Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

482 Yazı

(EKOPOLİTİK) BAŞVURU SÜRECİ SONA ERDİ, ŞİMDİ SIRA ‘ADAY VİTRİNİ’NDE!

**AK PARTİ DENİZLİ’DE TEMAYÜLÜN PERDE ARKASI, CHP DENİZLİ ADAYI 29 İSİM SAHAYA İNDİ! MİMAR-YAZAR ATAMAN’DAN MİMAR ADAYLAR “BALKANAY, ŞENEL VE KALKAN’A DESTEK VE BAŞARI DİLEĞİ..”

Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti Denizli’nin Milletvekili Aday Adayları için düzenlediği Temayül Yoklaması’nda parti teşkilatlarında görev yapan 2 bine yakın delege oy kullandı. Sakin ancak katılımı yüksek geçen temayül seçiminde AK Parti Denizli’nin 40 milletvekili aday adayı adeta “ilk seçimlerini” yaşadı.



AK PARTİ DENİZLİ’DE TEMAYÜLÜN PERDE ARKASI
Oylamanın yapıldığı salonda adaylar adeta “iş insanı adaylar” ve “eski vekil adaylar” şeklinde gruplaştı. Oylama salonunun en hareketli iki aday adayı ismi; “en genç iş insanı Ekrem Başer ile yine en tanınmış iş insanı Halil Pekdemir” idi. Pekdemir ve Başer sandık başına gelen AK Parti delegeleri ile birlikte ve tek tek yakından ilgilendi. Sohbet etti.



TEMAYÜLÜN YILDIZLARI;
“UÇAR, BAŞER VE PEKDEMİR”
Yine temayül salonunun en hareketli diğer ikilisi (bunlardan biri aday adayı Uçar) ise AK Parti eski kurucu vekili Salih Erdoğan ve AK Parti eski milletvekili ve Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar’dı. Erdoğan ve Uçar uzun uzun kendi aralarında sohbet ederken, salondaki herkesle de tokalaştığı gözlendi. Adaylardan; Tavas belediye eski başkanı, Aile Sosyal Politikalar Bakan eski Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Mehmet Karabay ise temayülün “yalnız” ismiydi. Kısacası Bilal Uçar, Halil Pekdemir ve Ekrem Başer “AK Parti temayülünün 3 yıldızı” oldu.





BAŞKAN ZOLAN, “BURASI 14
MAYIS SEÇİMİNİN İLK SANDIĞI!”
Temayül salonunda adı vekil adaylığı için yoğun bir şekilde geçen İş İnsanı ve eski il başkanı Necip Filiz yoktu. Hatta Filiz gibi başka illerde görevli AK Parti’nin mevcut vekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Nilgün Ök ve Cahit Özkan da yoktu. Temayül’ün en fazla ilgi gören isimlerinden biri de Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan oldu. Osman Zolan AK Partili delegelerle birebir ilgilendi ve sohbet etti. Zolan, “Bu oylarınız 14 Mayıs Seçiminin öncülerinin seçimi açısından önemli. Herkese hayırlı olsun” dedi. 



ZEYBEKCİ “BUGÜN ÇOK MUTLUYUM!”
AK Parti Denizli Temayül Yoklaması’na öğle saatlerinde son Ekonomi Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci geldi. Zeybekci ile birlikte tamayül salonu hareketlenirken, “Ben de bugün ilk defa kendimin aday olmadığı bir seçimde birileri için oy kullanıyorum” dedi. Zeybekci,“Bugün çok mutluyum. Memleketimize, milletimize, Denizlimize hayırlı olsun. Parti teşkilatlarımızın Milletvekili seçimi için aday listelerinin ortaya çıkması için temayül yoklaması yapılıyor. Birbirinden değerli arkadaşlarımız var. Bende bugün ilk defa birileri için oy kullanacağım. Tabi birçok vesile ile partimizin aday belirlemeleri için oy kullandım ama şimdi normal bir Ak Partili olarak sıradan; listeden bir Ak Partili olarak arkadaşlarımız için oy kullanacağım. Rabbim hayırlısı ne ise onu nasip etsin” dedi.



CHP DENİZLİ ADAYI 29 İSİM SAHAYA İNDİ!
CHP Denizli Seçim Koordinasyonu Başkanı Ali Marım, Pazartesi sabah saat 07.30’dan itibaren CHP Milletvekili Aday Adaylarının seçim çalışması için ilçe turlarına başladığını açıkladı. Marım ”Pazartesi sabah saat 07.30’dan itibaren CHP Milletvekili Aday Adaylarımız seçim çalışması için ilçe turlarına başladı. Aday adayları 8 ekip halinde ilçelere gidiyorlar. İlçe programlarını CHP ilçe Başkanları yapıyor. İlden de ekiplerde bir sorumlu koordinasyon üyesi bulunuyor. Amacımız tüm Denizli’yi baştan sona tarayıp Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ve onun yeniden kurulacak Türkiye programını anlatmak” diye konuştu.



CHP DENİZLİ VEKİL ADAYLARI
HER GÜN 8 EKİPLE 8 AYRI İLÇEDE
CHP Milletvekili Aday Adayları iki grup halinde Denizli’nin 19 ilçesini turlamaya başladı. Denizli’yi ilçelerin dağılımına göre 8’e ayırdıklarını söyleyen CHP Denizli Seçim Koordinasyonu Başkanı Ali Marım, bu çalışmayla aday adaylarını halkın ve seçmenin vitrinine çıkardıklarını söyledi. Denizli CHP’de 8 Ekip 3’er 4’er aday adayı ve birer seçim koordinasyon kurulu üyesi ile 8 ayrı ilçeye taramaya çıkıyor. 15 Nisan tarihine kadar Denizi’nin her ilçesi en az 4-5 kez CHP’li milletvekili aday adayları tarafından taranmış olacak. Günün sonunda ilçe taramalarından dönen vekil adayları birer ilçeraporu hazırlıyor ve il başkanı Ali Osman Horzum ile seçim koordinasyon kurulu Başkanı Ali Marım’a sunuyor.



MİMAR HÜSAMETTİN ATAMAN’DAN “BALKANAY, ŞENEL VE KALKAN’A DESTEK VE BAŞARI DİLEĞİ”
Denizlili tanınmış mimar, yerel tarih araştırmacısı ve belgeselci Mimarlar Odası eski Şube Başkanlarından Hüsamettin Ataman aynı zamanda Denizli’nin önde gelen politikacıları arasında yer alır. Hüsamettin Ataman aynı zamanda DSP’de ve CHP’de politika yapmış, belediye meclisleri ve encümeninde çalışmış tanınmış bir siyasi isimdir. 14 Mayıs seçimi öncesi siyasi partilerin vekil aday adayları arasında mimar meslektaşlarının bulunması en çok da Ataman’ı sevindirdi. Hüsamettin Ataman sosyal medya hesabından (siyasi parti ayrımı gözetmeksizin) mimar aday adaylarına bir destek ve başarı mesajı yayınladı. Ataman’ın bu mesajı ise şöyle; “Mimar Arif Balkanay CHP'den, Mimar İbrahim Şenel İyi Parti'den, Mimar Leman Kalkan MHP'den Milletvekili Adaylığına Başvurdular. Mimar meslektaşlarıma başarılar diliyorum.” (Mimar Hüsamettin Ataman)



**YARIN; CHP’Lİ MİMAR SÜLEYMAN BOZ’DAN DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN’A ÖVGÜ…

**CHP’Lİ FİKRET ÇUVAŞ’TAN “ATATÜRK’LÜ KULÜBEDEN SARAYA” TEMALI ADAYLIK AÇIKLAMASI…

fixed-whatsapp-icon