Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

482 Yazı

(EKOPOLİTİK) “BU ADAMLARIN NEREYE GİTTİĞİ” BELLİ OLDU!

**O’ Denizli CHP’de Değişimin Adı Oldu! Elaldı’nın Kayınpederi Ecevit Ve Demirel’in Hukuk Danışmanı, CHP’de “El Ele, Kol Kola, Omuz Omuza!” Dönemi, Muharrem İnce’ye Örnek Olsun! Onlar Bursa’ya Milli Maça Davetli Olarak Gitti! "Benim Milletvekilim İlhan Özcan!”

Ali Osman Horzum. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı iken vekil adaylığı nedeniyle istifa eden Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun yerine 4 Şubat 2023’de CHP Denizli İl Başkanı oldu. Başkanlığa hızlı bir giriş yapan Horzum kısa sürede “Denizli CHP’de değişimin adı; Ali Osman Horzum oldu!” yorumları ile ön plana çıktı. 



DEPREM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI
Ali Osman Horzum’un başkanlığının daha üçüncü gününde 11 İlde 6 Şubat büyük depremi meydana geldi. Deprem sonrası Denizli CHP olarak “acil kriz masası” kurdu Ve ilk yardım TIR’ını 7 Şubat’ta yola çıkardı. Denizli’de CHP’li Belediye1er ve 19 ilçe örgütü harekete geçirilerek ilk iş deprem bölgesine 130 TIR yardım malzemesi ulaştırıldı. Deprem bölgesinden gelen afetzedelerin hiç kira ücreti alınmadan ev ve konutlara yerleştirilmelerine öncülük etti.



CHP’DE “EL ELE, KOL KOLA,
OMUZ OMUZA!” DÖNEMİ
CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum önceki dönemlerde il ve ilçe başkanlığı yapmış parti büyüklerini ziyaret etti, onlarla toplantılar yaptı. Ayrıca partiye küsen ve darılan önceki dönem partilileri ve parti yöneticilerini CHP çalışmalarına yeniden dahil etti. Hangi ilçede sorun varsa o ilçeye giderek örgütsel problemleri çözdü. “Kavgalı eve kız verilmez” dedi ve parti içi kavgaları ve dargınlıkları bitirdi. Parti içinde “el ele, kol kola ve omuz omuza” olunan bir dönemi başlattı.



CHP SEÇİMDE SKM’DEN YÖNETİLECEK
Horzum 14 Mayıs seçimleri için Denizli’de CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nin başına Efsane Belediye Başkanı Ali Marım’ı getirdi. CHP eski PM üyesi ve sosyal demokrat cephenin ağır topu Marım il Başkanı Horzum’la birlikte siyasi yol haritasını çıkardı ve hemen siyasi çalışmalara başladı.



DENİZLİ’NİN TAMAMI 10 NİSAN’A
KADAR EN AZ 3-4 KEZ TARANACAK
Evet, Başkan Ali Osman Horzum Pamukkale ilçe ve Merkezefendi ilçe başkanlıklarını il başkanlığı ile Çınar’da aynı çatı altında topladı. Ve CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’ni daha kolay ulaşılır bir lokasyon ve mekana taşıdı. Gündüzleri şehir merkezinde, STK ve mahalle ziyaretleri gerçekleştirirken akşamları ilçe ziyaretleri ve taramaları organize etti. Seçim kararı üzerine kurulan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde vekil aday adayları ile bir program dahilinde saha çalışmalarını başlattı. Oluşturulan 8 ayrı aday adayı ekibi ile bu çalışmayla 15 Nisan’a kadar Denizli’nin 19 ilçesinin en uzak köşelerine kadar en az 3’er veya 4’er kez taranmasını hedefledi.



“MEMLEKET EKONOMİSİ;
HALKIN EKONOMİSİ OLDU!”
2021 yılında Memleket Partisi’nin kurucu üyesi ve MYK üyesi oldu. Mart 2022 de  “Yaklaşmakta olan seçimlerin hayati önemi ve güç birliği zorunluluğu” gibi nedenleri göz önüne alarak Memleket Partisi’nden istifa etti. Bu arada Memleket Partisi sürecinde Harman Radyo’da her hafta konuk olarak katıldığı “Nejat Elaldı ile Memleket Ekonomisi” programına da son verdi. İki ay sonra; Mayıs 2022 de CHP’ye katıldı ve İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı görevini üstlendi. Ardından Harman Radyo’daki programını da güncelleyerek  “Nejat Elaldı ile Halkın Ekonomisi” programı adı altında her Perşembe bu programa konuk olmayı sürdürdü.



MUHARREM İNCE’YE ÖRNEK OLSUN!
Bu arada 22 Mart 2023 tarihinde CHP’den Milletvekili Aday Adayı başvurusu yaptı. Şu anda CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve CHP’den vekil aday adaylığı başvurusu yapan Elaldı’nın “politik öyküsü” sol, sosyal demokrat çevrelerde “Bu hareket Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye örnek olsun. Birlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç olunan dönemde eski MYK Üyesi Nejat Elaldı’nın bu gerekçeli istifası ve duruşu Memleket Lideri İnce’ye ders niteliğinde” yorumlarına yol açtı. (29 Mart saat; 19.00 öncesi 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin tavrı bakalım ne olacak?)



O DA BİR 12 EYLÜL DARBESİ MAĞDURU!
Evet, 12 Eylül öncesi bir liseli olarak sol hareketlerin içinde yer alan Nejat Elaldı politik saflaşmalara bağlı olarak Denizli Lisesi’nden uzaklaştırıldığı için her gün o dönemin koşullarında Sarayköy’e gidip geldi. Ve Sarayköy Lise’sinden mezun oldu. Politik duruş ve  tavra (sol cenahta) o yıllardan beri sahip bir isim. Denizli ile bağlarını hiç kopmamış, geniş bir aileden gelen Elaldı’yı; partinin bir çok ismi ve Denizli iş dünyasının bir çok üyesi yakından tanıyor.

ELALDI’NIN KAYINPEDERİ ECEVİT
VE DEMİREL’İN HUKUK DANIŞMANI
Nejat Elaldı’nın çok önemli bir özelliği de Kayınpederinin ünlü hukukçu ve Danıştay’dan emekli Yusuf Rıza Çolak olması. Nejat Elaldı’nın kayınbabası Yusuf Rıza Çolak’ın merhum Başbakan Bülent Ecevit ile Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gibi Türkiye politikasının ünlü ve önemli isimlerinin de “hukuk danışmanı” olması, CHP aday adayı bu ismi biraz daha ön plana çıkarıyor. Peki, başvuru sürecinin sürpriz isimlerinden CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Nejat Elaldı kimdir? Siyasi aidiyeti ve görüşleri nedir? Nerelidir? Adaylığı Denizli’de ve CHP tabanında nasıl karşılanmıştır? İşte bu soruların bütün cevapları ise Nejat Elaldı’nın aşağı daki CV’sinde ve özgeçmişinde gizli.

NEJAT ELALDI KİMDİR?
Denizli de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden (SBF) 1986 yılında mezun oldu. Ve Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu’na katıldı. Bakanlık adına gittiği ABD de University of İllinois Urbana-Champaign’de bu programa kabul edilen ilk Türk unvanını aldı Bu okulda finans yüksek lisansı yaptı. Ana bilim dalı 3.’üncüsü olarak mezun oldu. ABD dönüşü en büyük KİT’lerden birine Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Aynı kurumda Genel Müdür Vekilliği yaptı. 3 yıllık görev süresini müteakip Maliye Bakanlığı’na Baş Hesap Uzmanı olarak döndü. Çeşitli Üniversitelerde Misafir Öğretim Görevlisi olarak “Financial Accounting, Managerial Accounting, Taxation, Accounting” dersleri verdi. Bakanlıkta birçok kritik konuda çalışmalar yaptı. 2006 yılında özel sektöre geçti, Türkiye’nin büyük gruplarından birinde Mali Grup Başkanı, Yönetim Kurulu Üyesi, CEO olarak görev yaptı. 2011 yılında kendi işini kurdu. Kendisine ait Yeminli Mali Müşavirlik ve Denetim Şirketini yönetiyor. Çok iyi düzeyde iki yabancı dil (İngilizce ve Almanca) biliyor.



BU ADAMLAR NEREYE GİTTİ?
Siyasetin iyice ısındığı şu sıralar Denizli ve iş dünyasının en önemli ve en popüler “dörtlüsü” hep birlikte yola çıktı. Ve yaptıkları ilginç bir “fotoğraflı yolculuk paylaşımı” ile dikkatleri üzerlerine çekti. Ekonomi eksenli Oda ve STK’ların, iş çevrelerinin “ayrılmaz dörtlüsü” ve sıkı arkadaş grubu;  DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, TETSİAD ve DENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu ile TİM eski Başkan Vekili Süleyman Kocasert “yine ve yeniden” yeni bir yolculuğa çıktı. Peki; Erdoğan, Memişoğlu, Uzunoğlu ve Kocasert cümbür cemaat nereye gidiyordu? TOBB toplantısı için Ankara’ya mı, bir fuar organizasyonundan dolayı İstanbul’a mı? Yoksa AK Parti Genel Merkezi tarafından çağrılan Uğur Erdoğan’a yol arkadaşlığı için Başkente mi? Kısacası; “İş Dünyası’nın ‘Denizli Dörtlüsü’ bu kez acaba hangi maceraya yelken açtı? Dörtlünün sosyal medya paylaşımını gören herkes merak içinde idi..



ONLAR BURSA’YA MİLLİ
MAÇA DAVETLİ OLARAK GİTTİ!
Denizli’nin ekonomi eksenli Oda ve STK’ların, iş çevrelerinin “ayrılmaz dörtlüsü” ve sıkı arkadaş grubu;  (iş insanları) DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, TETSİAT ve DENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu ile TİM eski Başkan Vekili Süleyman Kocasert’in ilk yol fotoğrafı sonrası yapılan yorumların aksine Bursa’da oynanan Hırvatistan Milli Maçına davetli olarak gittiği öğrenildi. Bursa’da oynanan A Milli Takım EURO 2024 Elemeleri D Grubu 2. maçında Türkiye; Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Kritik mücadeleden galip ayrılan taraf 2-0'lık skorla Hırvatistan oldu. Erdoğan, Memişoğlu, Uzunoğlu ve Kocasert’ten oluşan “Denizli Dörtlüsü” dönüş yolunda bir dinlenme tesisinden de “sahur fotoğrafı” paylaştı. Bursa Stadyumu’nda Süleyman Kocasert TTF Yedek Yönetim Kurulu Üyesi olarak TFF Başkan Vekili İbrahim Burkay tarafından maçı protokol tribününden izlerken, DTO Başkanı Erdoğan, DENİB Başkanı Memişoğlu ve TETSİAT ve DENİB Başkan Yardımcısı Uzunoğlu da stadyumun misafir tribününden izledi. (İbrahim Burkay’ın Misafirleri) Bu arada ekonominin Denizlili isimleri “maçtan, stadyumdan ve dönüş yolundan” da iki fotoğraf paylaşmayı ihmal etmedi.



YARIN; DENİZLİ'DEN "BENİM MİLLETVEKİLİM İLHAN ÖZCAN" DİYEREK 2 OTOBÜSLE YOLA ÇIKAN 100 KİŞİLİK CHP ÜYELERİ VE VATANDAŞLAR, CHP GENEL MERKEZİ’NE ÇIKARTMA YAPTI. VE ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI. İLHAN ÖZCAN'IN SİYASİ GÖREVLERLE DOLU CV’Sİ MİTİNG GİBİ ANKARA ÇIKARTMASININ VE ADAY ADAYLIĞI ÇALIŞMALARININ AYRINTISI BU KÖŞEDE.

fixed-whatsapp-icon