Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

558 Yazı

EKOPOLİTİK: BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU DESTEK, BAKAN YUMAKLI FOTOĞRAF VERDİ!

**BÜYÜKŞEHİR; ÇİVRİL’DEN ELMA, ÇAL VE BEKİLLİ’DEN ÜZÜM ALABİLİR!



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu “üreticiye, çitçiye destek” sözü ile ilgili ilk adımı attı. Maliyetlerin yüksekliği nedeniyle çiftçinin elden çıkaramadığı ve tarlasında kalan karpuzları satın alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine tırlarla getirilen ürünleri dezavantajlı bölgelerde bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı.





İŞTE “ÇİFTÇİ DOSTU BELEDİYECİLİK!”
Öte yandan; çocukluğu ve gençliğinde kamyon kasasında karpuz sattığı kente belediye başkanı seçilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu üç gündür seçim sözü olarak verdiği “çiftçi ve üretici desteğini” ilk olarak karpuz ve kavun yetiştiricilerine yönelik yaparken, Denizli’ye bir dizi ziyaret gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Acıpayam temasları sırasında kavun ve karpuz yetiştiricileri ile bir araya geldi. Kavun karpuz hediyelerini kabul etti. Ve üreticiler ile fotoğraf verdi.





HEM ÜRETİCİ HEM HALK KAZANDI
Acıpayam ilçesinin Akalan Mahallesi’nde çiftçilerin, maliyetlerin aşırı yüksekliği nedeniyle elinde kalan karpuzları satın alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ürünleri tırlarla kent merkezine getirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Veysel Danacıoğlu’nun da eşlik ettiği destek projesi ile ilk etapta 20,5 ton karpuz vatandaşlara dağıtıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin karpuz üreticilerine desteğinin süreceği belirtilirken, söz konusu destekle hem çiftçinin hem de halkın kazandığı kaydedildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, özveriyle üretmeye çalışan çiftçinin aşırı maliyetler nedeniyle sıkıntı içinde olduğunu belirterek kırsal kesime destek sözünün ilk adımını “karpuz üreticisine yaptığı destekle” atmış oldu.



BÜYÜKŞEHİR; ÇİVRİL’DEN ELMA, ÇAL VE BEKİLLİ’DEN ÜZÜM ALABİLİR!
İnsanların ürettikleriyle mutlu olamadığına işaret eden ve amaçlarının “üreticisi ve çiftçisi de mutlu” bir Denizli olduğunu söyleyen Başkan Çavuşoğlu, “Bu anlamda çiftçimizin tarlasında kalan karpuzları satın alarak dezavantajlı bölgelerde bulunan halkımızla buluşturmaya başladık. Rutin belediyecilik hizmetlerimizin yanında ‘üreticilere destek’ gibi söz verdiğimiz projelerimizi de hayata geçiriyoruz. İnsanlarımızın tamamını kucaklamaya devam edeceğiz. Bu şehrin kaynaklarını, bu şehrin insanlarına harcanacak. Huzur ve mutluluğun hakim olduğu, gülen yüzlerin bulunduğu bir Denizli’yi hep beraber inşa edeceğiz” dedi. Evet, Büyükşehir’in bu desteğinin Çivril’li elma üreticileri ve Çal ile Bekillili sofralık üzüm üreticileri için de gelebileceği belirtildi. Haydi Nuri Başkan; “Denizlili çiftçi büyükşehirden ‘üretici dostu
belediyecilik’ bekliyor!”



BAŞKAN DESTEK, BAKAN FOTOĞRAF VERDİ!
Öte yandan çocukluğu ve gençliğinde kamyon kasasında karpuz sattığı kente belediye başkanı seçilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu seçim sözü olarak verdiği “çiftçi ve üretici desteğini” ilk etapta karpuz ve kavun yetiştiricilerine yaparken, Denizli’ye bir dizi ziyaret gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Acıpayam temasları sırasında kavun ve karpuz yetiştiricileri ile bir araya geldi. Kısacası; Bakan Yumaklı çeşitli ziyaretlerle bir dizi temaslarda bulunmak ve programlara katılmak üzere geldiği Denizli'de programını Acıpayam'dan başlattı. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar ile diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Yumaklı, Tarım Kredi Süt Ürünleri A.Ş'ye tesislerini ziyaret etti.



TARIM BAKANI YUMAKLI’YA HEDİYE; ACIPAYAM KAVUNU!
Aynes'ten devredilen Tarım Kredi Süt Ürünleri A.Ş'ye ait süt işleme fabrikasını gezen Bakan Yumaklı, üreticilerden toplanan sütlerin uluslararası standartlarda, ileri teknoloji ile birleştirip sağlıklı şekilde tüketicilere ulaştırılması hakkında bilgi aldı, sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Yumaklı, Tarım Kredi Süt Ürünleri A.Ş'yi ziyaretinde ilçedeki üreticilerle de görüştü. Kavun ve karpuz yetiştiricileri, Bakan Yumaklı'ya Acıpayam ovasında yetiştirdikleri ürünlerden hediye etti.



DENİZLİ’DE KAMU EMEKÇİLERİNİN KAYBI BÜYÜK!
Denizli’de geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden; Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nda (KESK) yıllardır görev yapan, Denizli kadın hareketinin öncüllerinden, sivil toplum camiasının bilinen ismi Gülten Öztürk Gökçen, Denizli’de “toplumsal ve sosyal mücadelenin unutulmaz isimleri” arasına yerleşti. Sendikal mücadele ve kadın mücadelesine yıllarca emek veren 48 yaşındaki Gökçen, bir süre önce yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ediyordu. Hastalık sürecinde dahi eylem ve aktivitelere katılarak kadın hakları ve sendikal mücadeleye devam eden Gökçen, tedavi sürecinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Denizlili kamu emekçilerinin kaybı büyük.

fixed-whatsapp-icon