Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

557 Yazı

EKOPOLİTİK: “BU KENTTE SOKAK HAYVANLARI ASLA UYUTULMAZ!”

**SOKAK HAYVANLARI MÜCADELESİNE NAZIM HİKMET’TE KATILDI!



Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu “yeni yasa tartışmalarının gölgesinde” Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret etti. Sokak hayvanlarının tedavilerinin yapıldığı ve rehabilitasyon ve barınma hizmetlerinin de verildiği tesiste incelemelerde bulunan Başkan Çavuşoğlu, sokak hayvanlarına her zaman sahip çıkacaklarını belirtti ve adeta “Bu kentte sokak hayvanları asla uyutulmayacak!” mesajı verdi. .





“DERDİMİZ UYUTMAK DEĞİL, YAŞATMAK”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret etti. Başkan Çavuşoğlu, ilk olarak tesiste köpek sahiplenmeye gelen genç hayvan severlerle sohbette bulundu. Kompleksteki kedi ve köpek pansiyonları, serbest gezi alanları, köpek padokları, kedi evleri, ameliyathaneler ve poliklinik servisleri ile Denizli Horoz Evlerini inceleyen Başkan Çavuşoğlu, özellikle tedavi gören sokak hayvanları ile yakından ilgilendi, tesiste tedavisi süren peçeli baykuş ve leylek hakkında da bilgi aldı. Seminer salonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin işleyişi, yürütülen çalışmalar ve titizlikle yürütülen kısırlaştırma çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Çavuşoğlu, dertlerinin “uyutmak değil, yaşatmak” olduğunu belirterek; Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.





ÇAVUŞOĞLU’NDAN SAHİPLENME ÇAĞRISI!
Denizli halkına “sokak hayvanı sahiplenme” çağrısında da bulunan Başkan Çavuşoğlu şunları söyledi: "Bu dünya hepimizin. Sevimli dostlarımıza başta çocuklarımız olmak üzere insanlarımızın bakış açısını olumlu bir şekilde yönlendirecek tesise sahibiz. Kalifiye personel ve ekiplerimizle ve canbulans hizmet aracımızla tesisimiz can dostlarımıza her zaman hizmet vermeye devam edecek. Tüm hemşehrilerimize sesleniyorum. Sevimli dostlarımızı yalnız bırakmayalım. Onları kaderlerine, sokaklara bırakmayalım. Çocuklarımızı buraya getirelim. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarını sahiplendiriyoruz. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayalım" diye konuştu.



ADETA HASTANE GİBİ!
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen sokak hayvanlarına öncelikle ilk kabul noktasında tarama yapılıyor. Tarama sonrası hastalar ve bakıma ihtiyaç duyulan hayvanlar ayrılarak, gerekli tedavi, ameliyat ve rehabiliteleri yapılıyor. Serbest gezi alanlarının da yer aldığı tesiste yavrulu hayvanlar ayrı bir bölümde tutuluyor ve diğer büyük hayvanların arasında ezilmelerinin önüne geçiliyor. Sokak hayvanlarının sahiplendirildiği komplekste sokak hayvanları ile vakit geçirmek isteyen vatandaşlara da imkan sağlanıyor.




SOKAK HAYVANLARI İÇİN MÜCADELEYE NAZIM HİKMET’TE KATILDI!
Tanınmış karikatürist ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Mehmet Selçuk Cumhuriyet Gazetesi’nin Cumartesi günleri basılan karikatür sayfası Ciddiyet’te bu kez “kucağında bir kedi ve köpek” ile bir Nazım Hikmet karikatürü yayınladı. Selçuk’un çiziminde “Dünya Şairi Nazım Hikmet kucağında mutlu birer kedi ve köpekle” resmedilirken, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu canlar bizim…” diye devam eden o ünlü ve çok bilinen şiiri de yer alıyor. Eline sağlık Mehmet Selçuk; “Bütün canlar bizim!”



THK BAŞKANI DA TANIDIK BİR İSİM!
16 Ekim 2019 tarihinden buyana Kayyum tarafımdan yönetilen Türk Hava Kurumu (THK)’nın başkanlığını 3 Kasım 2023 tarihinden beri de Denizlili tanıdık bir isim; “Vali Kemal Yurtnaç” yürütüyor. 1990’lı yılların başında Denizli’nin Çardak ve Honaz ilçelerinde kaymakam olarak görev yapan Yurtnaç 2023 yılı orman yangınlarında eleştiri oklarının hedefine yerleştirilen Türk Hava Kurumu’nun başına geçirildi ve yangınlarla havadan mücadeleye THK desteği konusunda önemli adımlar atılmasını sağladı.



EFSANE VALİ YAZICIOĞLU’NUN VALİ YARDIMCISI; DENİZLİ DOSTU KEMAL YURTNAÇ!
Ankara’ya giderken 2 Eylül 2003'te Temelli Mahallesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda ağır yaralanan ve 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybeden Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’nun 2000 yılında Erzincan Vali yardımcılığını, 2003 yılnda da Denizli Vali yardımcılığı görevlerini üstlenen Kemal Yutnaç, Denizli’de toplam 4-5 yıl bulundu ve üst düzey görev yaptı. Yine 2007-2008 yıllarında Başbakanlıkta; Devlet Bakanı Prof. Dr. M. Said Yazıcıoğlu’nun Bakan danışmanlığını da yaptı.



DENİZLİ’Yİ TOKAT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU DA UNUTMADI!
Tokatlı Vali Kemal Yurtnaç, son 31 Mart Seçimleri’nde MHP’den Tokat Belediye Başkanı seçilen Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun sık sık görüştüğü bir baba dostu. Bu arada Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun; Erzincan, Denizli ve Vali Babası’nın ölümünden sonra çocukluk ve gençlik tanıklık yapan THK Başkanı Kemal Yurtnaç; yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunları konusunda strateji geliştirme çalışmaları yürüttü. Babasının ölümünden sonra sık sık Denizli’ye gelen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Denizli’liler tarafından da sevilen bir isim. Başbakanlığa bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının kuruluşu, yasasının yazılması ve faaliyete geçirilmesinde aktif olarak görev aldı. 2014 yılına kadar bu kurumun başkanlığını yürüttü. 2014 yılından 2016 yılına kadar Başbakanlık Müşavirliği görevini yürüten Kemal Yurtnaç 30.05.2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Yozgat Valiliğine atanmıştı. Kemal Yurtnaç Türk Hava Kurumu (THK)’nın 3 Kasım 2023 tarihinden bu yana Kayyum Başkanlığı’nı yürütüyor.



BAŞKAN TATIK’IN HEDİYELERİ; TERREKOTA USTASI (SON HİTİTLİ) NECİP SAVCI’DAN!
Tavas’ın CHP’li Belediye Başkanı Kadir Tatık bir yandan ilçenin birikmiş sorunlarına çözüm ararken, diğer yandan da il dışı önemli ve üst düzey ziyaretlerde bulunmayı da ihmal etmiyor. Başkan Tatık bütün ziyaretlerinde; “Son Hititli” olarak tanınan ünlü terrekota (topraktan yapılan sırsız seramik objeler) ustası Necip Savcı’nın eserlerini hediye götürüyor.



CHP LİDERİ ÖZEL’DEN TAVAS’A SELAM VAR!
İlk ziyaretini CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den aldığı randevu ile gerçekleştiren Başkan Tatık, CHP Lideri tarafından ilgiyle karşılandı. Genel Başkanı Özel’in sorularını yanıtlayan ve ilçesini anlatan Kadir Tatık, CHP Lideri’ne (Necip Sacı’nın artık çocukları tarafından üretilen) antik motifli terrekota ürünlerinden hediye etti. CHP Lideri Özel “Tavas ve Tavas halkına” Başkan Tatık ile selamlarını gönderdi.



TERREKOTA HEDİYEYİ MANSUR YAVAŞ ÇOK BEĞENDİ!
Ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a konuk olan Kadir Tatık, Denizlili Bürokrat Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu’na da konuk oldu. Başkan Mansur Yavaş’a da şu anda Necip Savcı’nın çocukları tarafından üretilen toprak el sanatı terrekota eserlerden hediye eden Başkan Tatık, 210 yılnda hayata veda eden “Son Hititli” Necip Savcı’dan da söz etti.





EKREM İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN TATIK’A TEŞEKKÜR MEKTUBU!
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık Son Hititli Necip Savcı’nın üretimi olan terrekota eserlerden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na gönderdi. Başkan İmamoğlu Tavas’tan gelen topraktan terrekota objeleri çok beğendi ve Tavas Belediye Başkanı Tatık’a bir teşekkür mektubu gönderdi. İmamoğlu teşekkür mektubunda; “Sayın Başkan; “Sadece Tavas’ta üretilen ve tarihsel açıdan da çok kıymetli olan el emeği hediyelerinizi aldım. Nezaketiniz için tüm kalbimle teşekkür ederim” yazdı.



TAVAS’IN BÜYÜK DEĞERİ “SON HİTİTLİ” NECİP SAVCI
Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Medet Köyü’nde (Medet Örenyeri) 1980’li yılların başından bu yana çanak çömlek, para, sikke ve heykelciklerden oluşan terrekota antik motifli objeler üreten seramik (keramik) ustası Necip Savcı Dünyada bu sanatı sürdüren 2 ustadan biri olarak tanınıyor. Müze Müdürlüğü tarafından dahi bilirkişi olarak başvurulan Necip Savcı 2010 yılında hayata veda ettikten sonra mesleğini oğlu Hasan Savcı ve gelini sürdürdü. Eserlerinden bazılarının özellikle İtalya dünyanın çeşitli müzelerinde sergilenen Necip Savcı’nın Koç Ailesi’ne ait Sadberk Hanım Müzesi’ne de dönem dönem davet edildiği biliniyor.



fixed-whatsapp-icon