Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

504 Yazı

(EKOPOLİTİK) ANKARA’DA YILMAZ BÜYÜKERŞEN, DENİZLİ’DE ALİ MARIM!

**POLİTİKA GENÇLEŞTİRDİ VE ONLAR 20 YAŞINA İNDİ!



“Mucizevi bir şey yapacağız. Bu Yılmaz Büyükerşen’in hazırladığı ve başında olduğu yerel yönetimlerle ilgili bir proje ve kurul çalışması. Bu arada Yılmaz Hoca 20 yaşına indi, onu da bilin. Acayip bir heyecan duyuyor bu işten.70’li yıllarda yaptığı açık öğretim işini, şimdi en iyi bildiği konuda yerel yönetimlerde yapıyor; ‘yerel yönetimler ve demokrasi eğitim modülü’ ile acayip bir iş yapıyor!”



CHP YEREL YÖNETİMLER EŞGÜDÜM, DENETİM VE EĞİTİM KURULU’NUN BAŞINDA BİR İHTİYAR DELİ KANLI; BÜYÜKERŞEN VAR!
Bu sözler Halk TV’nin “Yeni Bir Sabah” Programı’nda İsmail Küçükkaya’ya konuk olan CHP Lideri Özel’e ait. Evet, CHP’de bir adım sonrası için “Parti Üniversitesi” de denilen bir tür politik eğitim organizasyonu da olan “Yerel Yönetimler Eşgüdüm Denetim ve Eğitim Kurulu’nun” başında ünlü eğitimci ve Eskişehir’in eski Efsane Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen var. CHP Lideri Özel; Büyükerşen ekseninde örgütlenen bu oluşumdan son derece memnun. Ve katıldığı birçok programda bu “yeni nesil particiliği” anlatıyor.



ANKARA’DA BÜYÜKERŞEN, DENİZLİ’DE ALİ MARIM!
Diğer yandan, CHP Genel Merkezi’nde gördüğümüz “politik tecrübe eksenli” bu faydalı uygulama ve buradan bütün parti örgütleri ve yerel yönetimlere yayılan “olumlu havanın” bir benzerini de CHP’li Denizli Büyükşehir’de de yaşanıyor. Yani CHP’de başlayan Özel destekli ve Büyükerşen kaynaklı “siyasi iyimserlik ve profil yükselmesi”, Denizli’de de adeta Çavuşoğlu destekli ve Ali Marım kaynaklı; “hızlı bir adaptasyon ve Denizli ile bütünleşme duygusunu” pratiğe geçiriyor. Kısacası CHP Denizli ve CHP’li Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun da tıpkı “Özgür Özel’in Yılmaz Büyükerşen’i” gibi bir duayen oyuncusu var. Ali Marım…



“ALİ MARIM ADETA 25 YIL GENÇLEŞTİ!”
O da “Denizli’nin Efsane Başkanı” ve 25 yıl aradan sonra adeta çeyrek yüz yıl daha gençleşmiş gibi. Başkan Çavuşoğlu da Başkan Vekili Marım için “31 Mart akşamından itibaren gençleşti. Allah yanımızdan, başımızdan eksik etmesin!” diyor. Şimdilerde Ali Marım her yerde ve sabahın 6.30’undan gece geç saatlere kadar adım adım (25 yıl önce bıraktığı) Denizli’yi tarıyor. Başkan Vekili odasının önü her daim kalabalık ziyaretçilerle dolu. Gelen herkesi gülen yüzü ve bütün sevecenliği ile karşılıyor. En önemlisi de genç Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu için önemli bir “kolaylaştırıcı” ve dijital jargona göre Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkan Çavuşoğlu’nun adeta bir ara yüzü. Eee ne diyelim? Dinamik, hareketli, gece gündüz çalışan ve hep yürüyen her başkana” da zaten böyle bir “başkan vekili” yakışır. Kısacası bu kentin Başkan Vekili koşarsa, Başkanı da “depara” kalkar. Sonuç olarak bu ekip başları ile Denizli üç vakte kalmaz çağ atlar! 



“BUNDAN BÖYLE BÜTÜN ADAYLARIMIZI EĞİTİLMİŞLERİN İÇİNDEN SEÇECEĞİZ”
Halk TV’de “Yeni Bir Sabah” Programı’nda İsmail Küçükkaya’ya konuk olan CHP Lideri Özel partisinde Yılmaz Büyükerşen’in “bilimsel eğitim programı” ile hayata geçirilecek değişimi özetle şöyle anlattı. Biz şimdi seçilenleri eğitmeye çalışıyoruz. Milletvekili bile olsa geliyor burada oryantasyon eğitimine alıyoruz kendisini. Yılmaz Hocanın sistemi olduğunda ilçe başkanı olmak istiyorsan 302, 303, 304 numaralı kokartlarını tamamlaman lazım. Eğitimleri alacaksın. Sertifika olacak. İlçe başkanı bile başvururken alması gereken eğitimler belli olacak. Biz bundan sonra seçileni eğitmek yerine eğitilmişlerin içinden seçeceğiz. Muhteşem bir topyekun örgütte belli bir eğitim sayesinde kalite yükselmesi. Hepimiz için. Bakın eğitim bambaşka bir şey. Bunu dünyanın en iyi yönetilen kurumları ömür boyu öğrenen ve ömür boyu öğreten kurumlardır. Eğitimin sürekliliği.



Devamlı dünya değişiyor. Mevzuat değişiyor. Yılmaz Hocanın hazırladığı sistem de şu tabi. Yıllardır yapıyor ya. Bütün eğitimleri aldık. Her şey tamam. İstekli, gönüllü eğitimler alındı. Alınmadı. Duruyor. Mevzuatta bir değişiklik var. Bakacağız buradan. Bu mevzuat değişikliği kimi etkiliyor? Belediyelerimizin imar müdürlüklerini ilgilendiren şey. Bunun eğitimi hızla videoya çekeceğiz. Göstereceğiz. Şu değişti, şuna dikkat edin. Son tarih budur. Böyle yapacağız. Hoca yapacak. En iyi anlatan. Konunun uzmanı. Tık mesaj gidecek. Belediyenin şu mevzuatı değişmiştir. İmar müdürlerinizin iki gün içinde şu kodlu eğitimi tamamlamaları gerekmektedir. Hop verdik eğitimi. İki gün içinde. Belki Resmi Gazeteyi herkes ayrı ayrı taradı değil. Yakaladık ve eğittik. Park ve bahçe müdürlükleri şu konudaki eğitimi bir ay içinde tamamlasınlar. Eğitimi alanları görüyoruz, alamayanı da”





“20 YAŞINA İNEN YILMAZ HOCA İLE MUCİZEVİ BİR ŞEY YAPIYORUZ”
Yılmaz Büyükerşen’in 20 yaşına indiğini söyleyen CHP Lideri Özel, “Manisa’dan örnek vereyim. Diyelim bizim Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay yapmamış onu. Aranacak. Diyecek ki Gülşah Hanım imar müdürünüz ilgili eğitimi almadı. Böyle bir kalite yükseltmesinden bahsediyorum. Mucizevi bir şey yapacağız. Bu Yılmaz Büyükerşen’in hazırladığı ve başında olduğu bir şey. Yılmaz Hoca 20 yaşına indi bu arada onu bilin. Acayip bir heyecan duyuyor bu işten. 70’lerde yaptığı açık öğretim işini, şimdi en iyi bildiği konuda yerel yönetimlerde, yerel yönetimler ve demokrasi eğitim modülü ile acayip  bir iş olarak yapıyor” dedi.



CHP’NİN EMEK MİTİNGİ KOCAELİ’NDE!
Dün bu köşede; CHP’nin “atanmayan öğretmenler, emekli ve çay mitingleri” sonrası şimdi de emek ve emekçi mitinglerine başlayacağını ve bu mitinglerden birinin de işçi şehirlerinden Denizli olabileceğini yazmıştık. Ve CHP’nin ara zam isteyen asgari ücretli milyonların sesini duyurmak için düzenlemeyi planladığı ‘Emek Mitingi’nin tarihi belli oldu. ‘Geçinemiyoruz’ temalı miting, Kocaeli’nde 30 Haziran tarihinde yapılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla yapılacak dördüncü mitingin ana amacı, asgari ücretle geçim mücadelesi veren işçilerin ara zam talebini görünür kılmak ve hükümetin 1 Temmuz’dan önce ara zam kararı vermesi konusunda toplumsal baskıyı örgütlemek olacak.



MEHMET SELÇUK’LU BİR SERGİ DAHA; “BÜYÜKŞEHİR ÇEVRE HAFTASI KARİKATÜR SERGİSİ”
5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası kutlamaları, 5 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 10.30’da Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başlayacak. Törenin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Delikliçınar Meydanı’na kadar bir kortej yürüyüşü düzenlenecek. Etkinliğe Büyük Menderes İnisiyatifi gibi çevreci örgütlerin de katılacağı bildirildi. Kortej yürüyüşünün ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye Çevre Haftası Karikatür Sergisi” açılacak ve etkinliğe katılanlarca da gezilecek. Sergi, belediye binası önünde Çınar Meydanı’nda yer alacak ve 50 eserden oluşacak. Ve saat 20.00’ye kadar açık kalacak.

fixed-whatsapp-icon