Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

505 Yazı

EKOPOLİTİK: BÜTÜN ALKIŞLAR; “ERBAKIR, MENDERES VE GAMATEKS’E!”

**KEÇECİ, AKÇA VE AYDINLI’DAN “İZ BIRAKAN 3 BÜYÜK İŞ!”



Onlar Denizli’nin (ve hatta Türkiye’nin) çalışanlarına değer veren, bulundukları kente destek olan, “eğitime, bilime, çağdaş yaşama” inanan; her şeyden önce “insana yatırım” ilkesini önemseyen kuruluşları. Kimler mi?



“Erikoğlu ailesi ve Müjdat Keçeci ile Sedat Erikoğlu, Akça Ailesi ve Rıza Akça, Aydınlı Ailesi ve Osman Aydınlı…” Bu isimler sektörlerinin ülke genelinde en büyük kuruluşları olan marka firmalarını yönetiyor. Kente önemli oranda iş, istihdam ve katma değer sağlayan bu şirketler ve iş insanları; “çalışanlarına konut yapıyor, Kentleri için okul, kreş ve eğitim kurumları inşa ediyor. Bilime ve sağlığa destek veriyor.”





ERBAKIR ÇALIŞANLARINI KONUT SAHİBİ YAPIYOR!
Türkiye ve Denizli’nin bakır kablo devlerinden Erbakır, çalışanları için10 yıl önce gerçekleştirdiği 122 konutluk projenin ardından şimdi de işçileri için ikinci sosyal konut projesinin temelini attı. Erbakır, Babadağ yolu üzerinde 208 konutluk proje başlattı. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan, wn büyük ihracatçılarından olan Erbakır A.Ş. işçilerini ikinci kez ev sahibi yapmaya hazırlanıyor. 25 yıl önce Şemikler’de S.S. Bakırkent 1 konut projesini başlatan firma 122 çalışanını ev sahibi yapmıştı.



Firma şimdi de ikinci bir kooperatif kurulmasına öncülük ederek Bakırkent 2 konutlarının temelini attı.  Temel atma törenine Denizli Büyük Şehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Sarayköy  Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, Er-Bakır Yönetiminden; Müjdat Keçeci ve Sedat Erikoğlu, kooperatif üyeleri, Er- Bakır A.Ş. yöneticileri, çalışanları ve aileleri katıldı. 



Sarayköy’de Babadağ yolu üzerinde inşa edilen proje kapsamında Erbakır’da çalışan 208 işçi  taleplerine göre 2+1 veya 3+1 ev sahibi olacak. 

Erbakır Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci; Denizli’de kooperatif kuran bir şirket olmadığına Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin dar gelirlilerin konut sahibi olabilmesi ile ilgili olduğuna dikkat çekti.



MENDERES’TEN ÇALIŞANLARINA 500 KONUT!
Denizli’de çalışanlarını ev ve konut sahibi yapan diğer bir kurum da Menderes Tekstil Firması. Türkiye’nin en büyük kuru meyve ihracatçısı olarak işe başlayan, ardından tekstil sektöründeki yatırımlarıyla üretimlerinin yüzde 80’ini Avrupa ve Amerika’ya ihraç eden, tekstilde dünyanın sayılı pamuklu ev tekstili üreticilerinden Menderes Tekstil’i çatısı altında bulunduran Akça Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, fabrikasında çalışanların ev sahibi olması için de proje geliştirdi. Çalışanlar, ayda 1000-1500 lira ödeyerek ev sahibi olurken, aynı konuda yeni projelerin de yolda olduğu belirtildi.



Türkiye’nin sayılı büyük kuru meyve ihracatçısı olmanın yanı sıra, Target, Walmart, Aldi ve IKEA gibi devlerinin de en büyük ev tekstil ürünleri üreticisi olan Akça Holding, Menderes Tekstil çalışanlara özel geliştirdiği konut projeleri ile dikkat çekiyor. Akça Holding ve Denizli Merkezli Menderes Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça konuyla ilgili “Denizli’de biz büyük bir aileyiz. 240 konutluk Rıza Akça Sitesi kurduk. Daha sonra Nermin Akça adına da 100 konutluk bir site, babam adına da 60 konutluk Osman Akça sitesini yaptık. Çalışanlar ilk projelerde 43 bin liraya, ayda 1000-500 lira ödeyerek ev sahibi oldular. Yakında Dilek-Ahmet Göksan Sitesi de hayata geçecek. Çalışanlarımızın mutluluğu çok değerli, havuzlu, basketbol sahalı bir sitede oturuyorlar, çocukları mutlu” dedi.



AYDINLI’NIN İŞİ GÜCÜ; “CANA VE HAYATA BAĞIŞ!”
Denizli’nin iş ve istihdam yaratan, büyük oktanlı üretim yapan kuruluşlarından biri de Yardımsever İş İnsanlarından biri olan Osman Aydınlı’nın Gamateks firmasıdır. Denizli’ye Ana Okulu, Kreş, Gündüz Bakım Evi, İlkokul, ve Anadolu Lisesi (Mesleki Ve Teknik) gibi eğitim kurumları kazandıran Aydınlı kentin biricik üniversitesi Pamukkale Üniversitesi’nin de en büyük bağışçısı olarak dikkat çeken bir isim. PAÜ Hastaneleri’ne yaptığı “Tıbbi Cihaz ve Teşhis Tanı Cihazı Üniteleri” desteği ile öne çıkan Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı en son Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyolu Ünitesi’ne bağış yaptı.



Osman Aydınlı pandemi döneminde PAÜ Tıp Fakültesi hastaneleri yoğun bakım servisleri için 6 adet ventiletör ve solunum cihazı bağışlayan bir isim olarak da öne çıktı. İnsan hayatına verdiği önem ve desteklerle tanınan Aydınlı’nın çeşitli yıllara dayanan bağış ve destekleri saymakla bitmiyor. “Ultrason cihazlarından, renkli Doppler cihazlarına, ful yoğun bakım ünitesinden, Bronkoskopi Ünitesi CRYO Cihazı’na ve ventiletörlere kadar” çok sayıda bağışa imza atan Osman Aydınlı’nın iyiliklerinden bazıları ise şöyle; “Endokrin Bilim Dalı Doppler USG, Girişimsel Radyoloji USG, Girişimsel Radyoloji Renkli Doppler, Nöroloji Servisi Yoğun Bakım Ünitesi, Bronkoskopi Ünitesi CRYO Cihazı, Pediatri Yoğun Bakım Oksijen Terapi Ünitesi (Nazal Yüksek Akışlı Cihaz), Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi USG, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Renkli Doppler, Kalp ve Damar Cerrahisi Poliklinik USG..”



 “SAĞLIK İÇİN BAĞIŞ EN BÜYÜK HAYIRDIR!”
Özetle “Sağlık alanına destek olmak ve bağış yapmak önemli bir hayırdır” diyen Denizlili hayırsever işadamı Osman Aydınlı, PAÜ Hastaneleri’ne tıbbi cihaz bağışlarını sürdürüyor. Örneğin triod nodüllerinin tanı ve tedavisinde kullanılan, “nodülde kanser olup olmadığının teşhisini” sağlayan, elastografi işlemi de yapabilen ultrason cihazı bağışı, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalında  kullanılmak üzere  akciğer hastalıklarında biyopsi alınmasında ve akciğer kanseri tedavisinde kullanılmak üzere “Kriyobiyopsi Cihazı” bağışı ile hastalara daha iyi ve isabetli hizmet verilmesi de sağlanıyor.



BELEDİYE BAŞKANLARI’NA BİR TÜYO! “AYDINLI’DA BAĞIŞ BİTMEZ!”
“Nefes aldığım sürece, gücüm yettiğince bana her şeyimi veren bu kente destek olmaya devam edeceğim!” diyen Osman Aydınlı herkesin bildiği gibi Sosyal Demokrat bir iş insanı. İşte bu noktada 31 Mart seçiminin galibi Denizlili belediye başkanlarına bu sözü bir “tüyo” olarak hatırlatmadan geçemiyoruz.
fixed-whatsapp-icon