Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

559 Yazı

EKOPOLİTİK: BAŞARI SIRALAMASINDA 81., “YARDIMCI YEMEDE” BİRİNCİ!

ARPACI İLE HORZUM EYLEMDE!

PAÜ REKTÖRLÜĞÜ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!




PAÜ’de yeni Rektör atama dönemi için son 3,5-4 aya girilirken, mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan için de geri sayımın başladığı bildirildi. Kutluhan yeniden PAÜ Rektörü atanmayı beklerken, AK Parti cephesi ve Cumhurbaşkanlığı ile YÖK’ün “PAÜ’ye yeni bir Rektör ismi” üzerinde çalışma yaptığı belirtiliyor.



REKTÖR KUTLUHAN İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
En son istifa eden bol ödüllü bilim insanı Necip Atar’ın PAÜ Rektörlüğü’ne aday isimler arasında bulunduğu da gelen kulis haberleri arasında yer alıyor. Bu arada kulislerde Prof. Dr. Turgut Tok isminin olduğu da belirtiliyor. Pamukkale Üniversitesi’nde Ağustos 2020’de Hüseyin Bağ’dan boşalan Rektörlük koltuğuna oturan ve 4 yıldır PAÜ Rektörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Ahmet Kutluhan geçen 48 ayda enteresan bir rekora imza attı.



İŞTE REKOR; 8 AYDA BİR REKTÖR YARDIMCISI DEĞİŞTİRDİ
Ortalama 8 aya bir Rektör Yardımcı değişikliği yaşayan PAÜ böylece üniversiteler arası başarı sıralamasında değil, adeta “Rektör Yardımcısı Yeme!” sıralamasında birinci oldu. Yani; 2020 yılına kadar Türkiye’nin Devlet ve Vakıf üniversiteleri arasında hep ilk 20’lerde olan, yaşıtı üniversiteler arasında ise ilk 5 arasında yer alan Pamukkale Üniversitesi 4 yıl sonra üniversiteler arasında 81. sıraya düştü. Ancak “Rektör Yardımcısı değiştirme veya istifalarında” ise adeta Türkiye birincisi oldu.



PAÜ’DE BİR REKORA DAHA İMZA ATILDI
Kısacası; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan göreve geldiği günden bu yana “Prof. Dr. Fahir Demirkan, Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Prof. Dr. Bilal Söğüt, Prof. Dr. Muhammet Ensar Yeşilyurt ve son olarak Prof. Dr. Durmuş Akalın olmak üzere beş rektör yardımcısı ya görevden alınmış, ya da istifa ettirilmişti. PAÜ’de son olarak istifa eden isim ise PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar oldu. Babadağlı Bilim İnsanı Necip Atar Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan tarafından defalarca ödüllendirilen bir bilim insanıydı. Ve Denizli kentinin girişimcileri ve iş çevreleri ile üniversite arasında “işbirliği kayışlarını” oluşturan bir isim olma özelliği taşıyordu. 



ÖDÜLLÜ BİR BİLİM İNSANI,
BAŞARILI BİR YÖNETİCİYDİ…
Evet, iddialara göre Rektör Kutluhan’ın son kurbanı Rektör Yardımcısı Necip Atar oldu. İstifa eden (iddialara göre istifası istenen) PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan tarafından defalarca ödüllendirilen bir bilim insanıydı.



Daha önce Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından açıklanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinin yüzde 2’lik diliminde yer alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, son olarak Web of Science tarafından verilen “Dünya’da En Çok Atıf Alan Araştırmacı ödülünü” de kazanarak hem Türkiye’nin hem de Denizli’nin uluslararası akademik platformda gururu olmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da tebrik edilerek, plaket verilmişti. (Bülent Öztürk-Şifre Haber)



ARPACI MECLİSTE, HORZUM (İLE) TÜRMOB EYLEMİNDE!
CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı “Hayvanlara katliam yasasına” karşı TBMM^de gece gündüz nöbet tutan vekillerin başında yer aldı. İktidarın Sokak Hayvanları ile ilgili yasanını taslak halinden itibaren vekil arkadaşları ile birlikte en önde mücadele eden isimlerden biri oldu. Üzerinde “Katliama dur de!” yazan eldiveni ile meclis sıralarında tepki koyan Arpacı Perşembe günü de 81 ilden gelen serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlerin Ankara'daki mitingine katıldı.



HORZUM: “SESİMİZİ MALİ MÜŞAVİRLER İÇİN YÜKSELTTİK!”
Arpacı Denizli’den gelen TÜRMOB Üyeleri ile birlikte Ankara Anıtpark’taki mitinge destek verdi. Denizli Milletvekili Şeref Arpacı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ile mitingde omuz omuza yürüdü. Bu arada SMMMO Denizli Şubesi yönetici ve üyeleri ile birlikte mitingde hazır bulunan Ali Osman Horzum ise, “Mali Müşavirler için bıçak kemiğe dayandı. Binlerce meslektaşımız ve TÜRMOB organizasyonu ile Ankara Anıtpark’ta buluştuk. Enflasyon düzeltmesinin geçici vergi dönemlerinde yapılmaması ve mesleki sorunların çözümü için sesimizi yükselttik” dedi.



BU YASA MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİ BİTİRME YASASI!
Öte yandan Mitingde konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, "Geçtiğimiz hafta TBMM'de vergi kanunlarında değişiklik öngören bir kanun kabul edilmiştir. Bakanlığın hazırladığı bu ve benzer kanunlar sebebiyle, yakında muhasebe mesleğini layıkıyla icra edecek meslek mensubu kalmayacaktır.



Bu şartlar altında muhasebe mesleğinin ve muhasebe ofislerinin sürdürülebilirliği büyük tehlike altındadır. Bu durumda da en büyük zararı yine devletimiz görecektir" dedi. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), 81 ilden gelen üyeleriyle Ankara Anıtpark'ta "Enflasyon düzeltmesinin geçici vergi dönemlerinde yapılmaması ve mesleki sorunların çözümü" talebiyle miting düzenledi. CHP milletvekilleri de mitinge katılarak destek verdi.

fixed-whatsapp-icon