Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) BÖYLE OLUR ‘BÜYÜK İNSANLAR’IN VASİYETİ!

**O, “KİMSESİZLERİN KİMSESİYDİ!” VE TÜM BİRİKİMİNİ, MALINI VE MÜLKÜNÜ MUHTAÇ İNSANLARA BIRAKTI..

**Musa Kazım Manasır iş hayatında kazandığı tüm birikimini yine “yetim ve acizlere. kimsesizlere ve yoksullara” miras bıraktı. Bu dünyadan göçerken Manasır’ın tek vasiyeti de yine böyle oldu. Kendi adını taşıyan bir vakfı bulunan Musa Kazım Manasır “tüm malını, mülkünü ve birikimlerini bu vakıf aracığıyla kullanılmak üzere muhtaç insanlara bıraktı, bağışladı.


Denizli iş dünyasının önde gelen isimlerinden; “yetim ve acizlerin babası, eğitimin hamisi, hayırsever işadamı, sosyal hayatın renkli ve neşeli yüzü, sahipsizlerin sahibi ve kimsesizlerin kimsesi” Musa Kazım Manasır 91 yaşında hayata veda etti. Kalbi kocaman bu büyük yardımsever ister “koronadan” ister “çoklu organ yetmezliğinden” kaybedilmiş olsun; “Artık Denizli’de kimsesizlerin böyle bir kimsesi yok!”



DENİZLİ’DE ARTIK “KİMSESİZLERİN KİMSESİ” YOK!
Evet, Musa Kazım Manasır bir süredir tedavi gördüğü PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak 91 yaşında yaşama veda etti. Denizli’nin önde gelen şirketlerinden DENTAŞ’ın kurucularından olan, Otomotiv Sektöründe faaliyet gösteren şirketi olan ve uzun yıllar Denizli Yetim Ve Acizleri Koruma Derneği ve Vakfı’na başkanlık eden Musa Kazım Manasır iş hayatında kazandığı tüm birikimini yine “yetim ve acizlere. kimsesizlere ve yoksullara” miras bıraktı. Bu dünyadan göçerken Manasır’ın tek vasiyeti bu oldu. Kendi adını taşıyan bir vakfı bulunan Musa Kazım Manasır tüm malını ve mülkünü bu vakıf aracığıyla kullanılmak üzere muhtaç insanlara bağışladı.



Musa Kazım Manasır Denizli’de; “Musa Kazım Manasır İlkokulu ile eşi ve kızı için Zehra-Suna Manasır İlkokulu” adı altında 2 ayrı okul yaptırdı. Ayrıca eğitime ve sağlığa bağış olarak; Pamukkale Üniversitesi Hastanelerine önemli bağışlarda bulundu. İş Adamları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımına da katkı verdi. Denizli Yetim ve Acizleri Koruma Derneği’nin çok uzun yıllar başkanlığını yaptı ve kesintisiz bağışlarda bulundu. Bugün kendi adını taşıyan ve tüm mal varlığını (vasiyet de ederek) bağışladığı Musa Manasır Yardım Vakfı 50 öğrenciye eğitim öğretim bursu veriyor. 



MARIM, SAYDAL, TUNÇBİLEK;
“DENİZLİ’NİN KAYBI BÜYÜK!”
Musa Kazım Manasır’ın kaybı Denizli’de adeta büyük üzüntü ve yasa neden oldu.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Manasır’ın ardından yaptığı yazılı açıklamada, eğitim camiası olarak iş insanı Musa Kazım Manasır’ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Ve, “Merhum Musa Kazım Manasır’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz” dedi.



Öte yandan Musa Kazım Manasır’ın yakın dostları ve akil isimler; Denizli eski Belediye Başkanı Ali Marım, Metin Saydal ve Yatağan eski Belediye Başkanı Tunçer Tunçbilek yaptıkları açıklama ve paylaşımlarda, “Denizli için büyük ve önemli bir kayıp. Merhum Manasır tüm yaşamını ve birikimlerini bu kente adamış mübarek bir kişilik. Kimsesizlerin kimsesi büyük bir hayırseveri, yardımsever insanı kaybettik” dediler.  
fixed-whatsapp-icon