Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

556 Yazı

(EKOPOLİTİK) “BİR ABİ VE 2 KADIN; DENİZLİ CHP İKTİDARINA ÇOK YAKIN!”

**İŞTE CHP DENİZLİ’DE “BÜYÜKŞEHİR FORMÜLÜ;”



31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine 4,5 ay kala Denizli Ege ve Türkiye’de siyaset daha yakıcı bir hal alırken, CHP Denizli kentin “en hareketli ve hararetli” partisi haline geldi. Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığı ile birlikte CHP Genel Yönetimine bir Parti Meclisi (PM) üyesi de (Bülent Nuri Çavuşoğlu) veren CHP Denizli de Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve yeni liderine yerel seçimlerde bir “Denizli destanı ve başarısı” sunmaya hazırlanıyor.



Kasım ayına çok hızlı giren ve ilk önemli il buluşması “Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı’nı” 19 Kasım Pazar günü gerçekleştirecek olan Denizli Teşkilatı; “31 Mart yerel seçiminde hangi adaylar ve liste dizilişi ile başarılı oluruz ve Denizli’yi alırız?” tartışmasını açtı. Ve bu yönde çalışmalara başladı.



CHP DENİZLİ; “ADAY ZENGİNİ”
Evet, Denizli’de özellikle de CHP Denizli’de “Belediye Başkan Adaylığı” kulisleri olabildiğince hızlandı. Özellikle de Denizli Büyükşehir ile Denizli’nin iki büyük ilçesi Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Başkan Adaylıkları için isimler siyasi kulislerde yakıcı ve iddialı bir şekilde yer almaya çoktan başladı. Bu kulislerde ise CHP Denizli Büyükşehir adaylığı için en fazla konuşulan isim Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan olurken, iş insanı Ahmet Gökşin, eski baro başkanı Adil Demir ve CHP’nin ağır topu CHP’li eski Bakan, CHP eski Genel Sekreteri ve eski Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin adı kulislerde dolaşıyor. (Adnan Keskin adı büyük kurultay sonrası en çok konuşulan politik isim) 



Denizli’nin en büyük ilçesi Pamukkale için ise CHP kulislerinde Bozkurt’un kadın Başkanı Birsen Çelik, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Eğitimci Ali Kurt ve yine eski baro başkanı Adil Demir ismi geçiyor. CHP Denizli’de Merkezefendi İlçesi için de yine en çok adı geçen isim Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan. Bu arada CHP’li eski il başkanı ve milletvekili Ali Rıza Ertemur, baro eski başkanı ve CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan ile CHP’li Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı da kulislerde Merkezefendi için adı geçen siyasi aktörler.



CHP’Lİ BİR DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR
İÇİN ÇOK İDDİALI BİR DENKLEM
Fakat CHP Denizli’de “Büyükşehir Belediyesi ve iki büyük ilçe Pamukkale ve Merkezefendi’yi alma ile ilgili” öyle bir formül ortaya atıldı ki; kentte siyasi kulisler adeta tusunamiye yakalanmış gibi dalgalandı. İşte o CHP Denizli’de çok konuşulan Büyükşehir formülü ise şöyledir.



İŞTE CHP DENİZLİ İÇİN O SİHİRLİ FORMÜL!
14 Mayıs ve 28 Mayıs Seçimlerinde en az milletvekili adayları kadar siyasi çalışma yapan (Köy, mahalle ve kasaba demeden Denizli’yi baştan sona iki kez tarayan) CHP’nin ağır topu Adnan Keskin CHP Denizli’nin Büyükşehir Başkan Adaylığına getirilir. Başarısı ve kabul görürlüğü çok yüksek olan Kadın Başkan Şeniz Doğan Merkezefendi’de ikinci dönem için yeniden aday ilan edilir. Pamukkale’ye ise Bozkurt’un “dar olanaklarla çok iş yapan” başarılı Başkanı Birsen Çelik aday yapılır. Kısacası CHP Denizli’de “bir ağabey, iki kadın aday” formülü ile seçime girer. Büyükşehir adayı Adnan Keskin, Merkezefendi adayı; Şeniz Doğan ve Pamukkale Adayı; Birsen Çelik ile CHP Denizli; “bir ağabey ve iki kadın başkan aday” vitrinli “siyasi ağırlığı ve profili yüksek” (hatta feminen) bir görüntü kazanarak seçime girer.



“MARIM, YARIMCA VE AKIŞIK DA”
KESKİN’İN MECLİS EKİBİNDE…
Bu tercihler belediye meclisinde de sürdürülür. Yine CHP Denizli’nin önemli ismi ce kentin 10 yıllık Belediye Başkanı Ali Marım Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği için birinci sıra adayı  gösterilir. (seçilince de Büyükşehir Başkan Vekili olur), belediye meclisi ikinci sırasına ise eski Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ve üçüncü sıra adaylığına da Raziye Akışık getirilir ve MHP ile İyi Parti küskünlerine mesaj gönderilir. Ve CHP Denizli'yi büyük oranda alır.



ÖZGÜR ÖZEL RÖPORTAJI’NDA;
“ADNAN KESKİN İSMİ”
Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın hazırlayıp sunduğu sabah programının Cuma konuğu CHP Lideri Özgür Özel oldu. CHP Genel Başkanı Özel Küçükkaya’nın sorularını büyük bir içtenlikle yanıtlarken, izleyiciden de tam not aldı. Özgür Özel programın bir yerinde eski bakan, CHP eski genel sekreteri ve genel başkan yardımcısı Adnan Keskin’den bahsetmeyi ihmal etmedi. Özel, “Adnan Keskin, Veli Ağabey ile konuştular. Bahsettiği dönemle ilgili çalışıyor” dedi.



İŞTE RÖPORTAJIN “ÖZYÜREK,
AĞBABA VE KESKİN’Lİ BÖLÜMÜ”
İsmail Küçükkaya: “Mustafa Özyürek, CHP’ye uzun yıllar hizmet etmiş bir isim.  Eski Milletvekillerini toplayıp gönüllerini almak ve isteklerini aktarmak yararlı olabilir. Canlı yayında önerebilir misin demiş. İyi bir öneri” 

Özgür Özel: “Büyüğümüz, Başkanımız Mustafa Başkanımı saygı ile selamlıyorum. Sayın Deniz Baykal 2009’da benim adaylığımı açıklamak için Manisa’ya mitinge gelirken, uçaktan birlikte inmişlerdi. O anı hiç unutmam. Sarıldık, öptük birbirimizi. Bu öneri çok yerinde bir öneri.  Veli Ağbaba bu çalışmayı yapıyor. Örneğin Bartın önceki dönem Milletvekilimiz Ali Rıza Ağabey, kendi dönemleri ile ilgili çalışıyor. Ayrıca geçmiş dönemlerden Adnan Keskin, Veli Ağabey ile konuştular. Bahsettiği dönemle ilgili çalışıyor. Birlikte önceki dönem Milletvekillerimizin tümüyle bir araya geleceğiz.  Yemek yiyeceğiz, istişare edeceğiz ve varsa kırgınlıklar o konuda üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız”

(NOT; Adnan Keskin; Özgür Özel’in Genel Başkanlık sürecinin teorisyeni Veli Ağbaba’nın da nikah şahididir)
fixed-whatsapp-icon