Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

471 Yazı

(EKOPOLİTİK) AK PARTİ DENİZLİ’DE “BOMBA ÜÇ KULİS!”

**AK Parti Denizli Listesinde İttifak Sürprizi mi var? Cumhur İttifakı’nın Denizli Kontenjanı Erçelebi mi oluyor? Erdoğan Ankara’ya kamp kurdu! AK Parti Genel Merkez Yoklaması’ndan “Memişoğlu birinci, Tefenlili ikinci çıktı!”, “Ök, Tin, Uçar ve Şahan adları ön planda..”

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ziyaret etti. Bu ziyarette DSP’nin Denizlili Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi de hazır bulundu.


 
AK PARTİ DENİZLİ LİSTESİNDE
“İTTİFAK SÜRPRİZİ” Mİ VAR?
Binali Yıldırım ziyaretle ilgili "Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bunu sayın DSP Genel Başkanı ve arkadaşlarına ilettik" dedi. Yaklaşık 1 saat süren ziyaret ve görüşmede taraflar “DSP'nin 38 yıllık siyasi geçmişinin yeni dönemde TBMM'ye taşınması yönündeki görüşlerini” paylaşırken, DSP Genel Başkanı Aksakal “Bu değerli öneriye biz de karşılık olarak TBMM’de katkı sunmak istediğimizi paylaştık” dedi.



CUMHUR İTTİFAKI’NIN DENİZLİ
KONTENJANI ERÇELEBİ Mİ?
Bu görüşme ve diyaloglardan sonra şimdi tüm gözler ve dikkatler DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ile AK Parti Denizli Listesi’ne çevrildi. AK Parti’nin DSP’ye Cumhur İttifakı içinde kontenjan vermesi durumunda DSP’li Hasan Erçelebi’nin AK Parti Denizli Listesi’nde yer alabileceği iddia edildi. Hasan Erçelebi daha önce de CHP listesinden DSP kontenjanında vekil adayı gösterilmiş ve milletvekili seçilerek parlamentonun yolunu tutmuştu.





UĞUR ERDOĞAN ANKARA’YA KAMP KURDU
Adı sıklıkla AK Parti Denizli listesi için geçen Denizli Ticaret Odası Başkanı ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan şu sıralar Başkent Ankara ziyaretlerini artırdı. Son 10 günde 3 kez Ankara’ya giden Erdoğan’ın, yine son 10 gündür DTO Başkanlığı görevini vekaleten Yönetim Kurulu Üyelerinden Hasan Aracı’ya bıraktığı öğrenildi. DTO Meclis toplantılarına son dönemde Hasan Aracı Başkanlık ederken, Uğur Erdoğan’ın AK Parti Denizli Listesi için Ankara’da lobi ve kulis faaliyetleri yürüttüğü öne sürüldü. 



AK PARTİ GENEL MERKEZ YOKLAMASINDAN
“MEMİŞOĞLU BİRİNCİ, TEFENLİLİ İKİNCİ ÇIKTI!”
AK Parti Genel Merkezi Denizli teşkilatlarına partinin “akil isimlerini ve kanaat önderlerini” sordu. 30 ismin bulunduğu AK Parti anketinde teşkilatlara bu 30 isim içinde “Kimleri milletvekili olarak görmek istersiniz?” sorusu yöneltildi. Temayül yoklaması öncesi bir günde yapılan bu ankete yaklaşık 2 bine yakın AK Partili katılırken, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu yoklamadan en fazla oyu alarak birinci sırada çıktı. DTB Başkanı İbrahim Tefenlili de 30 kanaat önderi içinde en fazla oyu alan ikinci isim oldu. Bu isimlerin AK Parti Denizli listesinde olup olmayacağı konusunda ise herhangi bir kulis veya yorum bulunmuyor.



“ÖK, TİN, UÇAR VE ŞAHAN ADLARI ÖN PLANDA”
Öte yandan Ankara’dan gelen kulis bilgilerine göre AK Parti Denizli Listesi için “Nilgün Ök, Şahin Tin, Bilal Uçar ve Birtan Şahan’ın” isimleri ön olana geçmiş durumda. AK Parti Denizli’de şimdi nefesler tutuldu ve bütün dikkatler 9 Nisan Pazar günü saat; 16.00 ve sonrasında yapılacak açıklamalara çevrildi ve odaklandı.

YARIN; “İŞTE İSİM İSİM CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ…”

fixed-whatsapp-icon