Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

465 Yazı

(EKOPOLİTİK) BU YAZI DENİZLİ POLİTİKASI VE POLİTİKACILARINA KAPAK OLSUN!

KAMYON KASASI’NDA KARPUZ SATTIĞI BÜYÜKŞEHİRE BELEDİYE BAŞKANI OLDU!

“SIRADAN VE SAHİCİ BİR HALK ÇOCUĞU” DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDU!




Evet, tam 25 yıl sonra “sıradan ve sahici bir halk çocuğu” Denizli’nin Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Hem de bu zaferi; Denizli’nin 19 ilçesinden 15’ini alarak, Büyükşehir ile birlikte 16 belediyenin burcuna CHP Bayrağını dikerek kazandı. Kısacası; CHP Denizli’de büyük iki ilçeden Merkezefendi’de Şeniz Doğan’la güven tazeledi, Pamukkale’de de Ali Rıza Ertemur ile en büyük ilçeyi aldı.





KIVILCIMI ŞENİZ DOĞAN VE MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ YAKTI
Daha doğrusu Denizli’de “Kadın Başkan Şeniz Doğan’ın yönettiği Merkezefendi Belediyesi örneği” ile CHP Büyükşehir Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu öncülüğünde tüm bir kenti kazandı. CHP’nin birleştiren “orta yolcu”  İl Başkanı Ali Osman Horzum’un politik cesareti bu seçimi kazandı. Denizli’nin efsane Başkanı Ali Marım bu zaferi kazandı. Çavuşoğlu, Şeniz Doğan ve Ertemur dışında; “Ömer Naci Yağcı, Mehmet Boyar, Müjdat İlhan, Ahmet Çağın, Bilal Duran” (yani; CHP Denizli Politbüro) bu utkunun planlayıcıları oldu. Aslında CHP’de kazanan Özgür Özel’le “dipten gelen dalga” yani; “Değişim” oldu. Yukarıda da değindiğimiz gibi özetle; Denizlili “kara kuru bir genç insan” yani; “Denizli’nin Karaoğlan’ı” ve yine sıradan ve sahici bir halk çocuğu”  Bülent Nuri Çavuşoğlu “olmaz” denileni oldurdu ve önemli bir zafere imza attı.





KAMYON KASASI’NDA KARPUZ SATTIĞI BÜYÜKŞEHİRE BELEDİYE BAŞKANI OLDU
İşte bütün bu “başarı öyküsü” ve zaferin üzerine çok şey yazıp söyleminin bir anlamı yok. Onun için 29 Ocak 2024’te, Çavuşoğlu’nun Büyükşehir Adaylığı’nın belli olmasının hemen ardından yazdığımız, “sıradan ve sahici bir halk çocuğu aday, kamyon kasasında karpuz sattığı şehre başkan adayı oldu” başlıkları ile kaleme aldığımız köşe yazımızı tekrar veriyoruz. Aynı zamanda Denizli‘nin yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun bir “özgeçmişi” ve CV’si olma özelliği de taşıyan bu yazı “Denizli Politikasına da kapak olsun!” diyoruz…



KAMYON KASASI’NDA KARPUZ SATTIĞI ŞEHRE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU!
Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun hayat hikayesi; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi için bir klişe saptama olarak sıkça kullanılan bir sözü, yani “CHP’de halk çocuklarının seçilmesi ve bir yerlere gelmesi artık çok zor, hatta imkansız” sözünü yırtıp parçalayan ve çöpe atan bir örnek. Kısacası Çavuşoğlu; halkın içinden gelen ve tam bir halk çocuğu olan “sıradan ve sahici” bir politik aktör olarak CHP’nin Denizli Büyükşehir Başkan Adayı oldu.



DENİZLİ’YE ÖZGÜR ÖZEL’İN SEÇİM OTOBÜSÜ İLE GELDİ
Evet, uzun süredir Denizli siyaset gündeminin birinci sırasında yer alan “CHP’nin Denizli Büyükşehir Başkan Adayı Kim Olacak?” sorusu; CHP PM Üyesi ve Yurt İçi Örgütlenme Koordinatörlerinden Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun büyükşehir adayı olarak açıklanması ile yanıt buldu. Pazar günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Ata-1 isimli seçim otobüsü ile Denizli’ye gelen ve CHP İl binası önünde miting havasında bir program ile karşılanan Çavuşoğlu  için “Denizli’nin Karaoğlan’ı Bülent Nuri Çavuşoğlu” tezahüratı yapıldı. (Bu arada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Ata-1 isimli seçim otobüsünü Denizli’deki seçim çalışmaları için  Bülent Nuri Çavuşoğlu’na tahsis ettiği öğrenildi)



“TEK VÜCUT, TEK YUMRUK KAZANACAĞIZ!”
Karşılamada halkı sıkılı yumruğunu havaya kaldırarak selamlayan Bülent Nuri Çavuşoğlu’na burada bir de “Ecevit Şapkası” giydirildi. CHP Denizli Büyükşehir Başkan Adayı Çavuşoğlu, “Hep birlikte çalışıp, hep birlikte başaracağız ve kazanacağız. Ardından da hep birlikte yöneteceğiz!” dedi. Denizli CHP'liler yıllar sonra Denizli'de özledikleri 'Tam CHP'li, Kökten CHP'li ve Solcu’ bir liste oluşmasının coşkusu ile CHP Denizli Büyükşehir Başkan Adayı Çavuşoğlu’nu karşıladı.  Bülent Nuri Çavuşoğlu Pazar günü gerçekleştirilen karşılama ve Şeniz Doğan CHP Merkezefendi Seçim Merkezi açılışının ardından, hafta başı itibariyle  doğup büyüdüğü Serinhisar'dan başlayarak ilk gezisine çıktı. Çavuşoğlu buradaki coşkulu karşılamanın ardından Acıpayam’ı baştan sona turladı.



ÇAVUŞOĞLU’NUN “BÜLENT ADI” BÜLENT ECEVİT’TEN GELİYOR…
CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu adını “Kıbrıs Fatihi, 16. dönem Başbakanı ve CHP'nin Efsane Genel Başkanı (3. Genel Başkan) Bülent Ecevit'ten aldı. 1 Ağustos 1974’te 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan10-11 gün sonra doğan Çavuşoğlu’na anne-babası Kerime ve Mehmet Çavuşoğlu Ecevit’in ön adı Bülent ismini verdi. (Baba Mehmet Çavuşoğlu Ecevit’i çok severdi ve oğlunun adının Bülent olmasını istemişti)



KAMYON KASASI’NDA KARPUZ SATTIĞI ŞEHRE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU!
Denizli’ye bağlı Serinhisar ilçesinde hayatı sendikal mücadelelerle dolu öğretmen bir babanın ve ev hanımı bir annenin iki erkek çocuğundan biri olarak yaşama merhaba diyen Bülent Nuri Çavuşoğlu İlk ve Orta Okulları memleketi eski adıyla Kızılhisar’da bitirdi. (İlçenin adı 12 Eylül Darbe koşullarının sürdüğü ANAP iktidarı döneminde Serinhisar’a dönüştürüldü) Çavuşoğlu ardından, Lise yıllarını Denizli Cumhuriyet Lisesi yatılı (1 yıl) ve Torbalı Sağlık Meslek Lisesinde yatılı olarak tamamladı. Bülent Nuri Çavuşoğlu ilkokuldan başlayarak, bütün eğitimi boyunca tatillerde aile ekonomisine katkı koymak için çalıştı ve hiç boş durmadı. Bir çok işte çıraklık yaptı, pazarcılıkla uğraştı, hatta ilçe ve şehir merkezlerinde seyyar manav olarak kamyon kasasında karpuz sattı.



HORZUM; “ENGELLİLERİ EN İYİ O ANLAR!”
Yazımıza burada bir saplama yapıp bir parantez açmak istiyorum. Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun annesi Kerime Çavuşoğlu bir ev hanımı. Öğretmen eşi ile birlikte iki çocuğunu büyütmek ve yetiştirmek için çok uğraştı. Kerime hanım tam çocuklarını yetiştirip bir yerlere gelmelerini sağladığı yıllarda bir hastalık nedeniyle görme yetisini kaybetti. 20 yılı aşkın bir süredir iki gözü de görmeyen Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun annesi Kerime Çavuşoğlu yine de hayattan hiç kopmadı. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’dan öğrendiğim bu ayrıntı oldukça etkileyici idi. Horzum, “Kerime annenin 20 yıldır gözleri görmüyor. İşte bu yüzden engelli vatandaşlarımızı da en iyi o, Bülent Nuri anlar” demekten kendini alamıyordu.



HEM ÇALIŞTI, HEM OKUDU VE AVUKAT OLDU
Bülent Nuri Çavuşoğlu 1993 yılında daha 19 yaşında iken İzmir 'e sağlık memuru olarak atandı. Sağlık memurluğu yaparken babasının da öncülük yapması ile eğitim ve öğretimden vazgeçmedi. Ve Üniversiteye hazırlandı. Bu süreçte Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini Kazandı. Ve hem çalışıp hem de okuyarak (1993-1999) bu okuldan da mezun oldu.



BAŞKAN ZOLAN’LA AYNI FAKÜLTEDEN MEZUN!
Kısacası Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut AK Partili Başkanı Osman Zolan ile CHP’li Büyükşehir Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu (İkisi isim de) İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun, iki meslektaş. Osman Zolan 1986, Bülent Nuri Çavuşoğlu 1999 yılı mezunu.. Çavuşoğlu mezuniyetinin ardından Denizli Barosu’na bağlı bir avukat olarak çalışmaya başladı. Aynı yıllarda(2000 yılı)Turizm Sektöründe faaliyet gösteren bir Aile şirketi kurdu.



20 YILDA CHP’NİN HER KADEMESİNDE ÇALIŞTI
Bülent Nuri Çavuşoğlu 2003 yılında Nilgün Çavuşoğlu ile evlendi. Nilgün-Bülent Çavuşoğlu çiftinin Deniz Çağan ve Mehmet Boran adında iki erkek çocukları oldu. Gençlik ve öğrencilik yıllarında solcu ve devrimci olan Çavuşoğlu 2010-2012 yılları arasında CHP Denizli İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2013-2016 ve 2020-2023 yılları arasında CHP Denizli İl Başkanlığı yaptı. Gerçekleştirdiği çeşitli eylemler ve açıklamaları ile Türkiye ve Denizli gündeminde yoğun bir şekilde yer buldu. Geçtiğimiz hafta CHP MYK ve PM tarafından Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan edilene kadar CHP Parti Meclisi Üyesi ve Yurt İçi Örgütlenme Koordinatörü olarak görev yapıyordu.



SIRADAN VE SAHİCİ BİR HALK ÇOCUĞU
Yazımızda özetle özgeçmişini verdiğimiz Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun hayat hikayesi (eğer dikkat ettiyseniz); Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi için bir klişe saptama olarak sıkça kullanılan bir sözü, yani “CHP’de halk çocuklarının seçilmesi ve bir yere gelmesi artık çok zor, hatta imkansız” sözünü yırtıp parçalayan ve çöpe atan bir örnek oldu. Kısacası Çavuşoğlu; halkın içinden gelen ve tam bir halk çocuğu olan “sıradan ve sahici” bir politik aktör olarak CHP’nin Denizli Büyükşehir Başkan Adayı oldu. Ne diyelim? “Yol’u ve Sol’u açık olsun!”



fixed-whatsapp-icon