Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

556 Yazı

(EKOPOLİTİK) ALİ METE HAYATA VEDA ETTİ

**DENİZLİ GÜZEL BİR İSMİNİ DAHA KAYBETTİ!


Denizli'nin tanınmış inşaat mühendislerinden, eski belediye meclis üyesi ve sosyal demokrat politikacı Ali Mete hayatını kaybetti.




Denizli’nin ünlü ismi “karanfilli hoca” Gazeteci Abdülgaffar Nemutlu’nun da yeğeni olan Ali Mete bugün PAÜ Ahmet Müftü Hulusi Efendi Camii’nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazını takiben toprağa verildi.





1989 yılından itibaren Denizli Belediye Meclisi üyeliği yapan İnşaat Mühendisi Ali Mete, hiç beklenmedik bir anda kaybı kentte büyük üzüntü yaratırken, 70 yaşındaki Ali Mete’nin tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliğinden yoğun bakıma alındığı ve komadan çıkamadığı öğrenildi. Ali Mete, bugün ikindi namazına müteakip külliye camiinden kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.



‘EFSANE MECLİS’TE
ALİ METE DE VARDI
Evet, Ali Mete Denizli Belediye Meclisi’nin “üretken, çalışkan ve etkili” bir eski üyesiydi. 1989 yılından 1999 yılına kadar Denizli’de belediyeyi yöneten Efsane Başkan Ali Marım’ın ‘Efsane Meclis Ekibi’nde görev yaptı.


Denizli için İmar Komisyonları ve planlamalarda önemli işlere imza attı. Yine Denizli’de CHP ve Sosyal Demokrat Cephe’nin önemli ismi rahmetli Salih Basmacı ile yıllarca birlikte çalıştı ve başarılı bir inşaat mühendisi olarak mesleğini icraa etti. Ali ağebeyi (Ali Mete) çok erken bir zamanda kaybetmenin üzüntü ve acısını yaşıyoruz.





DENİZLİ BÖYLE BİR BELEDİYE

MECLİSİ DAHA GÖRMEDİ…
Politikanın kalbinin yerel seçimler için attığı şu günlerde Ali Mete’nin elem kaybından yola çıkarak size 1989-1994 döneminin o ünlü Denizli Belediye Meclisi’ni takdim etmek istiyoruz. Bu fotoğrafta Denizli’nin şehirleşmesine büyük katkı yapmış o dönemki meclisin CHP’li üyesi 9 isim var. Ali Mete’nin vefatı ile bu isimlerden 2’si yani Abdullah Başkaya ve Ali Mete eksildi. Biz de Abdullah Başkaya ve Ali Mete’nin anılarını yaşatmak için saygılarımızla bu fotoğrafı yayınlıyoruz. (Ölenlerin ruhları şad olsun, ışıklar içinde ve huzurla uyusunlar)



Sağdan itibaren: “İnş. Müh.Abdullah Başkaya, inş.müh. Ali Mete, inş.müh. Ercan Bayıralan, mak.müh. Kerim Turan, Mobilyacı Bedrettin Kaplan, mimar Süleyman Boz, sendikacı Hakkı Aydın, mak.müh. Basri Koçdemir ve iş insanı Yavuz Altınmakas..” (Hiç kimse bir ölümün  ardından politika yaptığımı düşünmesin sakın. Ali Ağabey tanıdığımız en doğru, dürüst ve ülkesini seven politikacılardan biriydi. Sanırım böyle bir yazı onun da hoşuna giderdi. O artık Gaffar Hoca’mın ve Salih Basmacı ağabeyimin yanında…
fixed-whatsapp-icon