Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

503 Yazı

(EKOPOLİTİK)  AK PARTİ’DE “SEÇİM FATURASI KAMPI” BU HAFTA SONU!

AK Parti bu hafta sonu Kızılcahamam'da kampa girecek ve 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nı gerçekleştirecek.



1 Haziran Cumartesi günü, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak AK Parti kampının 31 Mart seçimleri sonrası yapılacak önemli bir “özeleştiri zirvesi” olacağı iddia edildi. Kızılcahamam Zirvesi sonucu AK Parti’de genel merkezden, il ilçe örgütlerine kadar bir çok kademede “görev değişiklikleri ve yeni atamalar da” bekleniyor.



AK PARTİ’NİN ÖZELEŞTİRİ KAMPI BU HAFTA SONU
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın moderatör olarak yöneteceği oturumda, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Yılmaz, Ali İhsan Yavuz ve Erkan Kandemir, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçlarına ilişkin sunumlar yapacak. Daha sonra AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler'in başkanlığındaki oturumda, grup başkanvekilleri ve grup yönetim kurulu üyeleri, partinin Meclis çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verecek.



Kampta Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri sunum yapacak. Kampta, “seçim değerlendirmesi, genel merkez ve Meclis çalışmalarının yanı sıra eğitim, ekonomi, enerji tarım, adalet, güvenlik ve dış politika konuları” da görüşülecek. AK Parti İstişare ve Değerlendirme Kampı, 2 Haziran Pazar günü yapılacak genel istişare ve değerlendirmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla sona erecek.



Kampa “AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu ve kurucular kurulu üyeleri ile milletvekilleri, Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları MKYK üyeleri, birim başkan yardımcıları ile bakanlar ve bakan yardımcıları” da katılacak.



DEPREM BÖLGESİ MİLLETVEKİLLERİ ZEYBEKCİ BAŞKANLIĞI’NDA TOPLANDI!
AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci Başkanlığı’nda toplandı. 6 Şubat 2023’de yaşanan Büyük Kahramanmaraş-Hatay depremlerinden etkilenen, “Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Elezığ ve Erzurum” illerinin AK Partili Milletvekilleri ile istişare ve değerlendirme toplantısı yapan Zeybekci bu şehirlerin mevcut durumu ve ekonomileri konusunda derinlemesine istişare yapma imkanı bulduklarını söyledi. AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, “Milletvekillerimiz ile bu illerde yapılması gereken öncelikli işleri konuştuk. İcabetleri ve kıymetli katkılarından dolayı vekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



SÜLEYMAN KOCASERT KOPENHAG’DA GLOBAL FASHİON SUMMİT 2024’E KATILDI
DENİB eski Başkanı ve TİM eski Başkanvekili Süleyman Kocasert Küresel Moda Gündemi Zirvesi 2024 (Global Fashion Summit 2024) için Kopenhag’a gitti. Denizlili İş İnsanlarının da ortak olduğu Hollanda Merkezli inovatif tekstil geri dönüşüm firması SaXcell adına zirveye katılan Kocasert, “Sürdürülebilirlik, hızlı moda , takip edilebilirlik ve şeffaflık” gibi konuların ele alındığı bu zirvede adeta Denizliyi temsil etti.



SaXcell CMO’su Süleyman Kocasert, konuyla ilgili sosyal medya mesajında, “Küresel Moda Gündemi Zirvesi 2024, Kopenhag Zirvesine katıldık. Girişimcilerin, sürdürülebilirlik profesyonellerinin ve öğrencilerin benzeri görülmemiş katılımı, sektörün geleceği için gerçekten cesaret verici bir işaretti. Önde gelen vakıflar, çözüm sağlayıcılar ve modada sürdürülebilirliği destekleyen şirketlerle bağlantı kurmak inanılmaz derecede ilham verici oldu” dedi. Denizlili iş insanları Süleyman Kocasert ve Osman Uğurlu’nun da oluşumunda yer aldığı Hollanda merkezli inovatif tekstil geri dönüşüm firması SaXcell;kullanılmış tekstil ürünlerini yeni ve sürdürülebilir insan yapımı selüloz elyaf üretimi için hammaddeye dönüştüren” Hollanda merkezli  inovatif bir teknoloji geliştirme şirketi. Şirket ‘daha az su, arazi ve kimyasal madde’ gerektiren bu üretim yöntemi ile çevreci bir ürün (elyaf) elde ediliyor.

fixed-whatsapp-icon