Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

564 Yazı

(EKOPOLİTİK) BİR CHP’LİNİN GÖZÜNDEN “CHP DENİZLİ GÜZELLEMESİ!”

**“ÖZGÜR ÖZEL’İN DENİZLİ ZİYARETİ VE CHP DENİZLİ ÖRGÜTÜ’NÜN HALET-İ RUHİYESİ…”

**DAĞ FARE DOĞURDU, CHP TABANI YİNE BOŞ LAFLARA BOĞULDU! 3’ÜNCÜ YOL’CU DENİZLİ ÖRGÜTÜ ÖNCE SALICI’YI SATTI, ARDINDAN ÖZELCİ OLDU!


CHP Denizli’de Ali Osman Horzum başkanlığındaki ekibin il kongresinden galip çıkması ve yeniden iktidar olmasının üzerinden üç haftadan fazla zaman geçti. Bu arada CHP Grup Başkanı ve Büyük Kurultay’ın Genel Başkan Adaylarından Özgür Özel geçtiğimiz günlerde Denizli’ye geldi.



CHP Denizli’nin 3’üncü Yolcuları önce ekip olarak bağlı oldukları eski Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı satarken, ardından da Özgür Özelci oldular. Bu yazımızda sizlere bir CHP’linin gözünden “bir CHP Denizli güzellemesi” aktaracağız.



CHP DENİZLİ’NİN 3’ÜNCÜ YOLCULARI
ÖNCE SALICI’YI SATTI, ARDINDAN ÖZELCİ OLDU!
Kongre konuşması ve sonrasında yaptığı açıklamalarda “Ne Kılıçdaroğlu ne Özel, CHP 3’üncü yol ile daha güzel!” diyen CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ve ekibi CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel’in 14 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirdiği Denizli ziyareti ve toplantısında adeta çark etti.



Başta İl Başkanı Horzum ve Denizli’deki 14 kurultay delegesi CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel’e “kurultayda destek” için şimdiden “açık imza” verdi. Kısacası CHP Denizli Kurultay Delegeleri; kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen, siyasi aidiyetle bağlı ve yanında oldukları CHP’nin önemli ismi Oğuz Kaan Salıcı’yı bir anda sattı.



TAKLİT İMZA İDDİASI
VE “İMZA VERDİK AMA
DESTEĞİMİZ KILIÇDAROĞLU’NA” ARAMALARI
CHP Denizli Kurultay Delegeleri’nin Özgür Özel’ci olup 4-5 Kasım Büyük Kurultayı öncesi Genel Başkanlık için Özel’e şimdiden (imzalı dilekçe ile) destek vermesi olayının yayılması ve haber olması sonrası imza veren 14 Denizli Delegesi’nden yarısının Ankara’yı CHP Genel Merkezi’ni arayarak “Mecbur kaldık, imza verdik. Ama biz Kemal beyi destekliyoruz” dedikleri de öğrenildi. Ayrıca dilekçede bir Denizli delegesinin imzasının da taklit (sahte imza) edildiği öne sürüldü. Bu arada İstanbul Delegeleri’nin 130 tanesinin de Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği gelen başka bir bilgi oldu.



ÖZGÜR ÖZEL’İN DENİZLİ ZİYARETİ VE
CHP DENİZLİ ÖRGÜTÜ’NÜN HALET-İ RUHİYESİ…
Evet, Özgür Özel 14 Ekim Cumartesi günü Denizli’ye geldi. Özel gelmeden yaklaşık 8-10 bin üyesi bulunan CHP Denizli teşkilatı ile bir toplantı isteğini gönderdi. Bir CHP’linin (Mimar-Yazar-Politikacı ve CHP Üyesi Süleyman Boz) gözünden Özgür Özel’in Denizli ziyareti ve CHP Denizli Örgütü’nün Halet-İ Ruhiyesi ise şöyleydi;





“209 kişilik toplantı salonunda yaklaşık 300 CHP’li toplandı. Anlaşılıyor ki Özgür Özel’in Denizli ziyareti aceleye getirilmişti. Birazda adaylık süreci mağduru ilan edilen eski İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu'nun PİAR çalışması için gelmiş gibiydi. Kısacası amaç Çavuşoğlu’nu Özel’in PM Listesine sokmak için, siyasi bir kurnazlık yapılmaya çalışılmış gibiydi. Özgür Özel toplantının düzenlendiği salona çağrılmadan önce İl Başkanı Ali Osman Horzum her zamanki ‘ağlama konuşmasını’ yaptı. Yine; CHP Genel Merkezi’nin Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu aday yapmadığını, dışardan ve partiye yas yabancı isimleri vekil yaptığını vs. anlattı.



DAĞ FARE DOĞURDU, CHP TABANI YİNE BOŞ LAFLARLA BOĞULDU!
Ardından Özgür Özel sahne aldı ve kürsüye geldi.. Yanında hiç kimse, destekleyen isimler hiç yok. Yalnız gelmiş Denizli'ye. Ne kadro, ne ekip kimse yok. Ne ekonomik kriz, ne emeklinin durumu, ne işsizlik ne eğitim, be sanayi, ne yüksek faizler  ne işsizlik konusu. Hiçbir ülke ve insanların sorunu ile bir şey yok konuşmasında.  Ardı ardına ‘100 cümle’ ediyor ancak; ‘1 şey’ söylemiyor.. Hep parti içi sorunlar ve eski hikayeler.”



SAYIN ÖZEL; CHP’YE GENEL BAŞKANI
ADAYI OLMAK BU KADAR KOLAY MI?
CHP’li Boz ilginç gözlemlerden oluşan değerlendirmesini şöyle sürdürdü; “Bu Özel nasıl Genel Başkan Adayı olmuş şaşıyorum? Oysa Ecevit, İnönü'ye karşı; “bir ideoloji, Demokratik Sol, Toprak İşleyenin Su Kullananın sloganı, kooperatifleşme, tam bağımsız dış politika söylemleri ve dönemin Nihat Erim hükümetine karşı çıkış ve etrafında deve dişi gibi ağırlıklı kadrolarla” gelmişti. Özgür Özel, CHP Genel Başkanı olmak için hiçbir şey söylemiyor. İdeoloji yok,  politika yok, program yok, söylem yok, slogan yok.. Oysa Ecevit'in yanında Turan Güneş vardı, Deniz Baykal vardı, Besim Üstünel vardı, İsmail Cem vardı, Türkmenoğlu, Hikmet Çetin ve Altan Öymen vardı. Özel'in yanında ise hiç kadro yok. Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu da ‘yolsuzluk dosyalarını’ ifşa ederek geldi. TV Programlarında AK Parti’nin vekillerini, önemli aktörlerini mat ederek geldi. ‘Devrimci Kemal, Dersimli Kemal, Gandi Kemal, Sakin Güç’ sloganları ile geldi. Özgür Özel ise bir temsile çıkmış çocuk gibi konuştu gitti. Klıçdaroğlu’na ‘sakin, kibar’ diye laf edenler Özel’e ne diyorlar bilmem!?



BU ÖRGÜTÜN TEK
DERDİ; BÜLENT NURİ
ÇAVUŞOĞLU’NA BİR KOLTUK BULMAK MI?
Sanırım Denizlili CHP’lilerin, CHP Denizli Örgütü’nün tek derdi; Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu bişii yapmak. Önce Parti Meclisi (PM) üyesi, sonra erken seçimde vekil. Türkiye batsın, insanlar dip olsun kimin umurunda? Ya Gazze ile ilgili; ne İl Başkanı Horzum’dan ne de Genel Başkan Adayı Özgür Özel’den bir tek sözcük duymadık. Emeklilerin halinden de bir cümle etmedi. Varsa yoksa kendi talepleri, hırsları. Yazıklar olsun. Bu arada Özel’in Çavuşoğlu’na da yer bulabileceğini sanmıyorum. Ayrıca İl Başkanı Horzum daha önce (seçimler döneminde) Özgür özel'e açık havada konuşma yaptırmamıştı Kılıçdaroğlu’nun adamı diye.



Sarayköy ve Honaz da Gülizar Biçer Karaca’nın zoru ile seçim otobüsü üstünde konuşabilmişti. Diğer ilçelerde Ali Osman Horzum Özgür Özel’i hep salonda konuşturmuştu. Ve Özel de bu tavırdan dolayı çok kızmış ve bozulmuştu. Şimdi geldi, gördü CHP Denizli fotoğrafını ve CHP Denizli Dörtlüsü’nü.. Kısacası bunlar benim Özgür Özel ve Denizli ziyareti gözlemlerim. Yani; Dağ fare doğurdu, CHP tabanı yine boş laflara boğuldu...”
fixed-whatsapp-icon