Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

548 Yazı

EKOPOLİTİK: BU FOTOĞRAFIN ÜZERİNDEN TAM 175 GÜN GEÇTİ!

**“DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR’DE EN DÜŞÜK MAAŞ 25 BİN LİRA OLDU!

**“BU OLAY “DENİZLİ’NİN GEZİSİ” OLUR!”

**DOĞAN; “MERKEZEFENDİ’DE GELECEĞİ BİRLİKTE KURACAĞIZ!”




Önce Mimarlar Odası eski Başkanlarından Hüsamettin Ataman itiraz etti. Ardından Şemikler Mahallesi Muhtarı Ali Kuş öncülüğünde mahalle halkı ayağa kalktı. CHP Denizli İl Başkanlığı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Mahalle Halkı ve partililerle birlikte yetişkin yüzlerce çam ağacı ile bir koruluğu andıran söz konusu alanda bir protesto eylemi yaptı. TMMOB’a bağlı Denizli İl Koordinasyon Kurulu da durumu öğrenir öğrenemez 3 Temmuz’da acil olarak toplandı ve ardından imar planına itiraz kararı alarak, dilekçe verdi. Öte yandan aynı alan için 4 yıl önce CHP’li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın “bölgeyi çam ağaçlarını da koruyarak bir spor kompleksi yapmak” üzere istediği, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün de 2 yıl önceki TBMM KİT Komisyonu toplantısında Genel Müdür Yinal Yağan’a tahsis konusundaki talebi sorduğu ortaya çıktı. 





BU OLAY “DENİZLİ’NİN GEZİSİ” OLUR!
Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Şemikler Mahallesi’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na aitken, geçtiğimiz yıl mülkiyeti özelleştirme kapsamına alınan Sümer Holding’e geçen, ancak imar planında “spor alanı” olarak ayrılmış parsel, bir yıl sonra Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından spor alanından çıkarılarak, konut ve ticari alana çevrilen tartışmalı alan akıllara; Mayıs-Haziran 2013 tarihinde patlayan “Gezi Olayları” ve kalkışmasını getirdi. İBB’ye ait Gezi Parkı’nın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Kararı’na rağmen Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Topçu Kışlası’na dönüştürülmesi planına karşı başlayan olaylar Türkiye ve Dünya’da toplumsal ve çevreci mücadeleler tarihine “Gezi Vakası” olarak geçmişti. İşte Denizlide Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile başlayan ve (son iki haftadır süren) Mahalle sakinleri de dahil; siyasi partiler, STK’lar, Belediyeler, çevreciler ve toplumun her kesiminden kişi ve grupların tepkilerine, itirazlarına konu olan bu protestolar “Bu olay Denizli’nin Gezisi olur!” yorumlarını da beraberinde getiriyor.





BU DAHA BAŞLANGIÇ!
Sümer Holding tarafından kullanılan Şemikler’deki ‘Spor Alanı’, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konut ve ticari alana dönüştürülerek imara açılınca adeta bir tepki seli oluştu. Ve Merkezefendi Şemikler; “Denizli’nin Gezisi’ne dönüştü. Bölge sakinlerinin aynı şekilde muhafaza edilmesini istediği alanı Merkezefendi Belediyesi’nin 4 yıl önce spor tesisi inşa etmek amacıyla kiralamak istediği fakat talep yazısına yanıt bile verilmediği ortaya çıktı. Konuyu ilk kez gündeme getiren isim ise 27’nci Yasama Dönemi’nde TBMM KİT Komisyonu’nda görev alan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk oldu. Komisyonda holding yetkililerine alanın atıl durumda olduğunu, madde bağımlılarının burada yuvalandığını söyleyen Öztürk, ilçe belediyesine kiraya verilmesini istedi. Holding yetkilileri ise kendilerine ulaşan bir talep olmadığı yanıtını verdi. Bu gelişmeden sonra Merkezefendi Belediyesi 10 bin 378 metrekare spor alanının tahsisi için o sırada tasfiye halinde olan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bağlanan Sümerbank Holding’e müracaat etti. Holding bu talebi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bildirse de yazıya bir yanıt verilmedi. Oysa Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan tahsisin gerçekleşmesi durumunda bölgeye hizmet edecek dev bir spor tesisi kurmayı planlıyordu. Özellikle amatör branşlara yönelik hizmet verecek olan tesis bünyesinde idare merkezi, eğitim ve kurs alanları, açık ve kapalı sahalar yer alaca, basketbol, voleybol ve futbol sahaları ile spor altyapısı oluşturulacaktı. Merkezefendi Belediyesi tarafından organize edilen güreş turnuvaları da bu tesiste gerçekleştirilecekti. Doğasının da korunması planlanan alanda Merkezefendi sakinlerinin spor yapmasını sağlamak amacıyla önemli düzenlemeler gerçekleştirilecekti. 



MERKEZEFENDİ’DE TEPEDEN İNME KARARA KARŞI; “TOPLUMSAL İTİRAZ!”
Başkan Şeniz Doğan, önce bakanlığın plan değişikliği ile ilgili görüş sorduğunu, ardından da uygun olmadığı yönünde görüş bildirdiklerini kaydetti. Belediye Başkanı Doğan, “Merkezefendi yapılaşmanın çok fazla olduğu ilçelerden biri. Bu bölgenin korunması gerektiğini düşünüyoruz. Buranın spor alanı olarak kullanılması ve ağaçların kesinlikle kesilmemesi gerekiyor” dedi..Evet, CHP Denizli İl Başkanlığı; Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Muhtar ve Mahalle Halkı ile partililerle birlikte yetişkin yüzlerce çam ağacı ile bir koruluğu andıran söz konusu alanda bir protesto eylemi yaparak adeta yeni bir “Toplumsal İtiraz’ın” startını verdi.



BAŞKAN DOĞAN; “MERKEZEFENDİ’DE GELECEĞİ BİRLİKTE KURACAĞIZ!”
Merkezefendi’nin geleceğine yön verecek önemli bir adım olan ‘2025-2029 Stratejik Plan Toplantısı gerçekleştirildi. Merkezefendi’nin ekonomik, sosyal ve çevresel açılardan sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda Başkan Doğan, “Merkezefendi’mizin sürdürülebilir kalkınması ve refahı için ortak bir vizyon oluşturma hedefiyle çalışıyoruz. Merkezefendi’de geleceği bütün paydaşlarmızla  birlikte kuracağız” dedi. Merkezefendi Belediyesi’nin, ilçeye yönelik beş yıllık projelerinin yer aldığı ve bu süre içerisinde izlenecek yol haritasının açıklandığı ‘2025-2029 Stratejik Plan Toplantısı’ yoğun bir katılımla Bereketler Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.



30 YILLIK PLANIN TEMELLERİNİ 2019'DAN İTİBAREN ATMAYA BAŞLADIK!”
31 Mart seçimlerinden sonra kaldığı yerden, daha doğrusu hiç duraklamadan proje ve çalışmalarına devam eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, göreve geldikleri tarihten itibaren Merkezefendi’yi el ele, omuz omuza, hep birlikte yönettiklerini söyledi.  Şeniz Doğan, “İlçemizin 5 yıllık, 10 yıllık ve 30 yıllık planlamasını sizlerle birlikte yapacağız. Bu şehri, bu ilçeyi birlikte yöneteceğiz demiştik. 2019 stratejik planımıza baktığınızda bunu gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Bizim için ortak akıl, paydaşlık, birlikte yönetme, şehir için birlikte karar alma, ben yaptım oldu anlayışı değil biz olmak çok önemli. Çevreye ve doğa dostu bir belediye olmaya çok önem verdik. Üreten belediye olmaya çok dikkat ettik. İlçe nüfusumuz hızla artıyor ve bunun için de stratejik bir plan yapmalıyız. Muhtarlarımızdan ve meclis üyelerimizden alacağımız görüşlerle de Merkezefendi'nin 5 yıllık planını hatta 30 yıllık planın temellerini 2019'dan itibaren atıyoruz. Ama bu dönemde de şehrin geleceğine vizyon katmak ve yön vermek adına bu stratejik plan toplantılarını yapıyoruz. Gerçekten ortak aklı, iş birliğini çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı. Atılacak adımların titizlikle ele alınacağını söyleyen Pamukkale Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan ise, “Şeniz Başkan’ın, 2019 yılından bu yana yaptıkları ve ilçenin gelişmesi gayet gözlemlenebilir bir olay. Stratejik plan, canlı bir süreçtir. Burada ortak akılla üretilecek projeleri uyguladıktan sonra, bu uygulamalarımızı paydaşlarımızla beraber kontrol ederek ulaşmak istediğimiz hedefe en etkin şekilde nasıl geleceğimizi konuşacağız” dedi.



BU HABERLER YARIN BU KÖŞEDE;



BU FOTOĞRAFIN ÜZERİNDEN 175 GÜN GEÇTİ!

Bir fotoğraf. Tarih 26 Ocak 2024. Fotoğrafta soldan sağa; “Bilal Duran, Ömer Naci Yağcı, Mehmet Boyar, Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Müjdat İlhan” var. Bu fotoğraftaki isimleri son 10 yıldır bu köşedeki politika kulislerinde çok kez gördünüz. Tabii ki bu fotoğrafın eksik isimleri de var. Kimler mi? Ali Osman Horzum ve Şeniz Doğan… 175 gün önce çekilmiş bu fotoğrafa baktığımızda,  kadrajda yer alan politik simaların omuzlarındaki büyük yükü görmeniz ve hissetmeniz de mümkün. Peki, devamı! O da yarın…

**“DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR’DE EN DÜŞÜK MAAŞ 25 BİN LİRA OLDU! BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU; “EMEKTEN YANA DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ!”



**HÜDAVERDİ OTAKLI BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU VE BAŞKANVEKİLİ MARIM’I ZİYARET ETTİ!

**BOZBAŞ’TAN DAİRE BAŞKANLARI İLE “İSTANBUL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI!”

**KAMU EMEKÇİLERİNİN BÜYÜK KAYBI; GÜLTEN ÖZTÜRK GÖKÇEN YAŞAMA VEDA ETTİ…

fixed-whatsapp-icon