Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

548 Yazı

EKOPOLİTİK: ÇAVUŞOĞLU, ERTEMUR VE DOĞAN’A DİSK ZİYARETİ!

BU ZİYARET; SERİNHİSAR’LI EFSANE SENDİKACI KEMAL TÜRKLER’İ HATIRLATTI!


DİSK’in efsane Genel Başkanlarından ve geçmiş dönem CHP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, geçmiş dönem CHP İzmir Milletvekili ve DİSK Genel iş Sendikası Ege Bölge eski temsilcisi Musa Çam ve Genel İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Faruk Saral’dan oluşan DİSK heyeti CHP’li Denizli Belediye Başkanlarını ziyaret etti.





DİSK’TEN ÇAVUŞOĞLU, ERTEMUR VE DOĞAN’A ZİYARET!
Önce CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’u, ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Nuri Çavuşoğlu’nu ve daha sonra da Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’u ve en son Merkezefendi’nin CHP’li kadın Başkanı Şeniz Doğan’ı makamında ziyaret eden Rıdvan Budak, Musa Çam ve Faruk Saral, “CHP’li belediye başkanları ile belediye emekçilerinin yüksek çalışma standartlarında, daha üretken ve daha mutlu iş ve hizmet üreteceklerini” söylediler. Başkan Çavuşoğlu da heyetle sohbetinde “hayat şartlarına göre işçi ücretlerinde önemli düzeltmeler yapacaklarını” belirterek, “Önümüzdeki günlerde sendikalı çalışanlarımızın ücretlerinde önemli iyileştirmeler yapacağız” dedi. Ayrıca Başkan Çavuşoğlu, Ertemur ve Doğan DİSK heyeti Üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler. Ve, “Halkın belediyelerini çalışanlarımızla birlikte yöneteceğiz” dediler.





BU ZİYARETLER; DENİZLİ SERİNHİSAR’LI EFSANE SENDİKACI KEMAL TÜRKLER’İ HATIRLATTI!
Öte yandan Rıdvan Budak ve Musa Çam gibi eski bir CHP’li Milletvekili olan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur Devrimci İşçi Sendikaları DİSK Heyeti’nin ziyaretini sosyal medya hesabında paylaştı.



Budak, Çam ve Saral ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren  Başkan Ali Rıza Ertemur, “DİSK Heyeti’ne nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.



DİSK Heyeti’nin Denizli’deki CHP’li Belediyelere “ağır topları” ile yaptığı bu ziyaret; DİSK'in Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler’in Denizli Serinhisar'lı bir “efsane sendikacı” olması dolayısıyla daha da önemli ve anlamlı hale geldi.



Denizli Serinhisar'lı oduncu bir babanın oğlu olan DİSK'in Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler; 22 Temmuz 1980 tarihinde faşist bir saldırı sonucu suikasta kurban gitmişti.



BELEDİYELERE 20 YIL SONRA DİSK Mİ GELİYOR!
Evet, AK Partili belediyelerden CHP’li belediyelere geçen yerel yönetimlerde; “yetkili sendika” geçişleri açısından büyük hareketlilikler yaşanırken, HAK-İş’e bağlı Hizmet-İş’ten DİSK’e bağlı Genel-İş ve Türk-İş’e bağlı Belediye İş’e doğru önemli kaymalar da yaşanıyor.



Denizli’nin CHP’li Belediye Başkanları ve Yöneticileri çalışanlarını sendika seçiminde “özgür” bıraktıklarını ve istedikleri sendikayı seçebileceklerini belirtiyor. Buna bağlı olarak Hizmet-İş’in yetkili olduğu Denizli Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi Belediyeleri ile belediye şirketlerinde çalışanların sendika seçimi konusunda büyük bir heyecan yaşadığı belirtiliyor.



Belediye İşçilerinin 20 yıllık ara ve özlemden sonra sendikalarını seçme özgürlüğünün hafifliğini yaşadığı kaydediliyor. Denizli’de DİSK’e bağlı Genel-İş’e üye olan işçi sayısının bin bin 500’ü geçtiği de gelen haberler arasında

YARIN; BU OLAY “DENİZLİ’NİN GEZİSİ” OLUR!



fixed-whatsapp-icon