Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

518 Yazı

(EKOPOLİTİK) CHP DENİZLİ’DE ÇAVUŞOĞLU KAZANDI, HORZUM KAYBETTİ!

Hafta sonu CHP Denizli’de iki büyük ilçe; Merkezefendi ve Pamukkale’de kongre vardı. CHP Merkezefendi İlçe Kongresi’nde mevcut Başkan Müjdat İlhan ipi göğüslerken, Pazar günü yapılan “olaylı, tartışmalı ve kavgalı” CHP Pamukkale kongresinde ise seçimin 1 oy farkla kazananı Uğur Coşkun oldu.

CHP’nin bu iki büyük ilçe kongresinde kazananlar kaybetti, kaybedenler kazandı. Özetle eski İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ekibinin desteklediği adaylar iki ilçede de kazandı.



Çavuşoğlu ekibinden olan mevcut İl Başkanı Ali Osman Horzum bu kongrelerin “En kaybedeni” idi. CHP Merkezefendi ve Pamukkale Kongreleri’nin “En kazananı” ise daha öncede yazdığımız gibi “işaret ettiği adaylar kazanan” Ali Marım oldu. 



Bu arada CHP eski milletvekili (eski il başkanı ve belediye meclis üyesi) Ali Rıza Ertemur ile CHP’li Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’nın yaptığı kürsü konuşmaları ve sözlerinin aldığı alkışlar ise kongrelerin “en ilginç açıklamaları ve tepkileri” oldu.



ESKİ TÜFEKLER DEĞİŞİMDEN YANA
Kısacası CHP Denizli’de “değişim” taraftarları partinin eski ve yıllanmış kadroları olurken, Genel Merkezi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu savunanlar ise “yeni ve genç isimler ile kadrolar” oldu.



Her ilçe kongresinde “değişim, değişim, değişim” diyen, CHP iktidarının dönüşmesinden söz eden, Genel Başkan Kılıçdaroğu’nu destekleyen isimleri hedef tahtasına yerleştiren CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ve eski İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ekibi Büyük Kongrede yeniden Genel Başkan seçilecek bir isim (Kemal Kılıçdaroğlu) ile nasıl çalışacak ve aynı ekipte yer alacaklar? İşte asıl ironi ve politik trajedi sanırız bundan sonra yaşanacak…


 
KONGRE SALONLARI BOMBOŞ,
DELEGELERE SÖZ YOK!
Evet, CHP Denizli bu iki büyük ilçenin kongresinde belki de tarihinin en az katılımlı ve rağbet görmeyen genel kurullarını yaşadı. Bu kez ortada; iğne atılsa yere düşmeyecek heyecanlı kalabalıklarla dolu salonlarına alışık olduğumuz CHP kongrelerinden eser bile yoktu.



Kocaman salonlarda ön sıralara oturmuş cılız topluluklar vardı. Konuşmalarda adı geçen ve kürsüde konuşan genel başkan yardımcıları yuhalanıyordu. Her iki kongre de pek iyi yönetilmedi. Delegelere söz verilmedi. Sadece bir delege (Başkan Marım’ın eski Meclis Üyesi; Bedrettin Kaplan) 5 dakika sınırlaması ile boş koltuklara konuşabildi. Salonda yaklaşık 30 kişi kalmıştı. CHP Pamukkale İlçe Kongresi’nin yeniden yapılması için Seçim Kurulu’na itiraz edildi! Bu kongre yenilenebilir. İlçe Seçim Kurulu ile başlayan süreç, İl ve YSK süreçleriyle devam edeceğe benziyor.

CHP DENİZLİ’NİN İKİ BÜYÜK İLÇE KONGRESİNDEN EN SICAK KULİS VE HABERLER YARINDAN İTİBAREN BU KÖŞEDE…
fixed-whatsapp-icon