKAN ATLI; “PARTİ TABELASINI GÖTÜRÜN
EVİNİZE ASIN, BOŞA KİRA ÖDEMEYİN!”
Söz alan CHP’li Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ise yaptığı konuşmada “Partimizde sevgi saygı ve güven ortamı yok. Sevmeyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız. Güven olmadan başarı ortamı sağlanamaz. Bizim bu üç unsuru tekrar kazanmamız gerekiyor. Aksi halde yaklaşan yerel seçimde başarı kazanmamız zor. Bir ilçe belediye başkanını delege yazmayabilirsiniz. Çok da önemli değil. Gelip oyumuzu kullanırız, kullanmayız. Siyaseti ailenizle yapacaksınız, parti tabelasını alıp evinize asın boşuna kira vermeyin” dedi.



DEMİRCİ; “SİZİN YAPTIĞINIZI İKTİDAR PARTİSİ YAPIYOR” 
Ali Rıza Ertemur’un konuşması üzerine söz alan Sedat Demirci ise şunları söyledi; “Mevcut siyasi iktidar tarafından devlet eliyle makamlar itibarsızlaştırılıyor. CHP bayrağı altında partimizden makam mevki edinenler, partimiz içindeki makamları ve kişileri itibarsızlaştırmamalılar. Kişiler üzerinden siyaset yapılmamasını önemle rica ediyorum.  Çünkü bizim ilkelerimiz var. CHP böyle bir parti değil”



ERTEMUR’UN KARACA İLE İLGİLİ SÖZLERİ
ANAYASANIN 94. MADDESİ İLE BOŞA DÜŞTÜ!
TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca bulunduğu mevkiinin “tarafsızlık ilkesi” gereği İlçe kongrelerine katılmadı. Karaca’nın CHP Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Kongresi’ne gönderdiği telgraf metni ise eski Vekil Ali Rıza Ertemur’un sözlerini boşa düşürüyordu. İşte kongrelerde de okunan o telgraf; “Değerli Yol Arkadaşlarım; Cumhuriyet Halk Partimizin Gençlik kollarından başlayarak çeşitli kademelerinde görev almanın onurunu sizlerle birlikte yaşadım. Bugün ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili seçilerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna vekalet eden bir Cumhuriyet Kadını olarak, bu onurlu yürüyüşümüze sizlerle birlikte devam edeceğim. TBMM Başkanvekili olarak, tarafsızlık kuralından dolayı görevim gereğince ilçe kongrenizde siz değerli kongre üyelerimiz ve yol arkadaşlarımla birlikte olamamanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar mücadelesiyle, emeğiyle partimize güç veren ilçe başkanı ve yönetici arkadaşlarıma sizler huzurunda teşekkür ediyor, Merkezefendi İlçe Kongremizin öncelikle ülkemiz, Denizlimiz ve Merkezefendi ilçemiz için aydınlık yarınlara uğurlu ve kademli olmasını diliyor, seçilecek olan ilçe başkanımız ve yönetimine başarılar diliyorum”



ANAYASANIN 94. MADDESİ NE DER?
“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başkanvekilleri, üyesi bulundukları siyasî partinin veya parti grubunun Meclis içinde veya dışındaki faaliyetlerine; görevlerinin gereği olan haller dışında, Meclis tartışmalarına katılamazlar; Başkan ve oturumu yöneten Başkanvekili oy kullanamazlar.”

Evet, CHP Denizli’nin iki büyük ve önemli ilçe kongresinden anlatacaklarımız henüz daha bitmedi. Merkezefendi ve özellikle de Pamukkale İlçe Kongrelerinden sıcak ve yakıcı CHP kulisleri sürecek. Bizi izlemeye devam edin. Ve yazılarımızı sakın kaçırmayın…
fixed-whatsapp-icon