Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) ÇAVUŞOĞLU’NUN PROJESİ İZMİR’DE SEÇİM VAADİ OLDU!

Yerel seçimler öncesi siyasi yarışların olmazsa olmazlarından kamuoyu araştırmaları ve anketler birbiri ardına yayınlanmaya devam ediyor. "Başkan Anketleri" Denizli için de yoğun bir şekilde yapılıyor sonuçlar sık sık yayınlanıyor.



Bağımsız kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptığı anketler, başkan adaylarının profesyonel anket firmalarına yaptırdıkları araştırmalar ardı ardına sıralanıyor. İşte bu anketlerden biri de geçtiğimiz hafta sonu açıklandı.



ALF Araştırma, Denizli için yerel seçim anketini yayımladı. “CHP'nin adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun önde olduğu yarış halen başa baş devam ediyor” denildi. Öte yandan AK Partili İzmir Büyükşehir Başkan Adayı Hamza Dağ adeta CHP’li Denizli Büyükşehir Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu’ndan rol kaptı ve “Su faturaları artık can yakmayacak” dedi.





ÇAVUŞOĞLU ÖNDE!
Bir süre önce ORC Kamuoyu Araştırma Şirketi tarafından yapılan Denizli Büyükşehir Anketinde yüzde 40’ın üzerinde oy oranı ile birinci çıkan CHP Denizli Büyükşehir Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu bu kez de ALF Araştırma şirketinin anketinden ilk sırada çıktı. (Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iki anketin birinde -MAK Ajans- Osman Zolan, diğerinde ise-ORC-Bülent Nuri Çavuşoğlu ilk sırada çıktı) İnternet Haber Siteleri’nde de yer alan ALF Araştırmanın Denizli anketi haberinde; “Denizli için son seçim anketi: AK Parti ve CHP'nin adayları başa baş!” denildi. 



ALF Araştırma, Denizli için yerel seçim anketini yayımladı. “CHP'nin adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun önde olduğu yarış halen başa baş devam ediyor” denildi. ALF Araştırma, Denizli Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin anketinin sonucunu paylaştı. 6-11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, 8.500 katılımcıyla telefonla görüşüldüğü bildirildi. Ankette katılımcılara, "Yerel seçimlerde Denizli Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" diye soruldu. CHP'nin adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu yüzde 41.4 ile ilk sırada yer aldı. AK Parti'nin adayı Osman Zolan ise yüzde 38.6 ile Çavuşoğlu'nu takip etti. İyi Parti'nin adayı Yasin Öztürk, yüzde 7.9 ile üçüncü sırada yer aldı. Ankette "Diğer" diyenlerin oranı yüzde 4.9 olurken; "Kararsız" olanlar ise yüzde 7.2’de kaldı.




HAMZA DAĞ, ÇAVUŞOĞLU'NDAN ROL KAPTI
CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun vaatlerinin başında yer alan ve yaklaşık 2 aydır dillendirdiği “İçme suyuna yüzde 50 indirim!” sözü AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ tarafından da bir seçim vaadi olarak kullanılmaya başlandı. Hamza Dağ milyonlarca İzmirli ’ye gönderdiği SMS Mesajında “1 Nisan'dan itibaren su tarifelerinde yüzde 50 indirim yapacağız” vaadinde bulundu. Dağ’ın cep telefonlarına gelen SMS mesajı ise Şöyle; “Kıymetli İzmirli, Ne yazık ki İzmir, Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanmaktadır. 1 Nisan'dan itibaren su tarifelerinde yüzde 50 indirim yapacağız. Hayatı kolaylaştıracağız. Su bir lüks değil, her İzmirlinin hakkıdır. Su faturalarını yarı yarıya indirerek bu temel hakkı daha erişilebilir kılacağız. Hamza DAĞ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı.”



ÇAVUŞOĞLU’NUN PROJESİ İZMİR’DE DE SEÇİM VAADİ OLDU
Evet, AK Partili İzmir Büyükşehir Başkan Adayı Hamza Dağ adeta CHP’li Denizli Büyükşehir Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu’ndan rol kaptı ve “Su faturaları artık can yakmayacak” dedi. CHP’li Çavuşoğlu Denizli’de bu sözünün ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde bir “Fahiş Su Faturaları Sergisi” açmış ve vatandaşlarında büyük ilgisini toplayan bu sergi ile Türkiye gündemine yerleşmişti.



Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın iki sloganı “Yaparsa Kim Yapar? Osman Zolan Yapar!” sloganı ile “İşimiz Gücümüz Denizli!” sloganı İki siyasi Parti Lideri; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından adeta birer “Türkiye Sloganı” olarak kullanılmaya başlamıştı.  Sloganlar ise; “Yaparsa Ak Parti Yapar ve İşimiz Gücümüz Türkiye! CHP” şeklinde.



ŞENİZ DOĞAN TAMAM, PEKDEMİR-ERTEMUR KAFA KAFAYA DEVAM!
Bu arada; Denizli için yapılan “Başkan Anketleri” peşi sıra yayınlanmaya devam ediyor.  En çok da Büyükşehir Başkan adayları ile ilin iki büyük ilçesi Pamukkale ve Merkezefendi belediye başkan adayları için yapılan anketler ön plana çıkıyor... Adaylar; Osman Zolan, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Seniz Doğan, Ekrem Başer, Halil Pekdemir ve Ali Rıza Ertemur şu sıralar sahada olduğu kadar anketlerde de yarışıyor. 



Peki bu anketlerde öne çıkan ya da “önde gözüken”  isimler kimler. Kısacası “Anketlerin Efendisi ya da Efendileri kimler?” Yayınlanan anketlere (MAK, ORC ve ALF Araştırma) göre Büyükşehir Adayları Osman Zolan ile Bülent Nuri Çavuşoğlu arasındaki anket yarışı 2-1 Çavuşoğlu’nun lehine döndü.



Öte yandan Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan Merkezefendi ile ilgili yapılan anketlere göre en yakın rakibinin yaklaşık 9 puan önünde gözüküyor. Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur ise Analist Murat Kızılboğa’nın sosyal medyada yaptığı paylaşıma göre Halil Pekdemir’e göre 2 puan önde. Bu arada Halil Pekdemir için partisi ve bağımsız anket firmalarının yaptığı anketlere göre ise Pamukkale’de 2,5 puan önde gözüktüğü belirtiliyor. (Aslında Pamukkale’de tam olarak kafa kafaya bir mücadele sürüyor)
fixed-whatsapp-icon