Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

504 Yazı

(EKOPOLİTİK) ÇAVUŞOĞLU “DEVR-İ SABIK* SÜRECİ” İÇİN DÜĞMEYE BASTI!

**İLK DOSYA SAVCILIKTA…



AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerde yeni yönetimlerin “denetim, iç soruşturma ve usulsüzlük” tespit çalışmaları sürerken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pazar günü yapılan CHP Denizli İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda ilk suç duyurusunu BELTAŞ eski yönetimi hakkında yapacaklarını açıkladı.





Meclis kararıyla 3 BELTAŞ işletmesinde alkol satışına başlanması kararını eleştiren AKP'li Nihat Zeybekci'ye de cevap veren Başkan Çavuşoğlu, "Acaba aynı hassasiyeti yetim hakkı yemekte gösterecekler mi" diye sordu. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ndeki Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyuruları süreciyle ilgili sadece belediye şirketleri “Beltaş, Kültür A.Ş., PERAŞ ve Ulaşım A.Ş.” ile yetinilmeyeceği, ayrıca “Özel Kalem, Park Bahçeler, Destek Hizmetleri ve Basın Yayın” Daire Başkanlıkları ile ilgili incelemelerin de sürdüğü kaydedildi.





İLK SUÇ DUYURUSU BU SALI
Evrensel Gazetesi’nin konuyla ilgili haberine göre; silinen bilgisayar datalarına ve kayıtlarının geri getirildiğini söyleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun, BELTAŞ eski yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladığını yazdı. Başkan Çavuşoğlu, ulaşılan 2 yıllık kayıtlara göre sadece teleferikte 30 milyon liralık vurgun olduğunu belirtirken, BELTAŞ eski müdürü AKP'li Mehmet Teke hakkında bu Salı günü yapacakları suç duyurusunun “ilk adım” olacağı ve adli işlemlerin devamının geleceğini söyledi.



"ŞEYTAN’IN AKLINA GELMEYECEK BİR DÜZEN KURMUŞLAR!”
Konuşmasının başında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Çavuşoğlu, devamında AKP'li Nihat Zeybekci'nin belediye işletmesinde alkol satışı ile ilgili eleştirilerine yanıt verdi. "Acaba aynı hassasiyeti yetim hakkı yemekte gösterecekler mi?" diye soran Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye başkanlarının yazlığı, kışlığı, belediyenin manevi imkanlarıyla inşa edildiğinde sesi çıkmadı! O şahsın işyerinde belediye araçları ile peyzaj düzenlemesi yapılırken, ruhsatı olmayan yerde kaçak inşaat yapılırken, bu arkadaş neredeydi? Büyükşehir Belediyesi'nden ranta dayalı imar planı değişikleriyle neler elde etmişler hepsini tek tek çıkaracağız! Sanıyorlar ki yaptıkları yanlarına kar kalacak! Hani bir laf var ya 'minareyi çalan kılıfını hazırlar.' Ben belediye başkanı olduğumda öğrendim ki şeytan bile bunlardan korkar. Öyle bir düzen kurmuşlar ki yakalayamıyorsun. Her şeyi biliyorsun ama her şeyin altına imza atacak adam bulmuşlar kılıfına uydurmuşlar."



"CUMHURBAŞKANI’NIN SON DENİZLİ ZİYARETİNE 5,5 MİLYONLUK AĞIRLAMA BELEDİYEDEN!
Yapılan usulsüzlüklerle konuşmasına devam eden Çavuşoğlu, "Mesela bir örnek, Cumhurbaşkanı Denizli'ye geliyor. Cumhurbaşkanının tüm masraflarını zaten Cumhurbaşkanının kendisi karşılar. O şehrin belediyesinin bütçesinden para çıkmaması lazım. Bununla ilgili 5 buçuk milyon lira alım yapmışlar, Cumhurbaşkanını karşılamak için! O zaman dolar 15 lira. Kılıfını bulmuş ama bu ahlakta ve vicdanda yasal mı önce bunun hesabını vermesi lazım" diye konuştu.



“DUBAİ’YE DE GİTSELER KURTULAMAYACAKLAR!”
Evrensel’in haberi devamla şöyle; Salı günü suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Çavuşoğlu, "Mühürlü torba diye bir sistem kurmuşlar bu torbalarla para taşımışlar. Şimdi parça parça bunları tespit ediyorum. Hukuksal bir zemine oturtabilmek için bir çaba içerisindeyiz. Sayın Teke (BELTAŞ eski müdürü Mehmet Teke) ile ilgili ilk suç duyurumuzu Salı günü itibariyle yapmış olacağız. Resmiyette gösterdikleri tahsilat ile gayrimeşru bilgisayara kaydettiklerini tespit ettik. İkisinin arasında 30 milyon liralık fark var, sadece teleferik! Geçen gün bir tanesinin iş yerine gittim. (İmardaki arkadaşlar denetim yapıyor) Tutulacak bir yer yok. Kaçak yerlerini başlarına yıkacağız. Çünkü onların tamamı elin olup bu fakirin, garibin hakkının olduğu yerler. O hak kimin üstündeyse gittiği yere kadar kovalayacağız arkadaşlar. Yerlerini satmaya elden çıkarmaya çalışıyorlarmış. O yerleri alan arkadaşlar o yerlerde takibe devam edeceğimizi bilsinler. 'Malı sattık kurtulduk' şansları yok kimse kurtulamaz. İçlerinden bir tanesi Dubai'ye gitme hayalleri kuruyormuş. İnanın Dubai'de de buluruz" ifadelerini kullandı.



SELÇUK’A KEMAL YALÇIN’DAN ZİYARET
Emanet Çeyiz Romanı’nın yazarı, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu (ATYG) Başkanı, Denizli Honazlı tanınmış “gazeteci, belgesel romancı ve yazar” Kemal Yalçın Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mehmet Selçuk’u ziyaret etti. Ünlü Yazarın ziyareti sırasında Reste Kemal lakaplı Şair Kemal Gürcan ile Avukat Erhan Türkmenoğlu da vardı. Yalçın Selçuk’a başarılar diledi ve desteğe her zaman hazır olduğunu söyledi. Kemal Yalçın’ın ünlü romanı “Emanet Çeyiz” Mübadelenin ve Cumhuriyetin 100 yılında Almanya’da bir üniversite kürsüsünde sunumu yapılan ve ders olarak işlenen bir kitap olmuştu. Bu arada Kemal Yalçın Honaz’da babasından kalan doğup büyüdüğü evi “Kemal Yalçın Müzeevi ve Kütüphanesi’ne” dönüştürüyor. 



ULUSLARARASI TİYATROLAR FESTİVALİ 40. YILINDA
İlki 1984 yılında yapılan ve bu yıl 36.sı düzenlenecek olan Uluslararası Tiyatrolar Festivali 23 Eylül-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 12 Eylül sonrasının seçilmiş ilk başkanı Ziya Tıkıroğlu döneminde başlatılan (Sadık Aslankara ve Ekibi) ve Ali Marım’ın 10 yıllık başkanlığı döneminde Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali adıyla en etkin festivallerden biri haline gelen organizasyonun yine eski sağlam içerikli ve hareketli haline dönmesi bekleniyor. Denizli; 1989-199 yılları arasında Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali ile “amatör tiyatronun başkenti” haline gelmişti.



YIL 1989 ZÜLFÜ LİVANELİ DENİZLİ’DE
Yıl 1989, Zülfü Livaneli Anadolu konserleri kapsamında Denizli’de. Efasane Başkan Ali Marım’ın ilk döneminin ilk yılı. Hürriyet Denizli Bürosu’nun muhabirler (arka) odası. Büro Şefi rahmetli gazeteci Hüsnü Okumuş. Muhabirler Denizli Eğitim Öğrencileri; Bülent Öztürk ve Güngör Yıldız. Çırak muhabir Ayhan Akar. (Fikri Tüfekçi daha sonra geldi. Bu arada Güngör Yıldız Çanakkale Büro Şefi atandı) Rahmetli Sedat Acar’ın  büro şefi olduğu Milliyet bir altta. (Öte yandan ben, Muhammet Karaçay, Abdullah Baloğlu o yıllarda-1984-1986- MİL-HA Muhabirleri olarak çalışmıştık) Zülfü Livaneli önce Başkan Marım’la Pamukkale’de travertenlere gitmiş ve ardından da; Şair ve Belediye Kültür Müdürü Halim Yazıcı ve Ünlü Çınar kitabevinin sahibi Mehmet Çınar’la Hürriyet Büro’nun teleks odasında bir fotoğraf vermeyi de ihmal etmemişti. Kısacası Ali Marım’lı döneminden bu fotoğrafla Denizli’de Kültür-Sanatın “Top” olduğu yılların özlemini gidermiş olduk.

*Yeni gelen yönetimin ya da iktidarın kendisinden önceki dönemi sorgulaması, hesap sorması anlamında politik jargonda bir söz…

fixed-whatsapp-icon