Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

558 Yazı

(EKOPOLİTİK) ÇAVUŞOĞLU’NUN ADAYI ÇAVUŞOĞLU!

BU POLİTİK KULİSLER BAŞKA HİÇBİR YERDE YOK!



Aday adayı başvurularının 5 Aralık tarihine ertelendiği CHP’de “aday belirleme yöntemi tartışmaları” sürerken, CHP Denizli’de Büyükşehir ve iki büyük ilçe Pamukkale ve Merkezefendi adayları için yoğun bir haber ve kulis faaliyeti trafiği yürütülüyor. (Bu arada Merkezefendi adaylık yarışı açısından daha sakin)



BÜYÜKŞEHİR İÇİN HENÜZ
İKİ RESMİ BAŞVURU OLDU
Aday adayı başvuru süreci işlerken, Denizli Büyükşehir Başkan adaylığı için şu ana kadar iki resmi başvuru olduğu bildirildi. Bu başvurulardan ilki İş İnsanı Mehmet Uğur Tatar oldu.





İkinci başvuru ise CHP’nin tanınmış isimlerinden Mimarlar Odası eski Başkanlarından Tahsin Bayar’ın oğlu İnşaat Mühendisi Özgür Savaş Bayar’dı. Tatar ve Bayar CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum’a başvuru form ve dilekçelerini teslim etti.



CHP’DE DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR İÇİN İKİ YENİ İSİM
Denizli’de Büyükşehir Başkan Adaylığı için uzun süredir gündemde olan Şeniz Doğan ve son 2-3 haftadır gündemde olan Adnan Keskin isimlerinin ardından, şimdi de 14 Mayıs seçimlerinde CHP’den vekil aday adayı olan PAÜ eski Rektörü Hasan Kazdağlı ile Mimarlar Odası Denizli Şubesi eski Başkanlarından ve efsane başkan Ali Marım döneminin CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Boz isimleri yoğun olarak konuşulmaya başladı.



CHP DENİZLİ’DE 89 SEÇİMLERİNİN
MİMARLARINDAN; SÜLEYMAN BOZ
12 Eylül Darbesi ve ANAP Dönemi sonrası gelen “1989 yerel seçimler zaferini” Denizli’de kazanan ekibin içinde yer alan entelektüel politikacı Mimar Süleyman Boz; CHP’de Denizli Belediye Başkan Adaylığı için konuşulan isimlerden biri oldu. Efsane Başkan Ali Marım döneminin (1989-1999) CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Boz, kentteki “Demokrasi Meydanı, Şeyh Bedrettin Caddesi, Uğur Mumcu, Turan Güneş, Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok cadde ve sokaklarının” isim babası ekipte İmar Komisyonu Başkanı idi.



Ayrıca Başkan Marım’ın Boz ve bu ekibinin imzası bulunan işler arasında; “PAÜ’ye kampus alanı, açık kanalları kapatılması, askeri geçiş yolu projesi (Bu yolu daha sonra Ali Aygören açtı) İznir Çevre Yolu ve Antalya Çevre Yolu’nun 25 binlik plana konulması (Nihat Zeybekci uygulamasını yaptı) Çöp ayıklama depolama tesisinin yapılması” gibi işler vardı.



KAZDAĞLI SAĞ CENAHTAN DA OY ALACAK BİR İSİM!
CHP’de Denizli Büyükşehir için adı geçen diğer aktör ise Prof. Dr. Hasan Kazdağlı. Kazdağlı. Kurucu Rektör Arif Akşit’in görevden alınmasının ardından Denizli’ye dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ataması ile gönderildi. Hasan Kazdağlı o dönemde Savunma Sanayi Müsteşarı idi.Pamukkale Üniversitesi’ni (asıl kurucu rektör işlevi ile) bugünkü haline getiren isim oldu. 8 yıl PAÜ Rektörlüğü yaptı. Daha sonra Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Kredi Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi kurucu mütevelli heyeti üyeliği gibi görevler üstlendi. Halen Türkiye Ekonomi Kurulu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve PEV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Kazdağlı 14 Mayıs seçiminde (üst düzey bir davet üzerine) CHP Denizli’den aday adayı oldu. Babası Mustafa Kazdağlı Adalet Partili bir politik simaydı ve Acıpayam’da DYP’den Belde Belediye Başkanlığı yaptı. Kısacası Hasan Kazdağlı “İyi Parti, DYP, Demokrat Parti ve eski ANAP’lı çevrelerden” de oy alabilecek ve kentte lokal olarak “Millet İttifakı” modelini sağlayabilecek bir isim olarak biliniyor. 



MERKEZEFENDİ’DE DOĞAN DIŞINDA
ADAY YOK, PAMUKKALE’DE ADAY ÇOK!
Denizli’nin iki büyük ilçesinden Merkezefendi’de (CHP’de) adeta “sıfır aday başvurulu” ve derin bir sessizlik yaşanırken, Pamukkale ilçesinin CHP cenahında ise adeta aday patlaması yaşanıyor. Pamukkale Belediye Başkanlığı için şu anda üç resmi başvuru var. Eğitimci Ali Kurt, Diş Hekimi Gökhan Çankır ve CHP’li tanınmış İş İnsanı İlhan Özcan.



CHP İlçe Başkanı Uğur Coşkun’a resmi başvurularını yapan bu üç isim dışında ise yine Pamukkale ilçesi için CHP saflarında adaylık başvurusu yapması beklenen çok sayıda politik isim bulunuyor. Bu isimlerden sahne alan ve piyasada adı duyulan ilk siyasi aktör ise Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek olmuştu ve Kepenek’in bu iddiası halen sürüyor.



Bu arada eski baro başkanlarından ve CHP Denizli’nin önde gelen isimlerinden Adil Demir de Pamukkale Belediye Başkan Adaylığı için konuşulan politik simalardan biri. CHP Denizli’nin ilçeler ve il kongresi sürecinde ise Pamukkale Belediye Başkan Adaylığı için CHP’nin önemli isimlerinden eski Milletvekili Ali Rıza Ertemur adı da ön plana çıktı. Bu arada CHP Denizli’de Pamukkale için en iddialı isim olarak ise Honaz Belediye Başkanı Birsen Çelik anılmaya başladı. (Çelik’in başarılı başkanlık süreci ve Genel Başkan Özel’e yakınlığı adaylık ihtimalini artıran ayrıntılar oldu)



ADAYLIK VARSA, DOSTLUK
VE ARKADAŞLIK RAFTA MI?
Pamukkale’deki en bomba aday ise “14 Mayıs seçiminde arkadaşı Ali Kurt tarafından koşulsuz desteklenen” milletvekili adayı İlhan Özcan oldu. Özcan’ın yerel seçimler için söz verdiği* arkadaşı Ali Kurt ve il genel meclisi ile önceki adaylık süreçlerinden dostu ve siyasi yoldaşı (Onlar politikanın ayrılmaz ikilisiydi) Başkan Birsen Çelik’in adaylıklarına rağmen Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı olması epey şaşırttı ve dikkat çekti.



MÜJDAT İLHAN BEKLEMEDE
CHP Merkezefendi’de ise güçlü isim Başkan Şeniz Doğan’ın karşısında henüz yeni bir isim sahne almadı. Burada, yani Merkezefendi’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı olması beklenen isimlerden biri ise; Denizli Barosu eski Başkanlarından ve CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan oldu. (Müjdat İlhan



CHP’NİN ÖZELLİKLE İSTEDİĞİ DENİZLİ
BÜYÜKŞEHİR’E “KADIN ADAY” MI GELECEK?
Bu arada bütün kulislerde; Pamukkale ve Merkezefendi belediye başkan adaylıkları için; Bozkurt  Belediye Başkanı Birsen Çelik ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın adaylıklarına “sorunsuz ve kesin” gözüyle bakılıyor. Kısacası CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de ısrarla istediği Denizli Büyükşehir için “Kadın aday formülasyonu” sanki sanki biraz daha öne çıkıyor gibi…



AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI ZOLAN’A KARŞI,
“CHP’NİN GÖLGE BAŞKANI” ŞENİZ DOĞAN MI?!
Denizli Büyükşehir Başkan adaylığı için adı en uzun süredir gündemde olan isim ise kuşkusuz Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan. Gittiği her yerde büyük bir ilgi ve alaka ile karşılanan Başkan Doğan son birkaç yıldır: CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bakanlar kurulu için formüle ettiği ve gölge kabine(Shadow Kabinet) dediği siyasi yöntemin adeta yerel yönetimlerdeki karşılığı olan “Shadow Mayor”yani “Gölge Başkan” modelini canlandırıyor.

CHP DENİZLİ’DE BÜYÜKŞEHİR
İÇİN HUMMALI ADAY ARAYIŞI!
Evet, işte Denizli CHP’deki son haberler ve kulisler böyle. CHP Denizli’de Parti Meclisi (PM) Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu ve İl Başkanı Ali Osman Horzum’un CHP Lideri Özgür Özel’in yerel seçimler için önlerine koyduğu “Denizli Büyükşehir’i mutlaka alalım” hedefi ve talimatı üzerine adeta bu konuya kilitlenmiş durumda oldukları gözleniyor. Büyükşehir Başkan adayı arayışını sürdüren ve “Denizli Büyükşehir için sürpriz bir solcu aday” hazırlığı da yapan Çavuşoğlu ve Horzum adeta yemeden içmeden ve uyumadan gece-gündüz demeden temaslarda bulunuyor.



TALİMAT ÖZEL’DEN, HATIRLATMASI BİZDEN
Eee başkada yapacak bir şeyleri var mı? Yok tabii ki. CHP Genel Merkezi’nden istedikleri her şeyi (ve hatta bir PM Üyesi) alan CHP Denizli örgütü için, Çavuşoğlu ve Horzum için Genel Başkan Özgür Özel’in talimatına uymaktan başka yapacak başka bir şey yok! Onun için; “CHP’de Denizli Mutlaka Alınacak Büyükşehirler Arasında” başlıklı haberimizi bir kez daha anımsatalım diye aşağıda yeniden veriyoruz.

“DENİZLİ MUTLAKA ALINACAK
BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA…”
CHP’de “Mutlaka alınacak Büyükşehirler” arasında gösterilen Denizli’de adaylık yarışı hızlandı. Balıkesir, Bursa, Denizli ve Manisa Büyükşehir Belediyelerini isteyen CHP Genel Başkan Özgür Özel’in bu iller için özel çalışma yaptırdığı öğrenilirken, CHP Genel Merkezi’nin de adeta odağındaki dört ilden biri olan Denizli Büyükşehir için ortaya atılan ve “CHP Denizli’de bir abi, iki kadın başkan” formülünün de baya çok tuttuğu gözleniyor. Evet. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in içlerinde Denizli’nin de bulunduğu yeni dört ille CHP’li Büyükşehir sayısını da artırmayı hedeflediği belirtilirken, CHP Denizli’de de Büyükşehir ve iki Büyük İlçe Pamukkale ve Merkezefendi için siyasi kulislerde ve politik kamuoyunda kıyasıya bir aday adaylığı yarışı yaşanıyor.



BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU’NUN
ADAYI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU!
Biz de; katıldığı TV programları ve söyleşilerde “Türkiye’nin tüm il, ilçe ve şehirlerinde aday çıkaracağız. Ve buralarda seçimi kazanmak için sonuna kadar çalışacağız. İl ve ilçe başkanlarımıza seçimi kazanacak adaylar bulun. Eğer bu adayı bulamıyorsanız aday sizsiniz. Kendiniz aday olun! Ve seçimi alın” dediğini (ve diyeceğini) söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu talimatı ve sözünü hatırlatmadan geçemiyoruz. Buna göre de; “Eğer PM Üyesi Çavuşoğlu Denizli’de bu seçimi kazanacak aday bulamazsa, ya da (çeşitli Saiklere göre) kazanamayacak bir aday planı varsa Genel Başkan Özel’in talimatına bağlı olarak el mahkum kendisi aday olmalı veya olacak!” Kısacası, “Denizli’de Çavuşoğlu’nun adayı Çavuşoğlu” başlığı da bu yazıya “cuk” diye oturacak…

YARIN; CHP’NİN İLK DENİZLİ ANKETİNDEN
“ADNAN KESKİN VE ŞENİZ DOĞAN” ÇIKTI!

Detaylar yarın bu köşede…
fixed-whatsapp-icon