Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

475 Yazı

(EKOPOLİTİK) CHP DENİZLİ’DE ADAYLARIN “CV YARIŞI!”

**“KARACA İZMİR’DE LİSTE BAŞI!” KULİSİNE İTİRAZ VAR!

**DENİZLİ’DE "BENİM MİLLETVEKİLİM İLHAN ÖZCAN" KAMPANYASI.. CHP GENEL MERKEZİ’Nİ AYAĞA KALDIRDI.. KILIÇDAROĞLU’NUN İZİNDE.. CHP’Lİ FİKRET ÇUVAÇ’TAN “KULÜBEDEN SARAYA” TEMALI ADAYLIK AÇIKLAMASI…


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın adı kulislerde CHP İzmir Milletvekilliği için konuşuluyor.



İZMİR’DEN BİRİNCİ SIRA ADAYI MI OLACAK?
İzmir’de yayın yapan “halkizbiz.com” haber sitesinde “CHP kulislerinde İzmir Milletvekilliği için konuşulan isimler” başlığı ile yayınlanan habere göre Gülizar Biçer Karaca’nın “İzmir 1. Bölge 1. sıra adayı” olarak seçimlere katılacağı iddia edildi. 2 Bölgede seçime giden ve 14’er vekilden 28 milletvekili çıkaracak olan İzmir’de CHP listelerinin ilk sıralarında 4 adet Genel Merkez Kontenjanı bulunduğu da öne sürüldü.



“KARACA CHP İZMİR LİSTESİ’NDE!”
KULİSİNE İTİRAZ VAR!
İzmir Birinci Bölge’de CHP’den liste başı olarak seçime katılacağı iddia edilen Karaca ile ilgili en çarpıcı tweet itirazı ise gazeteci, televizyoncu ve genel yayın yönetmeni Celal Eren Çelik’ten geldi. Çelik’in tweet paylaşımı ise şöyle; “CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, AKP’nin ‘Görece’ daha güçlü olduğu bir şehirde gerek 25 ve 27. Dönem vekil seçilmiş, gerekse Denizli’deki STK’lar ve yerel yönetimler üzerinde etkisi olan bir isim. Birisi bana neden İzmir 1. Bölge 1. sıraya çekilmek istendiğini izah edebilir mi? Birilerine ‘Yer açılacak’ diye belki de Denizli’de 1 vekilden olacağız.”



DENİZLİ’DE "BENİM MİLLETVEKİLİM
İLHAN ÖZCAN" KAMPANYASI…
Denizli'den "Benim milletvekilim İlhan Özcan" diyerek 2 otobüsle yola çıkan 100 kişilik CHP üyeleri ve vatandaş grubu geçtiğimiz hafta, CHP Genel Merkezi’ne çıkartma yaptı. Ve İlhan Özcan adaylık başvurusunu bu grupla miting havasında parti genel merkezi önünde gerçekleştirdi. 50 yıllık CHP’li İşadamı, eski STK Başkanı ve Edebiyat Öğretmeni İlhan Özcan’ı ekonomik ve siyasi görevlerle dolu CV’si oldukça etkileyici.



CHP GENEL MERKEZİ’Nİ AYAĞA KALDIRDI
Ankara’da CHP Genel Merkezi önündeki “miting gibi” başvurusu ile CHP merkez yöneticilerini meraklı gözlerle parti binasının pencerelerine dizen İlhan Özcan büyük sansasyon ve atraksiyon yarattı. Ellerinde pankart ve dövizlerle parti genel merkezi önüne gelen kalabalık Özcan’ın adaylığını haykırdı. İlhan Özcan’ın siyasi ayrıntılarla dolu özgeçmişi (Türkçeci Adayın kendi deyimi ile öz yaşamı) ise şöyle akıyor;



İLHAN ÖZCAN KİMDİR?
İlhan Özcan, emekçi bir babanın, Çamelili şoför Sami’nin oğlu olarak 1956 yılında Acıpayam’da doğdu. Şoför Sami, geçim zorlukları nedeniyle Çameli’nden Acıpayam’a göçmüş, bir süre değişik işlerde çalıştıktan sonra Acıpayam Belediyesine şoför olarak işe girmiştir. Ancak çok geçmeden sosyal demokrat görüşleri nedeniyle belediyeden atıldı. Böylece Özcan ailesi için zor yıllar başlar. Kısacası Özcan, babasının belediyeden atıldığı bu yıllarda doğrudan siyasetin içine doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Acıpayam’da tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi.



Öğretmen oldu. Değişik ilçelerdeki liselerde öğretmenlik yaptı. Çameli Lisesi’ndeki öğretmenliği ise baba ocağına olan vefa borcunun ödenmesi adına en anlamlı olanıydı. Öğretmenliği sırasında Eczacı Melek Özcan ile evlendi. Evliliklerinden (Oğlu şu anda Berlin’de doktora yapan ODTÜ mezunu) bir oğlu ve mimar bir kızı oldu. Özcan, 7 yıl süren lise öğretmenliğin ardından  ticarete atıldı. Eşiyle Eczane, beyaz eşya bayiliği, mobilya, halı ve inşaat sektörlerinde çalıştı. Çalıştığı işleri hep zirveye taşıdı. Onun için ticaret her zaman insan odaklı oldu. Karşısındakini müşteri değil insan olarak değerlendirmiştir. Bu anlayış onun ticari başarısını da beraberinde getirmiş, defalarca bölgesinde vergi rekortmeni olarak devlete ve ülke ekonomisine katkı sağlamıştır. Ticari yaşamını STK, dernek ve oda çalışmaları ile birlikte sürdürdü. Bu süreçte; Acıpayam Spor Kulübü Başkanlığı, Acıpayam Ticaret Odası Başkanlığı, DESİAD üyeliği, Türk Hava Kurumu  başkanlığı, Huzurevi Yaptırma Yaşatma Derneği yöneticiliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Kurultay Delegeliği, Acıpayam ve Çevresi Eğitimi Destekleme Derneği yöneticiliği gibi görevlerde bulundu. Politik çalışmaları kapsamında; CHP Acıpayam Kurucu İlçe Başkanlığı, CHP Kurultay delegeliği, CHP Denizli İl Sekreterliği ve 5 dönem 10 yıl il yönetim Kurulu Üyeliği, 2004-2014 yıllları arası CHP Denizli İl Genel Meclis Üyeliği, CHP Denizli Kayyum İl Başkan Yardımcılığı, 2014 yılı Acıpayam CHP Belediye Başkan Adaylığı, 27. Dönem Denizli milletvekili adaylığı yaptı.



PEKİ; NEDEN İLHAN ÖZCAN?
İlhan Özcan sorun değil, çözümden yanadır. İlhan Özcan, ticari ve siyasi yaşamında yurttaşlarla hep iç içe oldu, sorun değil, çözüm üreten bir  insan olarak bilindi. Bu özelliği nedeniyle nerede sorun varsa İlhan Özcan hep orada oldu. 20 Mart 2019’da Acıpayam’da yaşanan 5.5 şiddetindeki deprem sonrasında yardıma ilk koşan, ekipler oluşturan ve çözüm bulandır. Depremin ardından hasar tespit çalışmalarına bizzat katılmış, depremde zarar gören her aileye ulaşmış, sorunlarını saptayarak çözüm amaçlı çalışmalar yapmıştır. Depremzedelerin ısınma, giysi ve gıda ihtiyaçları için hemen bir kampanya başlatmış, elektrik sobasından çamaşır makinesine kadar binlerce battaniye ve gıda kolilerinin ailelere ulaştırılmasını sağlamıştır. Mimar kızı Ceren Özcan Kurt'un proje katkısıyla depremde yıkılan Kırca Mahallesi Camisi’nin yeniden yapılıp ibadete açılmasına öncülük etmiştir. İlhan Özcan depremzedelerinin TBMM’nde de sözcüsü olmuştur. Depremzedelere yeni konut yapılması için meclise götürmüş, görüşmeler yapmış, konutların yapımının takipçisi olmuştur. İlhan Özcan çaresizliği reddetmiştir. SMA hastası Yağız Alp bebeğin yardımına koşan, valilik izinli kampanya açılmasına önderlik edendir. İki milyon iki yüz bin doların toplanmasına katkı koymuş, Amerika 'da tedaviye gitmesine yardımcı olmuştur. İlhan Özcan, üniversiteyi kazanan ama kazandığı kentlerde öğrenimini sürdürmekte zorlanan gençlerin de yanında oldu.



KILIÇDAROĞLU’NUN İZİNDE
Öğrencilerin barınma sorunlarını kurduğu ikili ilişkilerle çözmeye yardımcı olmuştur. Kurduğu eğitim derneği  vasıtasıyla 185 üniversite öğrencisine düzenli olarak karşılıksız burs verilmesine katkıda bulunmaktadır. İlhan Özcan yaşamın her alanındaki etkinliklerde katılımcıdır, çoğunda ev sahibidir. Düğünlerde zeybek oynayan, asker uğurlamalarında omuzlara bayrak bağlayan, cenazelerde salı sırtlayan, sünnetlerde “ağlama, erkek oldun” diyen, iftarlarda hem yardımcı hem katılımcıdır. İlhan Özcan insan odaklı yaşama inanır... Çağdaş  insan olmanın çok çalışmaktan geçtiğini bilendir. Siyasetin içinden gelendir. Tüm baskılara rağmen, ticari kaygılar gütmeden, ideallerinden asla ödün vermemiştir. Üyelikten, delegeliğe, öbek sorumluluğundan başkanlıklara dek her kademede görev yapmış, aralıksız aktif siyasi mücadelenin içinde, halka dokunan ve Halkta Karşılığı  olandır. İlhan Özcan, 35 yıldır aralıksız CHP’de aktif siyaset yapmaktadır. Kurultaylar dahil partinin düzenlediği her etkinliğe katılmıştır. Partinin bir neferi olarak Denizli merkezde ve tüm ilçelerinde ayak basmadığı yer, dokunmadığı el yoktur. İlhan Özcan bilime inanır, bilimden yanadır. Dünyada bilim alanındaki gelişmelerin takipçisidir. “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun “Dünya ile rekabet edeceğiz” anlayışının Denizli’de örgütleyicisi ve yayıcılarındandır. İlhan Özcan, Kuantum-Sanayii 4.0 konusunda Denizli’de yapılan çalışmaların aktif yürütücüleri arasındadır. İlhan Özcan, Denizli halkının basında ve televizyonlarda gülen yüzüdür.



VEKİL ADAYINDAN “KULÜBEDEN
SARAYA” TEMALI ADAYLIK AÇIKLAMASI
CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Fikret Çuvaç; Ankara Söğütözü’ndeki Atatürk Evi’nden yaptığı “Kulübeden Saraya” temalı canlı yayınla adaylığını duyurdu. Uzun yıllar bir orman mühendisi olarak Orman Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Türkiye’nin birçok ilinde ve bölgesinde görev yapan Çuvaç’ın bu açıklaması büyük yankı buldu. Fikret Çuvaç Ankara Söğütözü’ndeki Atatürk Evi’nin (koliba) tespit edilerek Anayasanın 63. Maddesine göre SİT statüsüne aldırtılmasında ve 29 Ekim 2000 tarihinde Cumhuriyet Bayramı’nda Orman Bakanı Prof. Dr. Nami Çağan’ın daveti ile açılışında katkı sağlayan bir isim. Çuvaç Denizli’de Honaz Dağı, Yatağan Kefe Yaylası, Beyağaç Kartal Gölü, Pamukkale Çamlık, Buldan Süleymanlı, Güney şelalesi, Beyağaç Eşen Göleti rekreasyon alanlarının yatırım çalışmalarını da başlatan bir orman yüksek mühendisi..



FİKRET ÇUVAÇ’IN ÖZGEÇMİŞİ
Fikret Çuvaç’ın kısa özgeçmişi ise şöyle; “1962 yılında Denizli’nin Tavas İlçesi Kızılcabölük kasabasında doğdu. İlk ve Orta öğrenimimi Tavas’ta, Lise öğrenimini Denizli lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini yaptığı İstanbul Üniversitesi Orman fakültesinden 1985 yılında orman mühendisi olarak mezun oldu. Orman Bölge Müdürlükleri ile Milli Parklar Mühendisi olarak bir çok şehirde görev yaptı. Başbakan Bülent Ecevit hükümeti döneminde (1999-2002) Orman Bakanı Prof. Dr. Nami Çağan’ın onayı ile Ankara Başmühendisi ve Bakanlık Döner Sermaye İşletme Müdürü olarak görev yaptı. Şanlıurfa Etüd-proje Başmühendisliği, Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve en son Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında görev yaptı. Emekli olduktan sonra 21 Mart 2022 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu ve aktif siyasete başladı. Tavas ilçesi Kızılcabölüklüler Vakfı’nın kurucularından ve eski Vakıf başkanı, Denizli Eğitim ve Kültür Vakfı (DEKEV) Mütevelli Heyeti üyesi, Türkiye Ormancılar Derneği’nin (TOD) 12 yıldır Denizli temsilcisi.”




YARIN; (CUMA)
**DENİZLİ’NİN İKİ ESKİ VALİSİ YAVUZ ERKMEN VE AHMET ALTIPARMAK İYİ PARTİ’DEN ZONGULDAK VE ANKARA 1. BÖLGE’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU..

**CHP’Lİ MİMAR SÜLEYMAN BOZ’DAN DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN’A ÖVGÜ…
fixed-whatsapp-icon